Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

131 са новите случаи на Covid-19 у нас, положителни са 5,3% от пробите

2
Снимка: pixabay

Новите случаи на коронавирус у нас са 131, положителни са 5,34% от направените 2453 теста, сочат данните на Единния информационен портал за изминалото денонощие.

Починал е един човек с Covid-19.

В болници с коронавирус са 340 пациенти, от които 38 в интензивни отделения.

Като излекувани са отчетени 79 души.

Активните случаи са 2650.

За последното денонощие са поставени 72 дози ваксина срещу Covid-19.


По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Елванген утре ще бъде честван Денят на Свети Методий

Утре в германския град Елванген за 54-та година ще бъде честван Денят на Свети Методий. От 1970 г. паметта на Свети Методий се почита заедно от българи и германци. Постепенно през годините интерес към празненствата за Свети Методий проявяват все повече страни, които са приели славянската писменост. Началото на празника е поставено от..

публикувано на 17.05.24 в 12:06

Спешна помощ по въздуха и на тунел "Железница"

Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация“ регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска помощ по въздух в страната. To се намира в непосредствена близост до тунел "Железница“ на АМ "Струма“. С изграждането на съоръжението се осигурява възможност за бърза евакуация на пострадали при пътни инциденти или други аварийни..

публикувано на 17.05.24 в 11:50

ГЕРБ - СДС искат извънредно заседание на Столичния общински съвет

Извънредно заседание на Столичния общински съвет на 23 май поиска групата на ГЕРБ - СДС. На него да бъдат изслушани кметът Васил Терзиев и неговият екип. Поводът за това е промяната на движението в центъра на София и вчерашното решение на Административния съд – София-град, което спря реорганизацията с аргумента, че тя не се основава на..

публикувано на 17.05.24 в 11:24
Петко Йорданов

Ще има ли в София паметник, посветен на загиналите в Ирак военни?

В София може да има паметник на българските военнослужещи, загинали в Ирак. 13 български военнослужещи загубиха живота си в рамките на военната мисия там, приключила преди години. Поставянето на паметника обаче се бави заради административни пречки, казва пред БНР Петко Йорданов от Фондация "За загиналите военнослужещи в мисията в Ирак". Йорданов..

публикувано на 17.05.24 в 11:13

Парламентът заседава извънредно във вторник

Във вторник - 21 май, от 13.00 часа ще се проведе извънредно парламентарно заседание, реши Председателският съвет, който беше свикан малко по-рано в Народното събрание, научи БНР. Предложението е да бъде изслушан министър-председателят Димитър Главчев по темата за увеличението на пенсиите от 1 юли. 

публикувано на 17.05.24 в 11:06

Доброволци ще чистят река Драговищица утре

" Почистването тази година ще е на река Драговищица . Поставили сме си амбициозната цел да обхванем участък от около 20 км по реката ". Това заяви пред БНР председателят на сдружение "Балканка" Иван Пандъков за тазгодишната им акция, която ще се състои утре . Сборният пункт е на моста на село Драговищица в 9 часа сутринта. Осигурени са чували и..

публикувано на 17.05.24 в 11:01

Стабилизирано е състоянието на жената, пострадала при катастрофата с кола на НСО

Лекарите във варненската болница "Св.Анна" са успели да стабилизират 58-годишната жена, която пострада тежко при вчерашната катастрофа край Аксаково. Пациентката е на командно дишане, но има оптимистична прогноза, каза д-р Валентин Власаков, началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение.  Мъж е загинал, а двама души са..

публикувано на 17.05.24 в 11:01