Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В газохранилището в Чирен ще бъде подписан договор за разширението му

Снимка: bulgartransgaz.bg

В газохранилището в Чирен ще бъде подписан договор по проекта за разширението му.

Предмет на договора е планиране, доставка на оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на нови сондажи.

Целта е да се подобри енергийната сигурност, да се обезпечи непрекъснатостта на газовите доставки и да се повиши конкуренцията и ликвидността на пазара на природен газ в страната и региона.

Страни по договора са "Булгартрансгаз" и създаденото за целта дружество "Ю ДЖИ ЕС ДРИЛИНГ ЧИРЕН".

Очаква се на подписването да присъства енергийният министър Росен Христов.

По публикацията работи: Николай Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Още месец забрана за износ на инсулини

Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева удължи с още един месец забраната за износ на инсулини и други понижаващи кръвната захар лекарства, както и антибиотици за деца.  Министър Кондева мотивира заповедта си с данни за нередовни доставки. Износът на инсулини и детски антибиотици е забранен от началото на ноември миналата година...

публикувано на 16.05.24 в 17:58

Бивш премиер катастрофира с кола на НСО

В 17:30 часа на входа на с. Аксаково е катастрофирал автомобил на НСО, в който се е возил съпредседател на политическа коалиция и бивш премиер.  От "Продължаваме промяната" съобщиха, че в автомобила е пътувал Кирил Петков.  Катастрофата е била причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В автомобила са се возили..

публикувано на 16.05.24 в 17:56

Зеленски отиде в Харков

Изключително тежка е ситуацията в Харковска област, но Харков в никакъв случай не трябва да пада!  Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, който посети днес втория по големина град в страната - само на 30-ина километра от границата с Русия - и проведе там съвещание с командването на въоръжените сили. Украйна обвини Русия в..

публикувано на 16.05.24 в 17:50
Димитър Бонзов (на преден план) на излизане от полицейското управление)

Инцидентът в Арбанаси: Повдигнато е обвинение на собственика на пистолета

Повдигнаха обвинение на собственика на револвера, с който дете простреля друго дете на 12 май на празненство за рожден ден в Арбанаси. Определена е мярка за неотклонение парична гаранция от 10 хиляди лева. Все още не са готови експертизите за причинената телесна повреда, продължава събирането на доказателства. Явор Божанков за инцидента..

публикувано на 16.05.24 в 17:42
Олд Бейли

Обвиненият за шпионаж в полза на Русия Иванчев пледира "невинен" в британския съд

Тихомир Иванчев, който беше арестуван през февруари във Великобритания и обвинен, че е част от българска шпионска клетка заедно с други петима българи, арестувани година по-рано, днес пледира, че е невинен в Олд Бейли - Централния наказателен съд.  Това стана в рамките на насроченото за днес поредно предварително изслушване на обвиняемите,..

публикувано на 16.05.24 в 17:34
Държавна опера Русе

Изложение "Уикенд туризъм" в Русе до събота

19-о издание на туристическото изложение "Уикенд туризъм" беше открито официално днес. То ще продължи до съботния ден, а в програмата са включени атракции и забавления за посетителите.  Форумът се организира със съдействието на Министерството на туризма и в него участват над 120 занаятчии от цялата страна и представители на 44 туристически..

публикувано на 16.05.24 в 17:23
Борислав Сарафов

Сарафов е изпратил до НС доклад за съдебния инспектор Александър Мумджиев

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов изпрати в Народното събрание доклад на Районната прокуратура във Враца с данни за "непристойно, срамно и силно уронващо престижа на съдебната власт поведение" на члена на Инспектората към Висшия съдебен съвет Александър Мумджиев. То е адресирано до заместник-председателя на 49-ия парламент Росица..

публикувано на 16.05.24 в 17:05