Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинетът одобри 1,3 млн. лева за финансиране на ремонти на общежития на НСА и МУ

Министерски Съвет
Снимка: Ани Петрова

Служебният кабинет одобри 1,3 млн. лева за финансиране на вече направени плащания за ремонт на общежития на Националната спортна академия "Васил Левски" и на Медицинския университет в София.

Средствата са предвидени в бюджета за миналата година и трябва да бъдат предоставени на двата университета като трансфер чрез бюджета на образователното министерство.

Двете общежития се ползват от над хиляда студенти и ремонтите им са наложителни, припомнят от Министерския съвет.


По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Момче се охлажда във фонтан в Атина, 12 юни 2024 г.

Гореща вълна в Гърция

Акрополът в Атина, най-посещаваният туристически обект в Гърция, беше затворен за посетители в обедните часове днес заради горещата вълна, обхванала страната. Високите температури, които надвишават на някои места 40 градуса, доведоха и до затварянето на училища.  Мерки срещу жегите в Гърция Според гръцките метеоролози това е най-ранната гореща..

публикувано на 12.06.24 в 20:44
Николай Марков

Николай Марков за разговори с ГЕРБ: Ако са предварителни сондажи, за нас няма проблем

Лидерът на партия "Величие" Николай Марков би се отзовал на покана за разговор от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но само за да чуе какво предлага:  "Ако са предварителни сондажи, за нас няма проблем да водим разговор. След като сме поели парламентарна отговорност, ние не сме заключили вратите за всичко, така че ще го изслушаме най-малко"...

публикувано на 12.06.24 в 20:33
Градушката в Арбанаси

Мощна буря с градушка нанесе щети във В. Търново и околните населени места

Мощна буря с градушка падна тази вече след 19:00 часа на Велико Търново и околните населени места. Нанесени са много материални щети. Няма информация за пострадали хора, както и дали има селища с прекъснато електрозахранване.  В село Шереметя на главния път София – Варна градушката е била с големина на орех. С напълно потрошени предни стъкла и щети..

публикувано на 12.06.24 в 20:11

Пороен дъжд и градушка в Ловеч, наводнени са улици, унищожена е реколта

Пороен дъжд и градушка паднаха тази вечер в Ловеч. За 20 минути над града са се излели 25 литра на квадратен метър. Наводнени бяха улици, закъсаха автомобили, унищожена е реколта, има прекъснато електрозахранване. В Ловеч към 19:00 часа се изля проливен дъжд, придружен с градушка с ледени късове по-големи от лешник. Улиците се наводниха, а в..

публикувано на 12.06.24 в 20:06
Снимката е илюстративна.

Двама служители на НСО са пострадали леко при тренировъчни стрелби

Двама служители на  Националната служба за охрана (НСО) са пострадали леко при тренировъчни стрелби на полигон в началото на седмицата. По първоначална информация става въпрос за отклонил се куршум.  От Националната служба за охрана уточняват, че инцидентът с двамата служители е станал на 10 юни (понеделник) по време на практически занятия по..

публикувано на 12.06.24 в 19:54
Зам.- кметът на Столичната община Иван Василев.

Зам.-кметът по финанси предлага бюджетът на София да се актуализира с 5,6 млн. лв.

Заместник-кметът по финанси в София Иван Василев предлага бюджетът на столицата да бъде актуализиран с 5,6 милиона лева, предвидени за градския транспорт: "Допълнителен заем към автотранспорта и електротранспорта, които ще им бъдат необходими, за да освежат подвижния състав.  В момента автобусите са изключително стари, трамваи има много стари...

публикувано на 12.06.24 в 19:23

Ще улесни ли пациенти и лекари системата за случайно разпределение на заявленията за ТЕЛК

Няколко дни преди да заработи системата за случайно разпределение на заявленията за издаване на ТЕЛК, лекарите от тези комисии нямат указания как ще общуват с пациенти от други населени места и кой ще уведомява хората при необходимост от допълнителни изследвания. Не са наясно и къде ще се заверяват решенията, издадени от ТЕЛК извън местоживеенето на..

публикувано на 12.06.24 в 19:00