Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват ремонти на улици и тротоари в Кюстендил

Снимка: Кирил Фалин

Започват масирани ремонти на улици и тротоари в Кюстендил, обяви кметът на града Петър Паунов. Въвежда се платен паркиране при спортния комплекс "Осогово".

С ремонтите ще се решат отлагани проблеми по организацията на движението, паркирането и придвижването на пешеходци - особено при училища и учебни заведения в града, обяви кметът Петър Паунов:

"Пред целия стадион, от входа за централната трибуна до края на "Цар Освободител" до улица "Свети Мина", пред самата сладкарница ще бъдат положени изцяло плочи нова настилка, а през останалото ще се разкърти досегашния грозен бетон и ще се положи асфалтова настилка, ще бъдат разчертани паркоместата, достъпна градска среда, така че да е удовлетворяващо, както да е удобно за преминаващите, така и за хилядите, които посещават самия комплекс. Другият тротоар, който сме предвидили, това е продължението от улица "Осогово" посока гимназията, това е покрай казармите, проблемните участъци, където придвижването на нашите деца от ПМГ, от началното училище, основно изграждани, има участъци, където са без настилка. Там е предвидено поставяне на настилка. Освен това, от двете страни на "Колушко дере", е изготвено, така че участъците между "Цар Освободител" и реката от двете страни тротоарите ще бъдат оправени и улиците от двете страни".

След протестни подписки и напрежение сред живущите в кв. "Колушко дере" няма да се позволява паркиране, а които искат могат да си закупят паркомясто срещу 600 лева на годишна база.

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С между 10 и 45% ще намалее размерът на предоставяните обезпечения на българските IATA агенции от септември

Разходите за поддържане на туристическите агенции оторизирани да издават самолетни билети в България ще намалеят с до 45% от 01 септември 2024 г. Това стана ясно по време на 23-та годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, която се проведе в Кюстендил. С между 10 и 45% ще намалее размерът на предоставяните..

публикувано на 29.06.24 в 13:43

Илияна Йотова: Ситуацията в страната е нестабилна

Ситуацията в страната е нестабилна, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.  Тя коментира политическите заявки преди връчването на първия проучвателен мандат в понеделник. "Всички чакат третия мандат и както всички чакат третия мандат, има вече партии, които определено се заявиха като желаещи да го получат и на другия ден всички останали..

публикувано на 29.06.24 в 13:33
Пожар в АЕЦ

Как Украйна може да се спаси от енергийния терор на Русия?

Поне половината от украинския капацитет за производство и пренос на електроенергия е разрушен от руски ракети и дронове, съобщават властите в Киев.  Въпреки непрекъснато увеличаващия се внос на ток, на много места в Украйна е въведен режим на потреблението. А следващият студен сезон ще е по-лош от всички досега от началото на войната...

публикувано на 29.06.24 в 13:20

ДПС - Пловдив сваля доверието си от Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС е взел решение да свали доверието си от народния представител Рамадан Аталай. Това потвърдиха от организацията за Радио Пловдив.  Причината е,че на последните избори движението привлече 6 хиляди гласа в областта при 12 хиляди на предишния вот. Аталай беше водач на пловдивската листа на ДПС в 17 МИР на изборите за 50-тото..

публикувано на 29.06.24 в 13:15

Над 85 % от пожарите се дължат на човешка грешка и умишлено запалване на стърнища

612 горски пожара са възникнали у нас през миналата година , като при тях са унищожени 7 700 хектара гора – това каза заместник министъра на земеделието Мирослав Маринов при официалното откриване на образователно-информационната кампанията на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите за опазване на..

публикувано на 29.06.24 в 13:08

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: 365 дни - 365 демографски изненади!

“Аз съм човек, който съм разведен. Ако, примерно, имам контакти с жени, това е прекрасно - да имам 365 жени различни за 365 дни. Защото в България има липса на мъже. И по някакъв начин трябва да помагам”.  Ивелин Михайлов.   *** Ивелин Велики - император на Историческия парк и обикновен член на партия “Величие”, направи дълбоко..

публикувано на 29.06.24 в 13:00

Моторист загина при катастрофа на Подбалканския път

Моторист загина, след сблъсък с лек автомобил на Подбалканския път. Инцидентът е станал близо до разклона за село Копринка. В района се образува  задръстване.

публикувано на 29.06.24 в 12:49