Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал (Мадрид) и Манчестър Сити с реми, оставиха развръзката за реванша

Реал (Мадрид) - Манчестър Сити
Снимка: БГНЕС

Отборите на Реал и Манчестър Сити завършиха наравно - 1:1 в Мадрид, в първия полуфинален мач от Шампионската лига по футбол, наричан от мнозина "Финал преди финала".

В другия полуфинален сблъсък в сряда вечерта се срещат италианските Милан и Интер. 

Манчестър Сити започна по-добре мача, доминираше във владеенето на топката и отправи 4 по-опасни удара към вратата на Реал, при които Тибо Куртоа отново демонстрира класата си.

Постепенно към средата на първото полувреме домакините започнаха да се активизират и да показват зъбите си. Винаги опасният Винисус получи една удобна топка фронтално срещу вратата на Сити след добра изява на Камавинга и с безпощаден удар бразиле;ът даде аванс на Реал в 36-ата минута - 1:0.

В началото на второто полувреме Бензема излезе на добра позиция, но ударът му не намери вратата и топката излезе в корнер. Венгада след това Куртоа спаси отблизо удар на Де Бройне, но съдията, освен това маркира и засада.

Реал успя да понатисне, изпълни няколко корнера, а и имаше претенции за игра с ръка на съперници, които португалският съдия Диаш не уважи.

И точно тогава Сити удари. Кевин де Бройне получи топката фронтално, там където и Винисиус при гола си преди почивката, сачо че ударът му бе нисък и остър, а Куртоа не съумя да го парира - 1:1 в 67-ата минута.

В 78-ата минута Едерсон спаси удар с глава отблизо на Бензема.  В 90-ата минута стражът на английския тим направи ново великолепно спасяване след бомбен изстрел на Чуамени.

Карло Анчелоти извърши три смени към края, а  Пеп Гуардиола завърши срещата със стартовия си състав.

Мачът приключи наравно и този резултат 1:1 двата отбора оставиха развръзката за реванша идната сряда в Англия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

България с амбиции за класиране в призовата тройка на СК по кикбокс в Унгария

България ще бъде представена от 136 състезатели, които ще излязат на татамито в 222 срещи в различните категории и стилове на предстоящата Световна купа по кикбокс в Будапеща, Унгария. Всички национали ще участват в най-старата и престижна ежегодна международна надпревара, която е предпоследна за годината. Сезонът ще завърши в Узбекистан през месец..

публикувано на 11.06.24 в 17:55
Бианка Панова и нейните възпитанички

Бианка Панова: В Париж борбата за титлата ще е любопитна, интригуваща и трудна

Н ад 500 състезателки от Израел, Сингапур, Гърция, Бразилия, Молдова и 24 български клуба в различните възрасти и категории взеха участие в 10-ото издание на международния турнир по художествена гимнастика "Тракия Къп" и Приз "Мария Петрова", който се проведе  в спортната зала на пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Вдъхновени от..

публикувано на 11.06.24 в 14:35

Полицията в Германия предупреди за очаквано насилие на мача Англия - Сърбия в Гелзенкирхен

Британски издания съобщават, че германската полиция има сведения че "отряд" от около 500 сръбски хулигани ще се опита да предизвика насилие в първия мач на Англия срещу Сърбия на европейското първенство по футбол в неделя. Петер Бот, началник на полицията в Гелзенкирхен, провинция Северен Рейн-Вестфалия, където ще се играе мачът, е цитиран..

публикувано на 11.06.24 в 09:30
Тимоте Монументалер

Швейцарец триумфира на 200 м в Рим

Швейцария спечели два от трите медала във финала на 200 метра при мъжете на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Тимоте Монументалер се пребори за титлата с най-добър резултат в Европа за сезона при младежите под 23 години - 20.28 сек. Голямата надежда на домакините Филипо Торту донесе 17-и медал на страната си от континенталния..

публикувано на 11.06.24 в 07:01
Левандовски се контузи в мача срещу Турция

Полша победи Турция, Нидерландия разгроми Исландия

Отборът на Полша завърши подготовката си за Европейското първенство по футбол с победа с 2:1 срещу Турция. Домакините на стадион "PGE Narodowy" във Варшава зарадваха феновете си, но дадоха и свидни жертви в лицето на Роберт Левандовски и Карол Швидерски. Именно двамата изработиха първия гол за "дружина полска". В 12-тата минута..

публикувано на 11.06.24 в 06:58
Стивън Жерард Гаоте

Юноша на Левски подписа с френския Рен

Юношеският ни национал Стивън Жерард Гаоте подписа контракт с елитния френски футболен клуб Рен. Това е първи професионален договор за родения през 2008 година юноша на Левски, като се очаква „сините“ да получaт финансова компенсация за развитие от 100 хиляди евро. Стивън Жерард Гаоте е роден през 2008-а година в София и започва да играе в..

публикувано на 11.06.24 в 06:56
Роналд Куман

Роналд Куман предупреди: Не обичам изненади в последния момент

"Физически Нидерландският национален отбор наистина е много добре подготвен за предстоящото европейско първенство по футбол", това сподели с представителите на медии Роналд Куман на пресконференция преди последния приятелски мач, който "лалетата" ще изиграят тази вечер срещу отбора на Исландия преди намачото на европейското първенство в Германия.  "Никое..

публикувано на 10.06.24 в 18:56