Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партия ИТН не е водила разговор за министерски постове

Станислав Балабанов
Снимка: БГНЕС, архив

Партия ИТН не е водила разговор за министерски постове, категоричен беше депутатът Станислав Балабанов.

Макар да определи номинацията на Мария Габриел като "добър знак", според него представените от нея управленски приоритети са много общи и затова трябва да се проведат още разговори – по детайли: 

Не, разбира се, защото не е имало нищо конкретно поставено като предложение, като идеи за реализация.

Ако искате да видите оставката на Гешев, във ВСС трябва да се намерят морални магистрати, които да я гласуват, напомни Балабанов.

Той беше категоричен, че все още няма решение за подкрепа на кабинет с първия мандат.

По публикацията работи: Николай Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Петков гласува в 133 СУ

Кирил Петков: Няма да преговаряме за правителство с "Възраждане"!

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че няма да преговарят с "Възраждане" за съставянето на правителство. В публикация във Facebook Петков коментира, че в 50-oто Народно събрание има две потенциални мнозинства - първото - от ГЕРБ и ДПС и второто - от "Възраждане", БСП, "Величие" и ИТН. "Нека да е ясно, ПП-ДБ не може да бъде..

публикувано на 06.07.24 в 12:07
Лидерът на лейбъристите Киър Стармър.

Веселин Паунов: Правителството на Стармър има потенциала да преобрази Великобритания

Исторически резултат за Лейбъристка партия на Киър Стармър във Великобритания. Те спечелиха общите избори на Острова и ще управляват в Кралството за първи път от 14 години.  Стармър представи доста амбициозно правителство. То има потенциала да преобрази Великобритания, изказа мнение в предаването "Събота 150" кореспондентът на БНР Веселин Паунов...

публикувано на 06.07.24 в 11:55
Президентът на САЩ Джо Байдън

Избори: Завой наляво във Великобритания, надясно във Франция и ще се оттегли ли Байдън?

Цяла една ера за Великобритания приключи тази седмица. Насред стагнация, упадък на обществените услуги и безкраен низ от политически скандали, Консервативната партия слезе от власт след 14-годишно управление. Риши Сунак обяви решението си да подаде оставка от ръководството на партията и от министър-председателския пост: "На хората бих..

публикувано на 06.07.24 в 11:41

Матю Болдуин: Енергийният преход и освобождаването от зависимостта от руски газ са като скачени съдове

Украйна няма да поднови договора за транзит на руски газ през територията си, който изтича в края на годината. Това отново бе потвърдено от властите в Киев през седмицата, макар че руският енергиен министър Александър Новак заяви, че Москва е готова да продължи да пренася синьо гориво по този маршрут. Въпреки че голяма част от европейските държави..

публикувано на 06.07.24 в 11:34
Жозеп Борел

Борел посети щаба на европейската мисия за защита на търговските кораби в Червено море

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел посети разположения в Гърция оперативен щаб на европейската мисия за защита на търговските кораби в Червено море. Жозеп Борел е бил запознат с развитието на операцията, в която участва и гръцка фрегата, съобщиха от министерството на отбраната в Атина...

публикувано на 06.07.24 в 11:30

Фестивал "Баницата в делник и празник" се провежда във великотърновското село Балван

Великотърновското село Балван днес е домакин на кулинарния фестивал "Баницата в делник и празник". Жените в Балван са всепризнати майсторки на дърпаната баница. Кметството и читалище "Нива - 1898" за седма година организират Фестивалът на баницата. Празникът набира все по-голяма популярност и привлича много гости, разказа кметът на..

публикувано на 06.07.24 в 11:22

Посолството на Украйна с призив: Темата за войната да не се използва за политически цели

Посолството на Украйна в България призова официалните лица и политическите сили в България да се въздържат от използване на темата за войната за политически цели. Призивите за ограничаване или блокиране на помощта за Украйна на практика означават подстрекаване към подкрепа на държавата агресор, се казва в съобщение до медиите. В него се..

публикувано на 06.07.24 в 11:15