Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лучано Спалети ще напусне шампиона Наполи

Лучано Спалети
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът Лучано Спалети ще напусне италианския футболен шампион Наполи след края на сезона, обяви президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис.

"Спалети напуска Наполи. Той иска да си вземе почивка една година", каза Де Лаурентис.

Договорът на специалиста с тима е до лятото на 2024 година. Наполи спечели титлата в Серия А за първи път от 33 години.

64-годишният Спалети пое отбора през 2021 година. В Италия специалистът е бил треньор на Емполи, Сампдория, Венеция, Удинезе, Анкона, Интер и Рома, с които печели две Купи на Италия и една Суперкупа на страната.

От 2009 до 2014 година италианецът оглавяваше Зенит (Санкт Петербург), с който два пъти стана шампион на Русия и веднъж взе Купата и Суперкупата на страната.

В последния кръг от редовния сезон Наполи ще приеме Сампдория на 4 юни.
По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лоренцо Мичели

Мичели определи волейболистките за Лигата на нациите

Старши треньорът на националния отбор на България по волейбол за жени Лоренцо Мичели определи 14-те състезателки, които ще вземат участие в първия турнир от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Селекционерът на българския тим обяви състава малко след контролата с Белгия, играна в столичната зала "Христо Ботев". С нея официално завърши..

публикувано на 12.05.24 в 07:35
Стамен Белчев

Стамен Белчев: Всеки ранен гол всява смут

Стамен Белчев, старши треньор на ЦСКА София, коментира загубата с 1:3 от Лудогорец: "Доволен съм това, което показаха футболисти през голямата част от мача. Влизаме без концентрация в мача. Малкото ситуации, които имахме, не успяхме да ги реализираме и да се върнем. Всеки един ранен гол вкарва смут.  Преодоляхме ранния гол и в по-голямата..

публикувано на 12.05.24 в 06:58
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Исках да има точно такъв колектив в Лудогорец

Георги Дерменджиев, старши треньор на Лудогорец, заяви след победата над ЦСКА София с 3:1 и спечелената 13-та поредна титла в Първа лига по футбол: „Поздравявам всички за тази 13-та титла. Има място за нея. Щастливи сме, че рано осигурихме титлата. Така сме много по-спокойни.  През цялото време играхме добре и ръководихме мача. Не искам да..

публикувано на 12.05.24 в 06:55

1, 2, 3... 13-а титла за Лудогорец

Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път, след като победи ЦСКА с 3:1 у дома в дербито от 32-ия кръг на Първа лига, съобщи БГНЕС. Пред своите фенове в Разград "орлите" доказаха, че отново са без конкуренция в България и надвиха "червените", за да ликуват със златните медали. Лудогорец имаше нужда от една точка на "Хювефарма Арена", за..

публикувано на 11.05.24 в 21:38
Джеймс Мадисън от Тотнъм получава поздрави от публиката след края.

Тотнъм изхвърли Бърнли, Лутън също отпада от Висшата лига

Отборите на Бърнли и Лутън се сбогуваха с Висшата лига само един сезон, след като заедно с Шефилд Юнайтед спечелиха промоция. Кръг преди края на сезона в английския елит Шефилд и Бърнли са сигурни изпадащи, докато има само теоретичен шанс да остане. "Шапкарите" трябва да победят в последния кръг като домакин Фулъм, като наваксат 13 гола изоставане..

публикувано на 11.05.24 в 20:36
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов отпадна на полуфинал в Маутхаузен

Българският тенисист Димитър Кузманов отпадна в полуфиналите на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Маутхаузен, Австрия с награден фонд от 121 хиляди евро, информира БТА. Пловдивчанинът, който е на 260-о място в световната ранглиста, отстъпи на намиращия се със сто позиции пред него Йозеф Ковалик от Словакия със 7:6(10), 3:6, 0:6 след точно два..

публикувано на 11.05.24 в 20:28

Арда спечели точките срещу Ботев (Пловдив)

Арда Кърджали постигна победа след обрат с 2:1 над гостуващия Ботев Пловдив в мач от 33-ия кръг от българския шампионат.   Гостите, които в следата на следващата седмица ще играят финал за купата на България срещу шампиона Лудогорец, имаха аванс на полувремето, но допуснаха обрат след почивката.  Ботев Пловдив поведе в резултата в 32-ата минута,..

публикувано на 11.05.24 в 20:24