Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турнир по подводен риболов в Тюленово

Снимка: Мая Щърбанова, архив

За 11-та поредна година в община Шабла ще се проведе турнир по подводен риболов, който е кръг от серията състезания за купа „България“ на Българската федерация по подводни спортове. Организатори на надпреварата днес са Сдружението „Морски клуб Портос Кариа“, с подкрепата на община Шабла. 

Право на участие в турнира по подводен риболов имат всички състезатели от клубовете, регистрирани към Българската федерация по подводни спортове. Продължителността на надпреварата е 5 часа, като при лоши метеорологични условия главният съдия е в правото си да намали състезателното време.

В 9.00 часа сутринта ще започне регистрацията на участниците и медицинските прегледи в с. Тюленово, а от 10.00 часа започва официалното откриване на събитието на лодкостоянката в морското село. В 11.00 часа ще бъде даден и официалният старт. Надпреварата по програма трябва да продължи до 16.00 часа, след което уловът ще бъде предаден и премерен. 

Осигурени са награди и трофеи за победителите, както и тениски за всички участници. 


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОПЕК+ удължи с повече от година ограниченията върху добива на петрол

Групата на страните-износителки ОПЕК+ удължи с повече от година ограниченията върху добива на петрол, съобщи "Ройтерс". Към момента в картела ОПЕК и партньорите му са намалили добивите си с общо 5 милиона и 860 хиляди барела дневно - това са близо 6 процента от глобалното търсене. Днешната договорка предвижда по-голямата част от тези ограничения да..

публикувано на 02.06.24 в 19:21

Избрани са 10-те делегати на Патриаршеския събор от Софийската митрополия

Ясни са имената на 10 делегати от Софийска света митрополия, които ще представляват епархийските избиратели по време на Патриаршеския избирателен църковен събор на 30 юни. Тогава ще бъден избран и нов български патриарх. Единствено в Софийска епархия броят на делегатите е 10 - шестима клирици и четирима миряни, а не 5, както при останалите епархии...

публикувано на 02.06.24 в 19:00

Пловдивският митрополит Николай: Аз няма да съм патриарх, това мога да ви заявя

Пловдивският митрополит Николай заяви в Бургас, че няма да участва в избора на български патриарх. Той и духовници от цялата страна приветстваха в морския град новия Сливенски митрополит Арсений.  Посрещането и тържествената церемония преминаха при засилени мерки за сигурност.  Преди началото на церемонията Пловдивският митрополит Николай..

публикувано на 02.06.24 в 18:54

Израел продължава да се сражава с "Хамас" в Газа

Израел бомбардира и днес Ивицата Газа и се сражава с "Хамас", докато посредниците призовават двете страни да се съгласят на примирието и сделката за освобождаване на заложници, очертана от президента на САЩ Джо Байдън. Израелските военните съобщиха, че през изминалото денонощие са нанесли удари по „30 терористични цели“, включително „складове за..

публикувано на 02.06.24 в 18:52
Близо до граничната ограда между ивицата Газа и Египет в Рафа, южна Газа, 31 май 2024 г.

Египет: Израел да се изтегли от палестинската страна на граничния пункт Рафах

Делегации от Съединените щати и Израел приключиха среща в Кайро, на която Египет се е придържал към позицията си, че Израел трябва да се изтегли от палестинската страна на граничния пункт Рафах, за да може той отново да функционира, съобщи египетска телевизия, позовавайки се на високопоставен източник. САЩ, Катар и Египет призоваха Израел да приеме..

публикувано на 02.06.24 в 18:21
Президентът на Сърбия Александър Вучич гласува в избирателна секция в Белград в присъствието на съпругата си Тамара

Местни избори в Сърбия - Белград, Нови Сад и Ниш

Избирателите в Сърбия гласуват на местни избори в десетки градове, включително в столицата Белград, където при предишния вот през декември опозицията обвини управляващите в изборни измами, съобщават световните агенции...

публикувано на 02.06.24 в 18:20

Разчистването на терена за Националната детска болница може да бъде ускорено, смята премиерът

Разчистването на терена за Националната детска болница може да бъде ускорено с два месеца, каза служебният премиер Димитър Главчев по време на работна среща в Министерския съвет с участието на служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и експерти от..

публикувано на 02.06.24 в 18:10