Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

72% от американците се чувстват финансово несигурни

Снимка: БГНЕС

По-голяма част от американците не се чувстват финансово сигурни показва ново проучване на YouGov по поръчка на финансовата компания Bankrate .

Според проучването 72% от американците казват, че се чувстват финансово несигурни и едва 28 % имат усещане за финансова стабилност.

По голяма част от хората в САЩ смятат, че състоянието на икономиката е основна причина да се чувстват по- този начин, 63% посочват високата инфлация, 48%- цялостното състояние на икономиката, а за 36% нарастващите лихви създават икономическата им нестабилност.

Според анкетираните за да се чувстват финансово добре те трябва да печелят около 230 000 долара годишно. За да се почувстват богати участниците в проучването казват, че трябва да имат доходи от приблизително 483 000 долара на година. Само че, според данни на Бюрото за преброяване на населението на САЩ, средният годишен доход за работещ на пълен работен ден през 2021 г. е бил едва около 54 000 долара.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Руската армия с официално съобщение, че е превзела Очеретине в Донецка област

Руската армия съобщи, че е превзела село Очеретине (Очеретино) в Източна Украйна, предаде АФП. В изявление на руското министерство на отбраната се казва, че войниците му "напълно са освободили" това село в Донецка област, северозападно от Авдеевка, която падна под контрола на руската армия през февруари. През последните месеци Москва редовно..

публикувано на 05.05.24 в 15:49
Израелският премиер Бенямин Нетаняху.

Без напредък на преговорите за прекратяване на огъня в Газа

Преговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа продължават в Кайро с участието на радикалното палестинско движение "Хамас". В Кайро продължават преговорите между Израел и "Хамас" Великден в Ерусалим на фона на продължаващия конфликт Израел заяви, че ще изпрати делегация, ако получи отговор на предложението за 40-дневно примирие...

публикувано на 05.05.24 в 15:42
Папа Франциск - 5 май 2024 г.

Папа Франциск поздрави православните християни за Великден

Православните християни бяха поздравени за Великден и от главата на Римокатолическата църква папа Франциск. Видимо в добро настроение, след редовната си неделна молитва от прозореца на базиликата "Св. Петър" в Рим и в присъствието на хиляди богомолци на едноименния площад, папа Франциск отправи великденското си послание към тези, които отбелязват днес..

публикувано на 05.05.24 в 15:15
В катедралния храм

Митрополит Киприан: Пасха е непреходното доказателство, че Бог е любов

Православните християни празнуват най-големия празник - Възкресение Христово, наричан Празник на празниците, тъй като утвърждава победата на живота над смъртта. Христос воскресе! Православният свят посрещна Празника на празниците Богослуженията в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" снощи и в столичния митрополитски храм "Света..

публикувано на 05.05.24 в 15:01

В Панама избират президент

Президентски избори се провеждат в Панама. За фаворит е сочен опозиционният лидер Хосе Мулино,  близък довереник на изпадналия в немилост бивш държавен глава Рикардо Мартинели, отбелязва ДПА . Той си поставя за цел да прекрати незаконната миграция през джунглата в южната част на централноамериканската страна към Съединените щати. Победителят ще..

публикувано на 05.05.24 в 14:07
Австрийският канцлер Карл Нехамер

Австрия въвежда повече ДНК тестове при събиране на семейства на мигранти

Управляващата Австрийска народна партия (АНП) постави изискване за по-строг контрол върху събирането на семействата на мигрантите, предаде БТА. Въпреки че ДНК тестовете са възможни и досега, в бъдеще те ще се извършват по-често, за да се установят семейните връзки. ДНК проверките трябва да се извършват дори и при "най-малкото съмнение дали..

публикувано на 05.05.24 в 14:06

Над 100 семейства и нуждаещи се получиха хранителни пакети за Великден в Добрич

Над 100 семейства и крайно нуждаещи се хора получиха хранителни пакети за посрещането на великденските празници в кампанията "Споделен хляб" в Добрич. Инициативата се организира от фондация "Милостиво сърце" и Клуба по народни танци "Жътвари" осма година. В акцията по милосърдие участие вземат и десетки дарители и доброволци. С всяка следваща..

публикувано на 05.05.24 в 13:33