Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изслушват министъра на финансите в парламентарната комисия по европейски въпроси

Асен Василев в НС - 14 юни 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Асен Василев се очаква да бъде изслушан в парламентарната комисия по европейски въпроси основно за действията по Плана за възстановяване и устойчивост.

Второто плащане по него се бави заради неприети законодателни промени.

Правителството се надява, че плащането ще бъде получено до края на годината като сумите дори са включени в сметките за Бюджет за тази година.


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Саломе Зурабишвили

Президентът на Грузия наложи вето върху спорния Закон за чуждестранното влияние

Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили наложи вето върху спорния Закон за чуждестранното влияние, който беше приет на фона на масови протести. Ветото обаче има по-скоро символичен характер предвид съотношението на силите в парламента. В телевизионно изявление Саломе Зурабишвили обясни, че е наложила вето на закон, който противоречи на..

публикувано на 18.05.24 в 18:54

Кораб потъна край румънския бряг на Черно море

Кораб, плаващ под флага на Танзания, потъна край румънския бряг на Черно море; осем души са спасени, трима са изчезнали. Корабът е потънал тази сутрин в Черно море на 26 морски мили село Сфънту Георге, окръг Тулча, съобщи Румънската служба за корабоплаване, цитирана от Аджерпрес. На борда на плавателния съд е имало 11 души. В спасителната..

публикувано на 18.05.24 в 18:41

Германски политици с критики към екоактивистите, блокирали летището в Мюнхен

Политици от различни партии в Германия реагираха с остри критики на блокадата на летището в Мюнхен от екоактивисти днес. Рано сутринта група протестиращи проникнаха на летището и създадоха проблеми на трафика. 60 полета от и до летище Мюнхен бяха отменени или се забавиха днес заради протестната акция на екоактивисти от движението "Последното..

публикувано на 18.05.24 в 18:07
Унищожена при израелски въздушен удар къща в бежански лагер в Рафах, 27 февруари 2024 г.

Израел ликвидира в Рафах един от командирите на "Ислямски джихад"

Израелската армия ликвидира при въздушен удар един от командирите на "Ислямски джихад" в източната част на град Рафах, съобщи военната пресслужба. 28 палестинци, сред които жени и деца, са били убити при друг въздушен удар по градчето Бейт Лахия в северната част на Газа.  От Тел Авив заплашиха с още по-твърди действия спрямо "Хамас", след като бяха..

публикувано на 18.05.24 в 17:53
Роберт Фицо

Словашкото правителство с положителна прогноза за възстановяването на премиера Фицо

От словашкото правителство дадоха положителна прогноза за възстановяването на премиера Роберт Фицо, който беше прострелян на 15 май и вчера отново беше опериран в болницата в Банска Бистрица. Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо Същевременно беше подчертано, че състоянието на Фицо остава сериозно.  Роберт Фицо отново е опериран,..

публикувано на 18.05.24 в 17:32
Регионален исторически музей

Музеят в Смолян отбелязва 20 години от гибелта на алпиниста Христо Христов на Еверест

Регионалният исторически музей в Смолян отбелязва 20 години, откакто смолянският алпинист Христо Христов изкачва Еверест, преди да намери смъртта си под върха. Освен прожекция на филм за експедицията, са организирани изложба с рисунки и скулптури - дело на Христо Христов, както и рецитал в негова памет:  "Минаха толкова години, а мъката на..

публикувано на 18.05.24 в 17:12
Шолц в град Клайнблитерсдорф

Шолц посети наводнените райони в провинция Саарланд

Германският канцлер Олаф Шолц посети днес наводнените райони в провинцията Саарланд на границата с Франция. Проливни дъждове причиниха рекордни наводнения там в последните два дни. Дъждове и мощни бури в Южна Германия Шолц посети град Клайнблитерсдорф заедно с министър-председателя на Саарланд Анке Релингер, за да се запознае със..

публикувано на 18.05.24 в 17:06