Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама загинали и четирима тежко ранени след срутване на мост в гръцкия град Патра

Снимката е илюстративна.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама души загинаха, а четирима са сериозно ранени след срутване на мост в гръцкия град Патра. Властите провеждат спасителна операция.

С обучени кучета издирват затрупани хора от срутването на моста. Досега са открити две жертви. На място са няколко спасителни екипа.

Властите поясняват, че на моста се извършвали днес строителни работи. Движението по него е прекратено заради ремонта. При срутването цели бетонни блокове от конструкцията падат върху магистралното шосе под моста, по което е прекъснато движението от няколко дни.

Група хора в момента на срутването са се намирали под моста на сянка. Събирали също и старо желязо след ремонта на съоръжението. Няма точна информация колко са били хората под моста. Спасителите съобщават, че се чуват гласове за помощ под развалините.

Спасителната операция се извършва с "хирургическа точност", за да не се предизвика ново срутване, поясняват участниците в нея. В социалните мрежи хората от Патра се организират за кръводаряване и се молят хората под развалините да са живи. 

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Учител дари 50 картини на училища, социални и държавни институции в Монтана

Любител – художник дари картини на образователни, социални и държавни институции в Монтана.  81-годишният бивш учител Стефан Кирков има 18 самостоятелни изложби. Изложба с пейзажна живопис откри Стефан Кирков в Художествена галерия "Кирил Петров" в Монтана. Авторът представя 80 произведения, 50 от които дари отново на учебни, културни и социални..

публикувано на 04.06.24 в 19:49

234 000 хартиени бюлетини доставиха в Монтана

234 000 хартиени бюлетини доставиха в Монтана. Прекараха ги с мотокар до сградата на областната администрация. По 117 000 бюлетини за двата вота, за Народно събрание и Европейски парламент, на 9 юни, бяха доставени в Монтана, уточни областният управител Ивайло Антонов: "От тук ги съхраняваме в областната администрация". Достъпът до сградата..

публикувано на 04.06.24 в 19:43
Гергана Дамянова

Полицията в Кюстендил издирва 33-годишна жена

Полицията в Кюстендил издирва 33-годишна жена. Издирваната Галя Дамянова Христова е в неизвестност от събота - 1 юни. Напуснала е дома си около 22 ч., без да вземе никакви лични вещи със себе си. Обявена е за общодържавно издирване по молба от семейството ѝ.  От Районното управление в Кюстендил умоляват гражданите, които имат информация за жената, да се..

публикувано на 04.06.24 в 19:37

Алберта Алкалай: Младите хора откриват ключа за мирно съществуване в емпатията и липса на предразсъдъци

За 11-и път в Бургас бяха връчени наградите в Международния филмов и литературен ученически конкурс "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена" . Конкурсът е част от програмата на Младежкия фестивал "Приятелството - смисъл и спасение".   Над 300 ученици от 12 държави писаха за стойността на човешкия живот 81 години след..

публикувано на 04.06.24 в 19:28

На Капитан Андреево задържаха контрабандни спортни стоки

Дни преди европейското първенство по футбол в Германия митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ задържаха тениски и спортни комплекти, брандирани с емблемите на футболни отбори, които ще участват в шампионата, съобщават от Агенция „Митници“.  Тирът с хърватска регистрация е пристигнал на пункта на 30 май, като е превозвал стока от Турция за..

публикувано на 04.06.24 в 19:26

"Дейли телеграф": НАТО разработва множество "сухопътни коридори" в случай на конфликт с Русия

НАТО разработва множество "сухопътни коридори", за да изпрати американски войски и бронирана техника към фронтовите линии в случай на голяма европейска сухопътна война с Русия, пише вестник "Дейли телеграф". Един от тези коридори минава и през България.  Американски войници ще кацнат на едно от пет избрани пристанища в Северна Европа,..

публикувано на 04.06.24 в 19:05

Завърши най-голямото учение на Сухопътни войски "Тракийски воин - 24"

Завърши най-голямото учение на Сухопътни войски "Тракийски воин - 24", което се проведе едновременно на полигоните "Корен" и "Ново село". Силите на Българската армия, Многонационалната бойна група и американски военни от Националната гвардия на Тенеси разиграха отбранителна операция в национален и съюзен формат. Над 2000 военни и около 700..

публикувано на 04.06.24 в 19:03