Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен е трафикът на ГКПП с Гърция, Сърбия, Румъния, съобщават от ГД "Гранична полиция"

Автор:
Снимката е илюстративна, архив.
Снимка: БГНЕС

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове с Гърция, Сърбия, Румъния. Това съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на своя уеб сайт. На "Кулата" и "Маказа" на българо-гръцката граница движението е интензивно на вход и на изход.

От "Гранична полиция" препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване и останалите пунктове - "Илинден", "Златоград",  "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода". През "Маказа“, "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от полицията.

Трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили на "Калотина" на българо-сръбската граница. Пунктът работи на пълен капацитет, но на място се извършват строително-монтажни дейности, заради които се налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

От "Гранична полиция" съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: "Брегово",  "Връшка чука", "Стрезимировци", "Олтоманц"“.

Трафикът е интензивен на пункта "Кардам" на изход към Румъния за товарни автомобили. От "Гранична полиция" съобщиха, че до 18 август Национална компания "Пътна инфраструктура" на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на пункт "Гюргево". Движението на товарни автомобили на пункт "Русе" при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. 

Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличаване на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Людмила Петкова

МФ: Разработени са редица приходни и разходни мерки, целящи дефицит до 3% от БВП през 2025 г.

Министерство на финансите не предвижда увеличаване на данъците за догодина, съобщи вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. На въпрос на БНР, свързан с проектобюджета за догодина, Петкова уточни, че са разработени редица приходни и разходни мерки, така че салдото в..

публикувано на 28.10.24 в 13:04

ЦИК започна повторната обработка на резултатите от вота

В Централата избирателна комисия започна повторната обработка на резултатите от вота.  Документите си за такава обработка вече предадоха пет  районни избирателни комисии.  Един от първите пристигнали беше председателят на Комисията за 17-ти район Пловдив-област Янко Радунчев, който отмете, че гласуването и отчитането на вота е протекло..

публикувано на 28.10.24 в 13:02
Тяло на жена е открито в столичния кв.

Първоначалната версия сочи към убийство и грабеж в софийския кв. "Младост"

Полицията в София разследва предполагаемо убийство. Тази сутрин тяло на жена беше открито в столичния квартал "Младост 1".  Районът е отцепен. Сигналът за откритото тяло на жената е подаден около 7.40 на телефон 112 и в полицията. На място са били изпратени екипи на СДВР. Пристигналите медици са установили, че жената е починала...

публикувано на 28.10.24 в 12:58
Посолството на България в Берлин

ПП-ДБ печели най-много гласове в Германия

В Германия най-много гласове на вчерашните предсрочни парламентарни избори е получила коалицията ПП-ДБ. Тя е получила 5791 гласа, или 29,18% от вота. На второ място е "Възраждане" с 3607 гласа и 18,18%. Изненадващо е представянето във федералната република на партия "Величие". За нея са пуснати 2237 бюлетини, които са равни на 11,27%..

публикувано на 28.10.24 в 12:53

МЕЧ иска анти-ГЕРБ и анти-ДПС правителство, държи да получи МВР

Новата парламентарна формация е партия МЕЧ. Преди минути нийният лидер на партията Радостин Василев посочи, че те ще настояват да бъде сформирано, цитирам "анти-ГЕРБ и анти-ДПС" правителство,  и искаха да получат Министертво на вътрешните работи в бъдещ кабинет.  Минути преди 12 ч. пред храм-паметника "Александър Невски" в София лидерът на..

публикувано на 28.10.24 в 12:52
Исторически парк

Любомир Жечев: Има знак на равенство между "Величие" и Исторически парк

Варненската районна прокуратура е започнала досъдебно производство, за да изясни дали е налице финансова измама, свързана с филма на Любомир Жечев за Исторически парк. Това съобщи Жечев в интервю пред БНР. "Разследват дали набирането (на средства - бел. ред.) за филма е станало чрез такъв тип измама." Влогърът определи това като..

публикувано на 28.10.24 в 12:25

"Възраждане" с убедетелна победа в Регенсбург, втори там са "Величие"

В Ренсбург, Германия на вчерашните избори 481 наши сънародници са упражнили правото си на вот. Това съобщи пред БНР д -р Антоанета Тончева, доброволец и член на избирателна комисия. ПП-ДБ печели най-много гласове в Германия Над 146 000 души са гласували в чужбина "Имахме и машинно гласуване, и с хартиени бюлетини. Валидните гласове са..

публикувано на 28.10.24 в 12:22