Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антъни Джошуа нокаутира Роберт Хелениус

Антъни Джошуа нокаутира Роберт Хелениус
Снимка: БТА

Бившият световен шампион в тежка категория на професионалния бокс Антъни Джошуа (Великобритания) победи финландеца Роберт Хелениус с нокаут в седемрундов двубой в английската столица Лондон, за да остане в ритъм за интригуващ сблъсък с американеца Дионтей Уайлдър през следващата година.

Хелениус, който замени британеца Дилиън Уайт за мача само преди няколко дни, издържа дори по-дълго от очакваното, но загуби от Джошуа.

Британецът изглеждаше нервен и скован в началото, а Хелениус, който се би във Финландия преди седмица, даваше вид, че е готов за победа.

След победата Антъни Джошуа излезе от ринга, без да каже нито дума и изблъска фенове, преди да се върне между въжетата.

Роберт Хелениус получи медицинска помощ и кислород преди да се изправи отново на крака.

„Знаех, че това ще се случи. Всички говореха за новия Ей Джей (Антъни Джошуа), за стария Ей Джей, а след два-три рунда тълпата стана нетърпелива“, каза промоутърът на Джошуа Еди Хърн пред BBC.

„Той намери силата в дясната си ръка и направи един от нокаутите на годината. Това е Ей Джей, който ще виждаме. Все още трябва да е по-агресивен от показаното днес, но има път напред“, добави той.

Нокаутът е 23-и в кариерата на Антъни Джошуа, който вече има актив от 26 победи и 3 загуби, но и първи от декември 2020 година, когато победи българина Кубрат Пулев при защитата на световните си титли на WBA, IBO, IBF и WBO в Лондон. Джошуа по-късно загуби титлите след поражение от украинеца Олександър Усик през септември 2021-а.

„Антъни чака мачове с Уайлдър, Фюри, това е, което иска“, каза още Хърн, който разкри за плановете на британеца.

Джошуа отговори на критиците по време на краткото интервю на ринга с думите: „Поздравления за Роберт Хелениус, че участва в мача. Хората трябва да ме оставят на мира. Това е моето време на ринга. Човекът талант, а аз трябваше да го проуча, защото смяната дойде много късно. Благодаря му, че спаси шоуто. Не искам да говоря много, но гърбът ми бе боли от това, че нося тежка категория.“
По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бончо Генчев, Христо Стоичков, Красимир Балъков и Георги Василев

Събират 40 000 лева за паметник на Трифон Иванов във Велико Търново

40 хиляди лева са нужни за двуметровия бронзов паметник на Трифон Иванов.  "Ти си в нашите сърца, остави следа в европейския и световния футбол", каза за Трифон Иванов Бончо Генчев, който подкрепя  инициативата.  В каузата във Велико Търново да има паметник на Трифон Иванов тази вечер се включиха легендите на българския футбол Христо Стоичков..

публикувано на 01.07.24 в 20:37
Невяна Владинова

Невяна Владинова: Ансамбълът ни вече е отбор

Невяна Владинова е известна в спортните среди като гимнастичката с желязна психика. Тя е световна вицешампионка отборно (заедно с Боряна Калейн и Катрин Тасева) от световното първенство в София през 2018 година, седма на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, бронзов медалист във финала с топка от световното първенство в Пезаро през..

публикувано на 01.07.24 в 20:03
Григор Димитров

Григор Димитров след победата на Уимбълдън: Загубите сега болят много повече, така че не искам да губя

Григор Димитров заяви след победата си на старта на турнира от Големия шлем "Уимбълдън", че оценява всеки мач, който играе, а резултатите му са плод от много работа през годините. Димитров започна с трисетова победа участието си в Лондон, надделявайки над сърбина Душан Лайович с 6:3, 6:4, 7:5. На коментара, че остарява като хубаво вино, Димитров..

публикувано на 01.07.24 в 18:56
Марчо Дафчев и Петко Петков

Марчо Дафчев и Петко Петков влизат в треньорския щаб на Етър

Двама нови треньори подсилват треньорския щаб на Светослав Петров във втородивизионния Етър (Велико Търново). Марчо Дафчев е новият помощник-треньор, а Петко Петков става треньор на вратарите. Дафчев и Петков влизат в треньорския щаб на мястото на Калоян Чакъров и Марин Стефанов, като Марин Стефанов ще продължи работа в школата на "виолетовите" с..

публикувано на 01.07.24 в 18:33

България със седем отбора в европейските клубни турнири по волейбол

България ще участва със седем отбор в европейските клубни турнири по волйбол. О тборите на ЦСКА , който са вицешампиони, ще стартират в "Чалъндж къп" при мъжете, а при дамите ще играят в Купата на CEV.  Жребият  ще се тегли на 16 юли в Люксембург. При мъжете Левски ще играе в Шампионска лига. Със спечелването на титлата и благодарение на националния..

публикувано на 01.07.24 в 18:11

Волейболистите на Франция спечелиха Лига на нациите

Олимпийският шампион Франция триумфира с трофея в Лигата на нациите. Воденият от Андреа Джани тим се наложи над Япония с 3:1 (25:23, 18:25, 25:23, 25:23) в големия финал на надпреварата, изигран в Лодз (Полша).  "Петлите" вдигат за втори път титлата - след 2022 г. Финалът бе трети за тима - през 2018 г. загубиха от Русия с 0:3 гейма и останаха със..

публикувано на 01.07.24 в 07:21
Фенове на Еквадор реагират на мексиканеца Рейес след мача.

Венецуела и Еквадор продължават напред на Копа Америка

Отборите на Еквадор и Мексико не излъчиха победител в сблъсъка помежду си от група "В" на Копа Америка и Еквадор се класира за елиминациите, докато Мексико отпада от турнира. Мексиканците три пъти претендираха за неотсъдени дузпи. В последния случай в края на мача реферът дори първоначално я даде, но след разглеждане на ситуацията с ВАР прецени,..

публикувано на 01.07.24 в 05:51