Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повишен интерес към планинския туризъм в Кипър

Снимка: Pixabay

Повишен интерес към планинския туризъм показаха кипърците в празничния ден днес. Зоните за пикник в планината Тродос още преди обед бяха препълнени, съобщиха от Отдела по горите. Хотелите в нея отчетоха 100% заетост. Успение Богородично е официален почивен ден в страната.

Освен на плажа, хиляди кипърци се пренесоха днес в планинските райони.

Заради масовите групови излети с традиционното за празника барбекю специално обособените зони за пикник в планината Тродос бяха пренаселени още към 11.00 ч. днес, само в някои от тях бяха останали малко свободни места, обяви в специално съобщение Отделът по горите, за да ограничи продължаващия наплив към тях.

В Кипър има около 40 зони за екскурзии с капацитет от над 22 000 души, само в които е разрешено паленето на огън и които са оборудвани с маси, пейки, места за скари, тоалетни.

15 август е и пикът за планинските хотели, казаха кметове и хотелиери от районите в Тродос.

Повечето от планинските курорти отчетоха 100% заетост през започналите от миналия петък празнични дни до днес.

Изцяло са резервирани уикендите до края на август, много хотели и места за туристическо настаняване са пълни за целия месец.

Днес в сила е жълт код за екстремни температури във вътрешността на страната, оранжев код за високите части на планините и червен код за опасност от горски пожари.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ерик Сиоти

Суматоха във френската умерена десница

Френски десни партии бяха обхванати от вътрешно противоборство днес на фона на все по-напрегната кампания за предсрочните избори, свикани от президента на Еманюел Макрон, който е по-застрашен от по-обединената левица, коментира АФП. Само две години, след като той не успя да си осигури мнозинство в парламента, за да подсили втория си..

публикувано на 13.06.24 в 13:46

Йоан Запрянов: "Величие" ще бъде държана "на трупчета"

"Величие" ще бъде държана "на трупчета" , заяви пред БНР журналистът от Капитал Йоан Запрянов.   " В момента "Величие" ще бъде оставена да говори радикално , да предлага радикални законопроекти, но когато трябва те да отсъстват от зала, да гласуват по конкретен законопроект или да подкрепят правителство в някой парламент, това ще бъде..

публикувано на 13.06.24 в 13:37
Валерия Велева

Валерия Велева: Борисов снижава егото си и ще има кабинет на ГЕРБ, но като експертен

Правителство ще бъде създадено, защото, ако се стигне до нови избори, ще бъде катастрофа за страната . Това прогнозира пред БНР журналистката Валерия Велева от сайта "Епицентър" и добави, че ГЕРБ ще излъчи експерти за бъдещия кабинет . Борисов: Ще има правителство, няма да съм премиер ПП-ДБ ще са проевропейска и антикорупционна опозиция..

публикувано на 13.06.24 в 13:25

МОСВ даде зелена светлина за изграждането на едното платно на АМ "Струма" извън Кресненското дефиле

Министерството на околната среда и водите даде зелена светлина за изграждането на едното платно на АМ "Струма" извън Кресненското дефиле. Това ще даде възможност да започне работата по последния участък на аутобана между Крупник и Кресна. Екоминистерството е преценило, че не е необходима нова оценка за въздействието върху околната..

публикувано на 13.06.24 в 13:09
Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон

Илва Йохансон очаква България и Румъния в Шенген и по суша до края на годината

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви, че очаква България и Румъния да бъдат приети в Шенген и по суша до края на годината. Тя каза това на влизане на заседанието на министрите на вътрешните работи на страните-членки в Люксембург: "Те са членки на Шенген. Ние постигнахме това решение в последните часове на испанското..

публикувано на 13.06.24 в 13:02

Токът поскъпва средно с 1,39%

Новите цени на парното и тока за бита от 1 юли бяха подложени на обществено обсъждане в Комисията за енергийно и водно регулиране. Предложението е за поевтиняване на топлофикационната услуга с близо 8,5% за страната. Най-сериозно намаление се очаква в Бургас - с 14%. За София се предвижда по-ниска цена със 7 на сто, а в Пловдив - с..

публикувано на 13.06.24 в 12:46
Доц. д-р Костадин Нушев

Доц. Костадин Нушев: Изборите за патриарх трябва да се провеждат съгласно строги канонични процедури

На 30 ти юни ще бъде избран новият български патриарх. Прави впечатление, че подготовката на този, макар и църковен избор, също преминава през модерните форми в публичното порстранство - скандали, опити за компромати, въздействие, оспорвани коментари и остри анализи.  От Св. Синод приемат с мълчание тази кампания, която се провежда основно в..

публикувано на 13.06.24 в 12:42