Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неймар вече е футболист на Ал-Хилал

Неймар
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ал-Хилал официално привлече Неймар, потвърдиха от клуба от Саудитска Арабия.

Все още няма подробности около договора на 31-годишния нападател.

Досегашният клуб на бразилския национал Пари Сен Жермен също обяви трансфера.

Френският шампион ще получи над 90 милиона евро за правата на бившия футболист на Барселона и Сантос.

"Тук съм В Саудитска Арабия. В Ал-Хилал съм", каза голмайсторът в кратко видео, публикувано в социалните мрежи.

Очаква се Неймар да получава по 100 милиона евро годишна заплата в новия си тим.

Нападателят може да дебютира за Ал-Хилал още тази седмица. В събота отборът играе срещу Ал-Файха.

"Трудно е да се сбогуваме с клубна легенда като него. Никога няма да забравя деня, в който той пристигна тук.

Заедно изживяхме невероятни шест години, в които имаше незабравими моменти. Благодаря и на неговото семейство", заяви президентът на Пари Сен Жермен - Насер Ал-Келаифи. 


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Григор Димитров отпадна на осминафиналите на тенис-турнира в Рим

Григор Димитров загуби от американеца Тейлър Фриц с 2:6, 7:6 (11), 1:6 на осминафиналите на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Рим с награден фонд почти 7,9 милиона евро. Мачът продължи 2 часа и 43 минути. Българинът подобри постижението си от миналата година, когато отпадна в третия кръг в Рим от Новак Джокович.  Димитров спечели 88 440 евро от..

публикувано на 14.05.24 в 15:13

ЦСКА София внесе 21 373 500 лева за реконструкцията на стадион „Българска армия“

От ЦСКА съобщиха, че днес бяха внесени 21 373 500 лева в „Спортни имоти Българска армия“ (СИБА) - съвместното дружество между държавата и „армейците“. “С това изпълнихме законовия си ангажимент да инвестираме общо 28 498 000 лв. в дружеството. Средствата ще бъдат използвани за реконструкция и модернизация както на стадион „Българска армия“, така и..

публикувано на 14.05.24 в 15:04
Душан Керкез

Керкез: Можем да направим нещо голямо

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез даде специално интервю за Българската професионална футболна лига преди финала за Sesame Купа на България срещу Лудогорец утре. Керкез няма възможност да присъства на традиционната обща пресконференция на двамата треньори преди срещата, тъй като отборът на Ботев тренира под тепетата и ще пристигне в..

публикувано на 14.05.24 в 14:46

Почина една от най-значимите личности в световното карате – сенсей Антонио Олива

Една от най-значимите личности в световното карате, един от най-великите треньори в света сенсей Антонио Олива почина на 76-годишна възраст. Новината съобщи в социалните мрежи бившият старши треньор на националния отбор по карате Борислав Иванов. „Почивай в мир Сенсей Олива!! Треньор в над 100 държави, помогнал развитието  на малките страни да..

публикувано на 14.05.24 в 11:41
Радослав Янков

Банско приема за първи път в историята световна и европейска купа по сноуборд през 2025 година

Банско ще приеме за първи пътв историята световна и европейска купа по сноуборд през 2025 година.Българската федерация по ски получи домакинствата  на двете състезания по време на календарната конференция на Международната централа  в Порторож.  Световната купа, която ще се проведе в олимпийската дисциплина паралелен гигантски слалом е предвидена за..

публикувано на 14.05.24 в 11:16
Давид Давидов

Давид Давидов: За да завършим селекцията при мъжете ни трябват още двама състезатели

Радослав Арсов е новият старши треньор на женския отбор по волейбол  на Левски.Специалистът подписа договор със „сините“ за три години. „Получих предложение от ръководството на клуба и се запознах с целите през следващите няколко години. Основен фактор в моя избор беше фактът, че клубът разполага с много модерна структура и условия за работа...

публикувано на 14.05.24 в 10:21

Григор Димитров открива днешната програма на турнира в Рим

Григор Димитров ще открие днешната програма на тенис  турнира от сериите “Мастърс 1000” в Рим.  Първата ни ракета ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц на централния корт. Очаква се двубоят да започне в 12:00 часа. Ако спечели срещу Фриц, в четвъртфиналите Димитров ще играе срещу Александър Зверев или Нуно Боржеш, от когото загуби на Australian..

публикувано на 14.05.24 в 06:22