Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски си осигури срещи с Айнтрахт в турнира Лига на конференциите

Левски - Апоел Беер Шева - 2:1
Снимка: БТА

Нападателят Роналдо вкара в шестата минута на добавеното време и Левски спечели с 2:1 срещу израелския Апоел (Беер Шева) на стадион "Георги Аспарухов", с което "сините" се класираха в плейофите на европейския футболен турнир Лига на конференциите.

Първият мач от третия квалификационен кръг в Израел завърши наравно 0:0 и всичко бе решено с голяма драма в София.

Левски създаде няколко ситуации още в първите десетина минути, но "сините" не успяха да открият резултата. Уелтън стреля веднъж неточно по диагонал, Асен Митков изпрати друга топка в ръцете на Офир Марциано, а центриране на Патрик-Габриел Галчев премина малко над главата на непокрития Рикардиньо.

Следващото центриране на Галчев обаче бе по конец. В 15-ата минута българският национал изпрати топката към далечната греда и Уелтън я засече с глава, изпращайки я в мрежата на израелците за 1:0.

Апоел също създаде две опасности и те бяха с българско участие. Националът Йоан Стоянов, който започна като титуляр за израелския тим, отправи два далечни удара, които обаче бяха блокирани.

Апоел създаде първото си чисто положение в началото на второто полувреме. В 57-та минута Йоан Стоянов получи топката в наказателното поле, преодоля бранител на "сините" и се озова сам срещу Пламен Андреев. Ударът на нападателя попадна в крака на стража и излезе в корнер, след който игра с глава на играч на израелците премина близо до гредата.

Апоел изравни резултата в 79-та минута чрез Йоан Стоянов, който този път бе точен с далечен удар. Пламен Андреев изби много опасен шут в корнер, след чието изпълнение Роналдо изчисти топката на близка греда. Тя обаче попадна на волето на Стоянов, който преодоля вратаря на Левски.

Роналдо се превърна в герой за "сините" в шестата минута на добавеното време на срещата. Левски направи контраатака и удар на Джавад Ел Джемили бе блокиран от защитник на Апоел. Топката обаче попадна в Роналдо, който преодоля хладнокръвно стража на гостите за крайното 2:1.

Така Левски отстрани Апоел с един гол разлика и ще играе в плейофите срещу германския Айнтрахт Франкфурт.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът на федерацията Илияна Раева.

Федерацията извади Елвира Краснобаева от националния отбор

Федерацията по художествена гимнастика реагира със съобщение за желанието на Елвира Краснобаева да не се състезава за България, изтъквайки като причина семейни обстоятелства, потвърдено писмено от нейната майка и законен представител Александра Чернишева,  Гимнастичката Елвира Краснобаева отказа да се състезава за България, сменя националността си..

публикувано на 01.10.24 в 16:10
Станислав Митков спечели сребърен медал на СП по таекуондо при младежи

Станислав Митков спечели сребърен медал на СП по таекуондо за младежи

Станислав Митков спечели сребърен медал на световното първенство по олимпийско таекуондо за младежи и девойки, което се провежда в Корвя. Състезателят на ВенциславСоколов отстъпи с 0:2 рунда във финала в категория 63 килограма пред  корееца Джунг Джебин. Преди да стигне до двубоя за титлата представителят на клуб „Ахил“ записа 5 победи – над Кога..

публикувано на 01.10.24 в 13:24
Елвира Краснобаева

БФХГ ще излезе с официална позиция по случая "Елвира Краснобаева", след като проведе УС

Ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика ще излезе с официална позиция по случая „Елвира Краснобаева“, след като проведе управителен съвет, съобщиха от централата специално за БНР. Гимнастичката Елвира Краснобаева отказа да се състезава за България, сменя националността си Припомням, че снощи гимнастичката публикува в..

публикувано на 01.10.24 в 12:00
Елвира Краснобаева

Гимнастичката Елвира Краснобаева отказа да се състезава за България, сменя националността си

Бронзовата медалистка на лента от европейското първенство в Будапеща - Елвира Краснобаева, вече няма да се състезава за България. Новината обяви самата тя в социалните мрежи.  "За мен беше чест да представям България. Благодаря на всички за всичко", написа Краснобаева в Инстаграм.  16-годишната спортистка е родена в Санкт Петербург.  На..

публикувано на 01.10.24 в 09:11
Alexandra Feigin

Александра Фейгин: Беноа Ришо ме научи да вярвам и да обичам себе си

Най-добрата ни състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин и треньорът й Андрей Лутай заминаха за Казахстан за участие в първия за сезона турнир.  Националката ни ще представи за първи път новите си програми на турнира в памет на фигуриста Денис Тен. Носителят на бронзово отличие от олимпийските игри в Сочи и световен вицешампион  беше..

публикувано на 01.10.24 в 08:12
5 медала за българските таекуондисти от Откритото първенство на Албания

Два златни и три бронзови медала за българските таекуондисти от Откритото първенство на Албания

Два златни и три бронзови медала спечелиха българските състезатели от Откритото първенство по олимпийско таекуондо на Албания. Християн Георгиев спечели златния медал в категория 54 килограма при младежите след като записа пет победи. По пътя към титлата  състезателят на клуб "Ахил" с треньор Венцислав Соколов се наложи над Себастиян Курвело..

публикувано на 01.10.24 в 08:07
Георги Иванов

Георги Иванов готви чистка сред съдиите

Президентът на БФС Георги Иванов заяви, че след края на есенния полусезон в Първа лига ще има чистка сред елитните рефери. Също се очаква от днес в БФС да  има нови директори. “Беше важно предвид напрежението, което се създаде. Почна да има недоверие в Съдийската комисия, реципрочно в съдиите затова аз трябваше да направя тези промени, да сложа хора,..

публикувано на 01.10.24 в 07:36