Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2000 са загиналите при земетресението в Мароко

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 2012 души са загинали при силното земетресение в Мароко, съобщи вътрешното министерство на страната. По последни данни ранените са 2059, като 1404 от тях са в критично състояние. Очаква се броят на жертвите да се увеличи. 

Междувремено спасителите се опитват да достигнат най-отдалечените планински райони, които са най-сериозно засегнати от земетресението с магнитуд 6,8.

Световната здравна организация смята, че над 300 хиляди души в Мароко са били засегнати от силните трусове, усетени в цялата страна.

Крал Мохамед VI обяви тридневен траур и разпореди на оцелелите да бъдат предоставена помощ, храна и подслон, припомня Би Би Си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Светът: Стотици са жертвите на земетресението в Мароко

Силно земетресение с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер отне живота на най-малко 296 души в Мароко, като нанесе щети на сгради и изпрати паникьосани хора по улиците на Маракеш. 296 са загинали в района на популярния туристически град, съобщават..

публикувано на 09.09.23 в 09:33

МВнР: Няма пострадали българи от земетресението в Мароко

Към момента няма данни за пострадали българи в резултат на силното земетресение в Мароко. Това заявиха за БГНЕС от Ситуационния център към Министерството на външните работи. Изключително силно земетресение с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер..

публикувано на 09.09.23 в 13:03

Над 800 са вече жертвите на земетресението в Мароко

Най-малко 820 са вече жертвите на разрушителното земетресение в Мароко, съобщиха местните власти. По-рано беше публикувано предупреждение за очаквани нови, по-силни трусове, след снощното мощно земетресение от 6.8 по Рихтер. До този момент няма..

обновено на 09.09.23 в 14:11

Няма данни за пострадали българи при земетресението в Мароко

Ситуационният център към външното ни министерство съобщи, че до момента няма официални данни за пострадали или загинали български граждани в земетресението с магнитуд 6,8 по Рихтер в мароканския град Маракеш. Няма регистрирани сигнали и за български..

публикувано на 09.09.23 в 16:15
Маракеш

Над 1000 са вече жертвите на разрушителното земетресение в Мароко

Над хиляда са вече жертвите на разрушителното земетресение в Мароко. Ранените са над 1200. От вътрешното министерство на страната съобщиха, че сред ранените - 721 души са в критично състояние.  До този момент няма официални данни за пострадали или загинали..

публикувано на 09.09.23 в 16:28
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мястото на израелското нападение в Рафах.

Белият дом смята, че Израел не е преминал "червената линия" в Рафах

Вчера от Белия дом заявиха, че въздушният удар на Израел, който уби десетки палестинци в Рафах в неделя, не е преминал "червената линия", за да има промяна в политиката на САЩ  относно конфликта. Говорителят на Белия дом Джон Кърби заяви, че САЩ..

публикувано на 29.05.24 в 10:43

Нови камери следят за пътни нарушения в Атина, двойно повишение на глобите

Нови камери в Атина ще следят за пътни нарушения. Повишават се и глобите. Скоро Гърция въвежда и ограничение на скоростта в градовете до 30 километра в час по образец на други европейски страни. Общо 4000 нови камери за контрол поставя..

публикувано на 29.05.24 в 10:33

Катастрофа спря движението на трамваите по столичния булевард "България"

Лек автомобил е катастрофирал в района на булевард "България", съобщиха от МВР. Инцидентът е станал около 9:30 тази сутрин. Колата е застанала на трамвайните релси. Движението на мотрисите е блокирано. В района има и сериозно..

публикувано на 29.05.24 в 10:06

100 тоалета за абитуриенти в неравностойно положение от кампанията "Облечи дете в нужда"

100 момичета и момчета и тази година имат своя мечтан абитуриентски бал, благодарение на кампанията "Облечи дете в нужда". Кампанията се провежда вече над 20 години , за да подпомага зрелостници в неравностойно положение. В нея участват младежи..

публикувано на 29.05.24 в 10:02

Изследване: Учителите планират добре уроци, но трудно дават свобода на учениците в клас

Близо 2000 учители са се включили досега в първото по рода си изследване на педагогическите умения на XXI век , организирано от най-голямата платформа за образователни ресурси prepodavame.bg. Изводът е, че учителите планират добре уроци, но трудно..

публикувано на 29.05.24 в 10:01

Изключителни мерки за сигурност преди финала на Лигата на конференциите в Атина

Футболен празник при изключителни мерки за сигурност се подготвя в Атина. Над 5000 полицаи охраняват гръцката столица за финала на Лигата на конференциите между Олимпиакос и Фиорентина. Гръцките власти въведоха изключителни мерки за..

публикувано на 29.05.24 в 09:54

Два екипа разследват катастрофата на Централна гара

Два екипа разследват сблъсъка на влаковете на Централна гара -следователи и  служители на БДЖ. Ако се установи, че машинистът на маневрения локомотив е виновен, той ще бъде отстранен от длъжност. Гвоздейков: Не е имало челен сблъсък между двата влака..

публикувано на 29.05.24 в 09:53