Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тошко Йорданов: ПП-ДБ са по-нагли и от ГЕРБ

Заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов (на преден план) при внасянено на документите на партията в ЦИК - 12 септември 2023
Снимка: БГНЕС

"Има такъв народ" се регистрира за първо участие в местни избори. Партията внесе 4 800 подписа в Централната избирателна комисия. Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов обяви, че ще издигнат кандидати за кметове и листи за общински съветници в големите градове, но имената им ще бъдат оповестени по-късно. 

Водещ приоритет за кандидатите ще е ревизия на предходното управление: "Защото кражбите, мръсотиите и полумафиотските връзки, които има между кметове и фирми, които изпълняват обществени поръчки, са публична тайна. Между едната гнусотия, наречена ПП-ДБ, или на места са ПП, а отделно са ДБ, и другата мафиотска структура, наречена ГЕРБ, трябва хората да имат избор".

Намеренията на управляващите за смяна на шефовете на службите Тошко Йорданов определи като мръсна политическа игра: 

"Искат главите на представителите на службите, за да могат да сложат свои хора, за да могат да малтретират останалите. Те са по-брутални от ГЕРБ, да ви кажа. Говоря за ПП и ДБ. Онези го правеха някак си не толкова явно. Не че не правеха същото, но тези са нагли и го правят брутално пред очите на всички".



По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Украинското външно министерство: "Мирното предложение" на Путин е "абсурдно"

Украинското външно министерство подчерта в петък, че "мирното предложение" на руския президент Владимир Путин е "абсурдно", твърдейки, че неговите "манипулативни изявления" имат за цел да "подведат" международната общност и да "подкопаят" дипломатическите усилия за постигане на мир. "Всички ултиматуми на Путин са чувани многократно от Москва..

публикувано на 14.06.24 в 16:00
Михайло Подоляк

Михайло Подоляк отхвърли поставените от Путин условия за постигане на мирно споразумение

Съветникът на украинския президент - Михайло Подоляк отхвърли "предложението за мир", представено в петък от руския президент Владимир Путин, като каза, че това не е сериозен опит за постигане на мирно споразумение и няма отношение към каквито и да е преговори. Путин с условия за започването на мирни преговори с Украйна Говорейки чрез..

публикувано на 14.06.24 в 15:47

Лекари с протестно писмо до институции и медии заради проблем с правилата за слухово протезиране

53-ма лекари-специалисти от извънболничната помощ в цялата страна са изпратили протестно писмо до здравния министър, парламентарната комисия по здравеопазване, до омбудсмана на България, до Съюза на глухите и до националните обществени медии, с настояване да се реши сериозен и дискриминационен проблем, какъвто е издаването на протоколите за..

публикувано на 14.06.24 в 15:24

Автобус с деца катастрофира край търговищкото с. Пъдарино, няма информация за сериозно пострадали

Автобус, движещ се от Добрич към Копривщица, е катастрофирал в района на село Пъдарино, oбласт Търговище. Инцидентът е станал около 12.00 часа днес. По информация на полицията автобусът е самокатастрофирал. В него са се возили 36 деца, като всички вече са прегледани в Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище.  От там..

публикувано на 14.06.24 в 15:02

Готов е първият локомотив от договорените по ПВУ

Първият договор, който беше подписан по Плана за възстановяване и устойчивост в България , е между Министерството на транспорта и русенската фирма за производство на локомотиви "Експрес Сервиз". Само пет месеца след сключването на контракта е готов първият локомотив и министър Гвоздейков е поканен в Русе да си го получи.  Става дума за..

публикувано на 14.06.24 в 15:00
Кристиян Бойков

Кристиян Бойков не може да сключи споразумение с Темида за хакерската атака срещу НАП

Един от обвиняемите за хакерската атака срещу Националната агенция за приходите през 2019 година - Кристиян Бойков, не може да сключи споразумение с прокуратурата.  Причината - първо държавното обвинение, което се беше договорило с адвокатите на младия мъж, се отказа от споразумението, а след това съдията от Софийския градски съд Атанас Атанасов го..

публикувано на 14.06.24 в 14:16
Водохранилището между селата Раковски и Хаджи Димитър

Села в община Каварна системно са оставяни без вода

Села в община Каварна системно са оставяни без вода, а ситуацията се влошава, особено през летните месеци, когато работа започват и големите хотелски бази .  Жителите на Раковски и Божурец се оплакват, че проблемите с водоподаването са от години и само се задълбочават. Те са възмутени, че се налага да се справят с неудобствата, а от ВиК Добрич..

публикувано на 14.06.24 в 14:10