Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пловдив) продължава победния си ход

Локомотив (Пд) - Славия
Снимка: БГНЕС

Футболният Локомотив (Пловдив) продължава с победната си серия в Първа лига и вече има 9 последователни успеха от началото на сезона. "Смърфовете" надиграха гостуващия Славия с 2:0 в среща от 10-ия кръг на шампионата в официалния дебют на новия наставник на "белите" Иван Колев. И двете попадения за "черно-белите" реализира влезлият като резерва през втората част Алфа Конте, който се разписа на два пъти само в рамките на 3 минути между 69-ата и 72-ата. Така Локомотив остава без загуба в 10 мача от старта на кампанията и след равенство и 9 поредни победи играчите на Александър Томаш продължават да са лидери в класирането с 28 точки, с 4 повече от втория Черно море. Славия пък записа шеста поредна загуба и заема 14-ата позиция в подреждането с едва 4 точки, колкото има и тимът на Пирин (Благоевград).
Мачът на стадион "Локомотив" започна с леко игрово преимущество на домакините, но играчите на Александър Томаш трудно стигаха до чисти положения пред вратата на столичния тим. В 12-ата минута Георги Минчев не успя да стигне до извеждащо подаване на Джовани, а малко след това бразилецът намери по отличен начин от дълбочина и Христо Иванов, чийто завършващ удар бе спасен от Светослав Вуцов, а в последствие бе маркирана и засада на бившия играч на Арда (Кърджали). В 33-ата минута Евандро отправи първи точен удар в мача. Бразилецът опита изстрел от над 20 метра, попаднал право в ръцете на вратаря на Славия. Минута преди края на редовното време на първото полувреме Локомотив стигна до най-чистото положение за гол през първата част. Джовани изведе Георги Минчев отляво в наказателното поле на Славия и нападателят стреля от малък ъгъл, но Светослав Вуцов скъси дистанция и парира неговия шут. Така почивката дойде при нулево равенство. 


Три минути след подновяването на играта през втората част Бабакар Дион нанесе удар от въздуха от границата на наказателното поле, преминал покрай гредата. В 58-ата минута Славия стигна до отличен шанс. Влезлият като резерва на почивката Емил Стоев центрира към Денислав Александров и бившият играч на Локомотив засече от близка дистанция, но Динко Хоркаш изби с крак. В следващата атака Иван Минчев пък опита изстрел от дистанция, който също бе отразен от хърватския страж на "смърфовете". Домакините отговориха 5 минути по-късно, когато Джовани центрира към Георги Минчев, но нападателят не успя да осъществи добър контакт с топката и отправи слаб завършващ удар, спасен от Вуцов. В 69-ата минута обаче Локомотив стигна до попадение. Резервата Алфа Конте се пребори с Велко Йеленкович на левия фланг, навлезе в наказателното поле и стреля неспасяемо по диагонала в долния ляв ъгъл за 1:0. Само три минути по-късно Конте повтори упражнението, след като получи отляво, отново надбяга Йеленкович и завърши технично с десния крак покрай Светослав Вуцов за 2:0. В 87-ата минута Конте потърси своя хеттрик с шут от малък ъгъл директно от пряк свободен удар, но не намери целта. Така срещата завърши с успех за "черно-белите", който е девети пореден за "смърфовете" от началото на сезона. 

В следващия кръг Локомотив гостува на шампиона Лудогорец, докато Славия посреща Левски.


Първенство на България по футбол, среща от 10-ия кръг на Първа лига:

Локомотив (Пловдив) – Славия     2:0 (0:0)
голмайстор: 1:0 Алфа Конте 69, 2:0 Алфа Конте 72
стадион: „Локомотив“, Пловдив
съдия: Драгомир Драганов, гр. Варна
жълти картони: Ефе Али (Локомотив Пловдив); Галин Иванов, Денислав Александров (Славия)
състав на Локомотив (Пловдив): Динко Хоркаш, Ангел Лясков, Ефе Али, Хорхе Сегура, Оливер Кандем, Христо Иванов (69-Лео Сена), Евандро (84-Георги Каракашев), Джовани Бариани (84-Ивайло Иванов), Димитър Илиев (60-Алфа Конте), Бабакар Дион (60-Петър Андреев), Георги Минчев;
състав на Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Мартин Георгиев, Велко Йеленкович, Венцислав Керчев, Емил Мартинов, Ерол Дост (78-Кристиян Стоянов), Иван Минчев, Кристиан Добрев (46-Денислав Александров), Тони Тасев (46-Емил Стоев), Галин Иванов (78-Владимир Николов).

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Златислава Чуканова се размина с олимпийската квота

Златислава Чуканова загуби битката за олимпийска квота на квалификацията в Банкок. Българката изигра равностоен двубой с Дейна Муурхаус от Ирландия в категория 50 кг, но съдиите прецениха да дадат предимство за ирландката с 4:1 гласа. Още в първия рунд Чуканова показа, че ще търси боя с комбинации от три или повече удара от близка дистанция. Тя на..

публикувано на 02.06.24 в 16:31

Неофициално: Килиан Мбапе е подписал с Реал

Килиан Мбапе е подписал договор с Реал Мадрид, съобщава журналистът Фабрицио Романо в своята страница в социалната мрежа Х. Очаква се европейският клубен шампион да обяви трансфера по-късно днес. Френският национал стана петкратен шампион в Лига 1 с Пари Сен Жермен, както и трикратен носител на националната купа.  Мбапе стана шампион на Мондиал 2018..

публикувано на 02.06.24 в 16:18

Янаки Милев спечели титлата в Куршумлийска Баня

Националът на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев спечели титлата на сингъл на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Милев победи на финала четвъртия в схемата Олег Приходко (Украйна) със 7:6(4), 6:3. Българинът преодоля пасив от 3:5 по пътя си към успеха в първия сет, който..

публикувано на 02.06.24 в 16:05
Волейболистите пристигнаха във Фукуока с един повече

Волейболистите пристигнаха във Фукуока с един повече

Мъжкият национален отбор на България пристигна във Фукуока, където ще участва във втората седмица от турнира Лига на нациите. На японска земя ще се изправят последователно срещу Полша, Германия, Иран и Словения. Първата среща е на 4 юни от 9:30 часа срещу поляците. Мускулна травма на титулярния състезател на поста либеро Мартин Божилов..

публикувано на 02.06.24 в 11:56
Виктория Томова

Виктория Томова приключи участието си на двойки на „Ролан Гарос“

Първата ракета на България при жените Виктория Томова приключи участието си на двойки жени на Откритото първенство на Франция по тенис. 29-годишната българка и Магдалена Фрех (Полша) отстъпваха пред американките София Кенин и Бетани Матек-Сандс с 2:6, 1:4 в среща от първия кръг вчера. Двубоят беше прекъснат заради дъжд след 54 минути на..

публикувано на 02.06.24 в 11:53
Жозе Моуриньо

Жозе Моуриньо потвърди, че поема Фенербахче

Жозе Моуриньо е назначен за нов старши треньор на турския клуб Фенербахче. Португалският мениджър направи съобщението в събота в осемсекунден видео клип в официалния канал на клуба в социалната мрежа X. "Нека започнем нашето пътешествие заедно", каза 61-годишният специалист, който ще бъде представен на стадиона на Фенербахче по-късно днес...

публикувано на 02.06.24 в 10:39
Флорида победи Ню Йорк Рейнджърс с 2:1

Флорида е на финал за Купа „Стенли“ втори пореден сезон

Отборът на Флорида победи Ню Йорк Рейнджърс като домакин с 2:1 в шестия мач от финала на Източната конференция на Националната хокейна лига (НХЛ). Така тимът спечели серията с 4:2 успеха и за втори пореден сезон се класира за финала за Купа "Стенли". Сам Бенет в 20-ата минута и Владимир Тарасенко в 50-ата бяха точни за победителите. За..

публикувано на 02.06.24 в 09:43