Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Йордан Александров и Кевин Пенев заминаха за СП по спортна гимнастика

Йордан Александров и Кевин Пенев
Снимка: БФ Гимнастика

Йордан Александров и Кевин Пенев заминаха за участие на световното първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе от 30 септември до 8 октомври в Антверпен (Белгия).

Двамата спечелиха правото да се състезават в шампионата на планетата след европейското първенство в Анталия, което беше квалификация за Мондиала. Надпреварата в Белгия е квалификация за олимпийските игри в Париж догодина, като  българските състезатели ще разчитат да спечелят виза от индивидуалния многобой.

„Чувствам се добре. Контролните също минаха добре и според мен съм готов да се състезавам на първото си световно. Вече нямам търпение да заминем и да покажа какво съм тренирал в залата, защото аз се подготвях доста усилено тези дни. Там трябва да дадем всичко от себе си, да сме спокойни и да си изиграем съчетанията без падане. Състезанието ще е тежко, защото има много добри състезатели. Ще заложа на чисто изпълнение. Планът е да играя по-лесни неща, но да са по-чисти. Целта ми е да взема квота, а след това ще усложнявам съчетанията си. Брат ми ще ми липсва, защото той е нещо като мой треньор, мой ментор.Той все пак ще е в залата, в публиката. Ще ме гледа и след тренировките ще може да ми даде съвети. В залата ще бъдат и родителите ми, какато и роднини от България. Това