Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Атанасов с критика към президента, че пази ръководителите на службите за сигурност

Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов критикува президента Румен Радев, че пази ръководителите на службите за сигурност. 

"Президентът Радев като Матросов брани едноличните си назначения в службите и в конкретния случай - шефа на ДАНС, след този тежък провал и тук се разказва някаква история за оперативна игра. 5 години не им е стигнало време, за да решат дали ще го вербуват този, или трябва да го изгонят. Да се надявам, че ако не тази, то следващата седмица в Комисията за контрол на службите ще разберем точно какво се работи. Очевидно е обаче, че имат много тежка търпимост към руския шпионаж в България", коментира Атанасов. 

По отношение на критики за предлаганите от министъра на финансите промени в данъчните закони, с които да се върне 20-процентовата ДДС ставка за туристическия бранш и стимул за хората, подали сигнал за укриване на данъци, Атанасов заяви, че проектът за бюджет за следващата година, трябва да бъде разгледан в цялост. 

Темата за промяна на националния празник от 3 март на 24 май е дискусионна, заяви още той. Повод за коментара му е категорично оттеглената подкрепа от страна на Бойко Борисов за предложението, залегнало в промените в Конституцията, внесени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. 

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

МС одобри промени, свързани с прехвърлянето на майчинство и бащинство

Правителството одобри промени в наредбата за прехвърляне на отпуск поради бременност и раждане след навършване на 6-месечна възраст на детето на един от родителите на майката или на бащата, съобщиха от правителствената пресслужба. По този начин нормативният акт се синхронизира с Кодекса на труда, в който беше предвидена възможност със съгласие на..

публикувано на 12.06.24 в 17:52

Откази и преференции: Кои ще са българските евродепутати

Превес на опитните политици пред дебютантите – такъв е резултатът от битката за Европейски парламента Журналистът Петър Волгин и бившите председатели на НС Росен Желязков и Никола Минчев са събрали най-много преференции. С над 70 хил. предпочитания обаче водачът на листата на ГЕРБ СДС за Европейски парламент Росен Желязков се отказва от..

публикувано на 12.06.24 в 17:52
Бойко Пенков

Д-р Бойко Пенков става председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствата

Д-р Бойко Пенков ще замени проф. Илко Гетов като председател на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, реши кабинетът. Пенков е бил директор на Националната здравноосигурителна каса, медицински директор на Университетска специализирана болница за активно лечение на белодробни болести и управител на УМБАЛ..

публикувано на 12.06.24 в 17:44

Кабинетът одобри 23,5 млн. лева допълнително за ЦИК заради вота 2 в 1 в неделя

Кабинетът одобри 23,5 милиона лева допълнителни средства за Централната избирателна комисия, свързани с провеждането на вота две в едно в неделя. Това са само част от паричните трансфери, гласувани от служебното правителство на първото му заседание след изборите. Допълнителните средства за ЦИК са за заплащане на договори по обществени поръчки,..

публикувано на 12.06.24 в 17:26

Страхил Делийски: Експертен кабинет без ярки политици ще срещне най-малко съпротивление

Ще се направят абсолютно всички усилия да се случи правителство . Прогнозата направи пред БНР политологът и университетски преподавател Страхил Делийски и обясни: "Въпросът е кой ще поеме отговорността. При положение, че това ще е мандат на ГЕРБ - това ще бъде евентуално кабинет на ГЕРБ. Ще се направят всички усилия, защото невъзможността..

публикувано на 12.06.24 в 17:18
Доц. Красен Станчев

Доц. Красен Станчев: ГЕРБ и ДПС дори не мислят за нови избори, ще има коалиция

ГЕРБ и ДПС нямат перспектива да отиват на нови избори и дори не мислят за това . Това прогнозира пред БНР икономистът доц. Красен Станчев, основател на Института за пазарна икономика. "Не виждам някакъв проблем в съставянето на правителство на относително широка нога - ГЕРБ с ДПС и подкрепа оттук и оттам . Мисля, че могат да управляват..

публикувано на 12.06.24 в 16:39
Христо Иванов, Антоанета Цонева, Надежда Йорданова и Ивайло Мирчев (отляво надясно), архив.

Знакови лица на ПП-ДБ няма да намерят място в 50-ото Народно събрание

Знакови лица на ПП-ДБ няма да намерят място в бъдещия национален парламент. Ясни са и тримата им представители в европейския. Неофициално: Евродепутати от ПП-ДБ - Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров-Хазарта Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров - Ицо Хазарта ще са тримата представители на "Продължаваме промяната - Демократична..

публикувано на 12.06.24 в 16:36