Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъшинг и грууминг: висок спортен дух и поддържан външен вид за кучета

Автор:
Снимка: СК "Мъшинг България"

Изотопия #65 представя новия си епизод „Мъшинг и грууминг“.

Кучешки фризьор и ескимос влезли в един бар, е нашето предложение за начало на виц, който можете да си доизмислите сами. А ние ще опитаме да ви вдъхновим със следващите разговори.

В Изотопия най-напред посрещнахме Елица Данаилова от българската мъшинг федерация. Много е вероятно да се питате какво е мъшинг. Това са спортовете, в които човек и куче обединяват своите сили. Най-популярният пример са впряговете с шейни, но с тях съвсем не се изчерпват този вид приятни и изтощаващи занимания, които можете да споделите с лаещия домашен любимец.

А заедно с Елица после посрещаме Ивайло Желязков и Даниела Георгиева и разясняваме още един термин – „грууминг“. Двамата са фризьори на кучета и поддържат салон, наречен „Куче нинджа“, а Ивайло Желязков е член на Българска груминг асоциация.
Ивайло Желязков
Чуйте Изотопия #65: Мъшинг и грууминг на binar.bg.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Светлин Тачев

Избирателите на "Величие": Повече жени, млади хора, висшисти от областни градове

" Женският вот е насочен повече към ПП-ДБ, БСП. Мъжете са насочени по скоро към ДПС, "Възраждане", дори към ИТН. Интересното е "Величие" - като че ли малко повече жени са гласували за тях ".  Тези данни обяви пред БНР Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан".  ИТН, ПП-ДБ и "Величие" събират по-млади избиратели. Възрастните се насочват..

публикувано на 10.06.24 в 12:14

Иван Начев: Няма партия - победител. Това е пирова победа

" Няма нито една партия, която да е победител. Това е една пирова победа. Всички партии губят като подкрепа ". Това мнение изказа пред БНР политологът Иван Начев. "Най-големите губят, включително и т.нар. партия-победителка - тя има над 100 хил. гласа загуба в сравнение с предишни парламентарни избори. Това показва, че не само партиите на..

публикувано на 10.06.24 в 11:34
Изборите в Турция; Снимка: Мария Петрова

Турция: Умора от избори, надежда за стабилност и внимание към проблемите на изселниците

Умора от изборите, надежда за стабилност и призив всички български партии, а не само ДПС, да обръщат внимание на проблемите на изселниците от България – така можем да обобщим исканията и нагласите на избирателите на вота 2 в 1 в Турция.  Спокойно, но с изненадващо ниска активност в традиционно активно гласуващи секции, преминаха изборите в..

публикувано на 10.06.24 в 08:52
Николай Марков

Николай Марков: Не сме аналог на "Възраждане". Обърнахме се към негласуващите

"Направихме най-впечатляващата кампания за изминалите 35 години." Това заяви в интервю за БНР полк. Николай Марков, лидер на ПП "Величие" - седмата политическа формация, която влиза в новия парламент. При обработени 50.96% протоколи: 7 партии в новото Народно събрание По думите му, "Величие" е "единствената партия, която направи в 50 града..

публикувано на 10.06.24 в 08:32
Владимир Зарев

Владимир Зарев: Българската политическа класа е длъжна да намери някаква форма на извинение

Българската политическа класа  е длъжна да намери някаква форма на извинение  – нещо, което да обедини хората в обща идея и да носи бъдещност - да не разделя, а да обединява. Това заяви пред БНР писателят Владимир Зарев. "Културата е едно от нещата, които обединяват. Тази спасителна идея трябва да бъде всеобща.  Независимо дали..

публикувано на 09.06.24 в 15:45
Атанас Радев

Атанас Радев: Отговорността за управлението не е само на политическите партии

Отговорността за управлението не е само на политическите партии. Това заяви пред БНР политологът Атанас Радев. Той даде обяснение за ниската избирателна активност , която беше и очаквана. "Напълно нормално е предвид времето, което има днес.  Галъп: Избирателната активност към 13 часа е около 16% Галъп: 10% избирателна активност..

публикувано на 09.06.24 в 15:00

Марио Холцнер: Очакваме инфлацията да продължи да спада

Въпреки сложната геополитическа обстановка икономиката в Централна и Източна Европа се стабилизира, а страните-членки на ЕС отчитат ръст. Това е основният извод на Института за икономически анализи във Виена, който публикува наскоро своята пролетна икономическа прогноза за 23 държави на Стария континент. "Покачва се покупателната способност и това..

публикувано на 08.06.24 в 13:19