Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пари Сен Жермен записа драматична победа срещу Брест

Килиан Мбапе
Снимка: БТА

Пари Сен Жермен спечели драматично с 3:2 като гост срещу Брест в ранния неделен двубой от десетия кръг в Лига 1.

Победното попадение беше реализирано от звездата Килиан Мбапе в 89-ата минута, а преди това шампионите пропиляха аванс от две попадения.

Уорън Заире-Емери даде аванс в полза на гостите след 16 минути игра и асистенция на Брадли Баркола.

В 28-ата минута Мбапе беше точен за първи път в двубоя с удар в левия ъгъл, но Стив Мюние върна едно попадение за "пиратите" две минути преди почивката. Вратарят Марко Бизо се отличи с добри спасявания и остави Брест в двубоя.

Жереми льо Дуарон с глава успя да изравни в 52-ата минута, а близо 20 минути след това Джанлуиджи Донарума направи успя да се справи със сериозна опасност пред вратата на столичани.

В 84-ата минута беше отсъдена дузпа в полза на гостите за нарушение срещу Рандал Коло Муани в наказателното поле. Решението беше потвърдено от видео асистент рефера и Мбапе пропусна да се разпише от бялата точка, но при добавката на 11-метровия наказателен удар френският национал отблизо осигури успеха в полза на Пари сен Жермен.

Шампионите, които постигнаха четвърти пореден успех в Лига 1, са на второ място в класирането с 21 точки, на точка след лидера до момента Ница. Брест допусна 14-то последователно поражение срещу столичани и е на шестата позиция в подреждането на френския шампионат.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Златомир Загорчич (вляво)

Славия задържа Тони Тасев и Галин Иванов, иска централен нападател

Тони Тасев и Галин Иванов остават в Славия и през следващия сезон, съобщи старши треньорът на "белите" Златомир Загорчич преди първата тренировка на отбора през лятната подготовка. Предишните договори на двама от основните футболисти на столичани изтекоха в края на миналия сезон, но те избраха да продължат на стадион "Александър Шаламанов".  Славия..

публикувано на 14.06.24 в 18:36
Августин Спасов (вляво).

"Васил и Георги Илиеви" спечели титлата в класическата борба

Симеон Станкович донесе отборната титла за Васил и Георги Илиеви (Кюстендил) в класическата борба, след като в последната финална среща при 130-килограмовите успя да обърне резултата на Държавното първенство в зала "Колодрума" в Пловдив. Участникът в реалити шоуто "Игри на волята" изоставаше с 1:2, но в последните минути прояви характер и взе победните..

публикувано на 14.06.24 в 06:03

Мбапе пропусна тренировка на Франция

Френският нападател Килиан Мбапе отсъства, когато отборът участва в открита тренировка в базата си на Европейското първенство по футбол. Мбапе и Кингсли Коман липсваха от групата играчи, които се появиха за тренировки в Падерборн. Приблизително 4000 души присъстваха, за да гледат сесията. Френският спортен всекидневник "Екип" съобщи, че..

публикувано на 13.06.24 в 20:55

Александър Асенов триумфира на шампионата в Упсала

Александър Асенов спечели титлата в спринта на 100 метра в Открития европейски шампионат по лека атлетика за хора с интелектуални затруднения в Упсала (Швеция). Спортистът от Федерация Адаптирана физическа активност - България с председател Слав Петков стигна до златото с време 13:91 секунди. В същата дисциплина при жените Радена Ангелова..

публикувано на 13.06.24 в 20:16
Виктория Томова

Виктория Томова ще играе на четвъртфиналите във Валенсия

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от категория WТА 125 в испанския град Валенсия с награден фонд 100 хиляди евро. Поставената под номер 1 в схемата Томова победи рускинята Оксана Селехметева със 7:5, 2:6, 6:1 за 1:55 часа. Българката направи обрат от 1:4 до 7:5 в първия сет,..

публикувано на 13.06.24 в 20:14
Даниил Медведев

Пуснаха руските тенисисти на олимпиадата в Париж

Международната федерация по тенис (ITF) разреши на руски състезатели да участват на Олимпийските игри в Париж, съобщи за ТАСС президентът на руската федерация Шамил Тарпищев. "Получихме отговор от ITF. Всички, които се класираха за Олимпиадата след Откритото първенство на Франция, бяха допуснати до участие", каза Тарпищев. Той добави, че..

публикувано на 13.06.24 в 19:13

Нури Шахин ще бъде треньор на Борусия (Дортмунд)

35-годишният бивш турски национал Нури Шахин ще бъде новият старши треньор на германския Борусия Дортмунд, твърди вестник Bild. Финализирането на сделката остава само формалност, а представителите му са в Дортмунд, за да..

публикувано на 13.06.24 в 19:03