Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ЦИК очакват книжата от още девет общински комисии

Снимка: БГНЕС

В ЦИК очакват още 9 Общински избирателни комисии да предадат книжата си. Останалите 265 вече са сторили това.

По-рано от ЦИК обявиха, че започва изцяло нова процедура по удостоверяване на машините за втория тур на местния вот.

На нарочен брифинг председателката на ЦИК Камелия Нейкова заяви, че решението на Комисията на 29 октомври да се гласува само с хартиени бюлетини е законосъобразно, а за да има възможност на втория тур на кметските избори да се гласува и с машини, министърът на електронното управление трябва да изпълни съдебното решение и да удостовери машините. 

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК обяви с решение депутатите, избрани за следващото НС

Централната избирателна комисия обяви с решение от тази вечер депутатите, избрани за следващото Народно събрание. Преди това прие заявленията на кандидатите, избрани в два район. Бойко Борисов ще е депутат от Пловдив, председателите на ДПС - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров избраха съответно Кърджали и Силистра. Кирил Петков и Асен..

публикувано на 14.06.24 в 20:16
Папа Франциск говори за изкуствения интелект на среща на Г-7

Папа Франциск пред Г-7 : Изкуственият интелект е очарователен и страховит

Папа Франциск се изказа пред разширеното заседание на срещата на върха на Г-7, която се провежда под председателството на Италия в Борго Егнация в област Пулия. Той е първият Глава на Римокатолическата църква, който участва на такова събитие. Темата му за изкуствения интелект започна с думите: "Изкуственият интелект е очарователен и..

публикувано на 14.06.24 в 19:58
Риши Сунак, британски премиер

Риши Сунак: Единствената анкета, която има значение, са самите британски избори на 4 юли

Британският премиер Риши Сунак реагира на шокиращата новина, че "Реформирай Обединеното кралство" вече изпреварва неговата Консервативна партия с думите, че единствената анкета, която има значение са самите общи избори на 4 юли. Последното проучване на общественото мнение във Великобритания на YouGov за вестник "Таймс" отреди 19% одобрение..

публикувано на 14.06.24 в 19:52
Снимката е илюстративна

При руски въздушен удар днес е загинал един човек в украинската област Суми

При руски въздушен удар днес е загинал един човек, а най-малко четирима са били ранени в северната област Суми, съобщиха от военната администрация в Украйна, цитирани от Ройтерс. Ударът е бил нанесен в град Шостка, на около 45 км от границата с Русия, съобщиха от военната администрация в Украйна в Telegram. Повече подробности не се съобщават...

публикувано на 14.06.24 в 19:47

Протест край прохода "Петрохан"

Протест се провежда в този час край прохода "Петрохан". Участниците са против плана за насочване на тежкотоварните камиони през прохода. Протестът се провежда в местността "Чапраза"   на разклона за Вършец. Протестиращите затвориха пътя към 19.00 часа. Протестът е мирен, като хората са със знамена и   протестират срещу евентуалното пускане..

публикувано на 14.06.24 в 19:42

100 държави и организации с участие на конференцията за мир в Украйна, провеждаща се в Швейцария

92 държави и 8 международни организации са потвърдили, че ще изпратят делегати на конференцията за мир в Украйна, която ще се проведе утре и в неделя в курорта Бюргенщок край швейцарския град Люцерн, предаде Ройтерс. За това съобщиха от страната-домакин. България също ще бъде представена - за Швейцария в събота ще пътува служебният..

публикувано на 14.06.24 в 19:20
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Димитър Главчев ще представя България на конференцията за мир в Украйна

92 държави и 8 международни организации са потвърдили, че ще изпратят делегати на конференцията за мир в Украйна, която ще се проведе утре и в неделя в курорта Бюргенщок край швейцарския град Люцерн, съобщиха от страната-домакин, предаде Ройтерс. България също ще бъде представена - за Швейцария в събота ще пътува служебният премиер Димитър Главчев.

публикувано на 14.06.24 в 19:18