Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал Сосиедад постигна лесна победа срещу Бенфика в Шампионската лига

Реал Сосиеадад
Снимка: АП/БТА

Реал Сосиедад не срещна проблеми у дома срещу Бенфика и победи с 3:1 в двубой от група "D" на Шампионската лига. Испанският отбор, който има 10 точки на първо място в група "D", е съвсем близо до класиране за фазата на елиминациите в евротурнирите за четвърти последователен сезон.

Баските поведоха в резултата още в шестата минута чрез Микел Мерино, а пет минути след това Микел Оярсабал покачи на 2:0 с удар отблизо.

След четвърт час игра попадение на Мерино беше отменено заради игра с ръка.

Сосиедад реализира третото си попадение в двубоя в 21-ата минута чрез Андер Баренчея.    

Осем минути след това Брайс Мендес не успя да се разпише от дузпа, отсъдена за нарушение на Николас Отаменди в наказателното поле на "орлите".  

Четири минути след почивката Отаменди асистира за Алекс Ремиро, реализирал почетния гол в полза на португалския гранд, намиращ се на последна позиция в класирането след четири поредни поражения.

Реал Сосиедад е на първо място в подреждането с 10 точки. 

В среща от група "С" на турнира Наполи направи равенство 1:1 у дома срещу Унион Берлин. Италианският шампион имаше превъзходство през първата част и в 24-ата минута удар на Нейтън срещна гредата на вратата на германския дебютант в Лигата.

Шест минути след това попадение на Франк Ангиса не беше зачетено заради нарушение в предходна фаза на атаката на "небесносините".

Все пак в 39-ата минута Матео Политано с тяло откри резултата в полза на Наполи, но седем минути след почивката Давид Фофана имаше късмет и изравни в полза на Унион след добавка.

Наполи заема второ място в класирането в група "С със 7 точки, докато Унион прекъсна серия от три поредни поражения и има 1 точка на последната позиция.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Иванов (вляво) и Атанас Караиванов

Георги Иванов ще дискутира евентуални промени с професионалните клубове

Българската професионална футболна лига, съвместно с президента на БФС Георги Иванов, организират среща на своите членове (клубовете от Първа и Втора лига), която ще се състои на 8 май (сряда) от 11.00 часа в Амфитеатралната зала на Национална футболна база Бояна. На срещата ще бъдат дискутирани важни въпроси, свързани с развитието на българския..

публикувано на 02.05.24 в 16:21
Джанлоренцо Бленджини

Бленджини: Трябват ми хора, готови да влязат в огъня

Новият селекционер на националния отбор на България по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини бе представен официално от федерацията. Той дълго говори за проекта, с който се е захванал, за философията му на работа и на игра, за проекта и мечтите. Италианецът призна, че е бил изненадан от мисленето на някои играчи, които не искат да играят за България,..

публикувано на 02.05.24 в 16:17

България без финалисти в микса на пистолет на СК по спортна стрелба

Двата български състава останаха извън битката за медалите на 10 метра пистолет за смесени отбори в първия ден от Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан. Мирослава Минчева и Самуил Донков заеха 14-о място със сбор от 574 точки. Другият български дует Антоанета Костадинова и Кирил Киров записа същия актив и остана на 15-а позиция в..

публикувано на 02.05.24 в 16:13
Георги Сеганов

Четирима волейболисти са отказали да играят за националния ни отбор

Четирима състезатели са отказали да се отзоват на поканата на новия селекционер на националния отбор по волейбол Джанлоренцо Бленджини. Италианецът предпочете да не назовава имената им, но президентът на федерацията Любомир Ганев каза, че няма проблеми да каже кои точно са те. "Аз ще ги кажа. Това са Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Влади Станков и..

публикувано на 02.05.24 в 16:10
Борусия (Дортмунд) победи Пари Сен Жермен с 1:0

Борусия (Дортмунд) взе минимален аванс на ПСЖ

Отборът на Борусия (Дортмунд) взе много ценна победа срещу Пари Сен Жермен с 1:0 в първия полуфинал от Шампионската лига. Единственото попадение в мача вкара таранът на германския отбор Никлас Фюлкруг в 36-ата минута на мача. През втората част много пропуски направиха и двата отбора, но най-вече гостите от ПСЖ. Двата отбора се срещнаха и в..

публикувано на 02.05.24 в 00:23
Душан Керкез

Душан Керкез: Можем да спечелим купата

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Душан Керкез, който днес празнува своя рожден ден, не скри радостта си след отстраняването на ЦСКА София в полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол.  "Това е фантастично изживяване, което ще помня за цял живот. Благодаря на феновете и на играчите, които изиграха страхотен мач. Мисля, че..

публикувано на 01.05.24 в 21:56
Яник Синер

Яник Синер напусна турнира в Мадрид заради контузия

Световният номер 2 в тениса Яник Синер има "все по-силни болки" в областта на дясното бедро и бе принуден да се откаже от участие на четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, предаде АФП. Така канадецът Феликс Оже Алиасим, който е под номер 35 в света, се класира без игра за полуфиналите. "Яник Синер се отказа от участие..

публикувано на 01.05.24 в 21:32