Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арест за 4 чужденци, задържани за трафик на мигранти във В. Търново

Снимка: Здравка Маслянкова

Районният съд във Велико Търново остави в ареста четиримата чужденци, които бяха задържани миналата събота незаконно да превозват 14 сирийски мигранти. 

Обвинения са повдигнати на един молдовски гражданин, двама украинци и един със смесено молдовско и румънско гражданство. На 4 ноември те бяха задържани в промишлената зона на великотърновския квартал "Чолаковци", а в багажниците на двата джипа, с които са пътували, са били натъпкани сирийските мигранти – 11 мъже и три деца.  

Налице е опасност четиримата чуждестранни трафиканти да се укрият и да извършат друго престъпление, е доводът прокуратурата да поиска най-тежката мярка за неотклонение за тях "задържане под стража", която е уважена от съда. Разследването по случая продължава. 

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Церемония в памет на Ебрахим Раиси в Табриз, 21 май 2024 г.

Церемонии в Иран в памет на покойния президент Раиси

Започнаха погребалните ритуали за президента на Иран Ебрахим Раиси и още седем души, които загинаха при катастрофа с хеликоптер в неделя. Хиляди хора излязоха по улиците в Табриз, където стана инцидентът. Очаква се тялото на покойния ирански президент да бъде погребано в родното му място Машхад в четвъртък. Би Би Си отбелязва, че тази..

публикувано на 21.05.24 в 11:27
МВР на 6 септември

Уволниха дисциплинарно директора на ОДМВР-Ловеч

Директорът на Областната дирекция на МВР в Ловеч Станислав Великов е уволнен дисциплинарно със заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Великов беше отстранен от работа  преди три месеца, когато срещу него беше образувано дисциплинарно производство. Със заповед на министър Стоянов от длъжност сега е отстранен и..

публикувано на 21.05.24 в 10:59

Премиерът поиска проверка на пътя до Аксаково, където катастрофира кола на НСО

Служебният премиер Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за новоасфалтирана част от пътя в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО с жертва и ранени. Това съобщи правителствената..

публикувано на 21.05.24 в 10:55
Протест на близки на Пейо Пеев се провежда пред Съдебната палата, 21 май 2024 г.

Протест на близки на убития Пейо Пеев пред Съдебната палата в София

Близки и приятели на убития Пейо Пеев се събраха на пореден протест пред Съдебната палата в София, където Софийският апелативен съд решава да пусне ли от ареста бившата дипломатка Красимира Трифонова. Тя е обвинена, че в съучастие с дъщеря си - съпругата на Пеев Габриела Савова, е причинила смъртта на му, а след това двете са се опитали да..

публикувано на 21.05.24 в 10:55

Яна Стефанова: Искаме да се докоснем до историята на площад "Славейков"

Пешеходни обиколки около площад "Славейков" на исторически сгради, в които са живели литературни класици, автори, представители на интелигенцията и културата, ще се проведат на 24 май в София. Емблематичният площад традиционно се превръща в средище на литература, култура, история и образование за Деня на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 21.05.24 в 10:40

ЦИК прие методическите указания за вота: За първи път бюлетините ще се пускат в 4 кутии

Централната избирателна комисия прие методическите указания за работата на секционните избирателни комисии в страната за изборите 2 в 1 на 9 юни.  Те са различни за секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини и за тези, в които ще има и устройства. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов уточни пред колегите си в комисията..

публикувано на 21.05.24 в 10:36

Българската хранителна банка е спасила над 169 хиляди килограма храна през миналата година

Българската хранителна банка е спасила над 169 хиляди килограма храна през миналата година . Това съобщи пред БНР изпълнителният директор на фондацията  Цанка Миланова.  "За съжаление се разхищава изключително много храна в световен мащаб. Ние сме единствената лицензирана организация у нас, която прави необходимото поне част от нея да бъде..

публикувано на 21.05.24 в 10:26