Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Кюстендил все още няма сключен договор за зимно почистване

Новият кмет на Кюстендил Огнян Атанасов
Снимка: БТА

Община Кюстендил все още няма сключен договор за зимно почистване на града, при първия снеговалеж този уикенд се разчитало на ОП "Чистота", коментира новоизбраният кмет инж. Огнян Атанасов. Процедурата по избор на фирма се забавила покрай изборите, веднъж е била спирана.

Кюстендил извади истински шанс, че наваля само около 1 сантиметър сняг този уикенд. И ситуацията е била овладяна, каза градоначалникът инж. Огнян Атанасов.

"Градът, за което благодаря на екипите на общинско предприятие "Чистота", които бяха на линия и бяха в готовност за действие, почистват градската част, целият град се почиства от общинско предприятие "Чистота". Четвъртокласната пътна мрежа ще се почистват по договор, сключен с фирма. Процедурата преди аз да стана кмет беше обявена и прекратена.Преди да стана кмет, процедурата беше възобновена.В петък миналата седмица се отвориха документите. Така, че сключен договор ще има на  5 декември за четвъртокласната пътна мрежа. В селата - там е ангажимент на кметските наместници и кметовете. Ние им осигуряваме финансови средства, а те намират техника, с която да почистват страничните улици", коментира градоначалникът.


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Емил Кошлуков, Кирил Вълчев и Милен Митев.

БНР, БНТ и БТА със съвместна инициатива "14 века България в Европа"

Трите обществени медии обявиха съвместна инициатива, наречена "14 века България в Европа" - БНТ, БНР и БТА ще създадат Инициативен комитет по повод предстоящата през 2031-ва 1350-годишнина от основаването на Първата българска държава. Инициативата е възможност да се говори за приноса на България в Европа. Според споразумението, което се..

публикувано на 20.05.24 в 18:17

Кметът на Ловеч с предложение за терена на бившата казарма в центъра на града

Кметът на Ловеч Страцимир Петков внесе ново  предложение в местния Общински съвет  бившата казарма в централната част на града да бъде обявена от публична в частна общинска собственост, както и за връщането на имота на държавата,  за да може на по-късен етап да  бъде реализиран проектът за превръщането на имота в парк. Имотът е с площ над 65 декара..

публикувано на 20.05.24 в 17:37
Д-р Благомир Здравков

Д-р Благомир Здравков: Детското здравеопазване е грижа на държавата, не сме срещу частните инвестиции

Детското здравеопазване трябва да е първостепенен ангажимент на държавата.  Това каза пред БНР д-р Благомир Здравков  - член на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница,  директор на СБАЛ "Проф. Иван Митев". Той беше категоричен, че позицията на Обществения съвет и на хората, които работят за изграждане на Национална..

публикувано на 20.05.24 в 17:22

Инфлацията и политиката по доходите могат да отложат членството на България в еврозоната след 2025 г.

Инфлацията и провежданата политика по доходите, несъобразена с реалните бюджетни възможности могат да отложат членството на страната ни в еврозоната след 2025 г., сочи Годишният доклад за икономиката на България , изготвен от Института за икономически изследвания на Българската академия на науките (БАН).  Според анализа, икономическият растеж..

публикувано на 20.05.24 в 17:15

Разследването на случая с хиляди заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания: Не е случаен инцидент

Във Великобритания голямото обществено разследване на случая със заразена кръв, който се свързва със смъртта на най-малко 3 000 души, постанови, че това "не е случаен инцидент и провалите се дължат няколко поредни правителства, националното здравеопазване и кръводарителските служби". Заключителният доклад беше публикуван днес. Обявяват..

публикувано на 20.05.24 в 17:03

Израел определи решението на Главния прокурор на МНС като "възмутително и скандално"

Израел окачестви като "исторически позор и скандално" искането на главния прокурор на Международния наказателен съд да се издадат заповеди за ареста на израелския премиер Бенямин Нетаняху и военния министър Йоав Галант, предаде Ройтерс. Израелският президент Исак Херцог заяви, че решението е "повече от възмутително" и ще насърчи..

публикувано на 20.05.24 в 16:52

Полиция и жандармерия поемат охраната на черешобера в Кюстендилско след 1 юни

Полиция, Гранична полиция с уреди за нощно виждане, както и звено на жандармеирята с два автомобила, поемат охраната на черешобера в Кюстендилско - кампанията по прибиране на реколтата стартира на 1 юни. Това беше обявено след среща с представители на Областната дирекция на полицията и Районното полицейско управление при кмета на Общината..

публикувано на 20.05.24 в 16:47