Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е парното отопление в квартал "Бузлуджа" във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Топлофикация - Велико Търново възстанови парното отопление за квартал "Бузлуджа". 

Жилищата, домът за стари хора и две от големите училища бяха без централно парно над две седмици заради аварии по магистралните топлопроводи. 

От дружеството заявиха, че на абонатите ще бъдат изплатени компенсации за недоставената топлинна енергия за ноември. 

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сигнал за агитация на майчин език в силистренската община Главиница

Към 16 часа избирателната активност в Силистренско е 23% за български представители в Европейския парламент и 22% за Народно събрание, съобщиха от Районната избирателна комисия. Подаден е сигнал за агитация на майчин език в населени места от община Главиница.  Направена е проверка, като няма потвърждение на сигнала.

публикувано на 09.06.24 в 16:57

Увеличават се сигналите за нарушения на изборното законодателство, подадени в МВР

Увеличават се сигналите за нарушения на изборното законодателство, подадени в МВР. От вътрешното министерство уточняват, че от началото на предизборната кампания до 16:00 часа днес в Столичната дирекция на вътрешните работи и Областните дирекции на МВР в цялата страна са получени вече 524 сигнала за нарушаване на изборното законодателство. До..

публикувано на 09.06.24 в 16:57

В област Русе: Ниска избирателна активност, без нарушения и 36,7°C

С ниска избирателна активност и без нарушения преминава изборният ден в Русенско. В града обаче беше отчетена рекордна температура на въздуха от 36,7 градуса. Вяло, но и без нарушения тече изборният ден в Русенска област. Преди обед активността на гражданите беше малко над 8%, като най-стриктни към задължението си да гласуват и на тези избори, са..

публикувано на 09.06.24 в 16:49

Без сигнали за нарушения и при рекордно ниска активност протича вотът в Ямболска област

Без сигнали за нарушения и при рекордно ниска активност протича изборният ден в Ямболска област. През последните няколко часа и пред най-големите ямболски секции липсват избиратели:  "Към момента много слабо се наблюдава желание за гласуване. Дали хората са разочаровани или нямат избор, не можем да кажем, но за съжаление, следобед е много слабо". От..

публикувано на 09.06.24 в 16:48

DIA: Младите хора се интересуват от политика все повече

Младите хора се интересуват от политика все повече – такива са впечатленията на младата етно певица DIA. Пред БНР тя декларира, че ще даде своя вот на днешните избори 2 в 1. "Забелязвам, че наистина има интерес от младите хора към политиката, особено когато почувстваш, че има нужда нещо да се промени. Например – не искаш да караш по тези..

публикувано на 09.06.24 в 16:37

Секретарят на РИК-Благоевград: Средно на час получаваме между 30 и 40 жалби

Около сто жалби са подадени в Районната избирателна комисия в Благоевград.  Те са депозирани от  коалиция, участваща в  изборите, и от един гражданин. Повечето от сигналите РИК е оставила без уважение, а пет от  тях са изпратени до МВР и Прокуратурата.  Внушителният брой жалби са за нарушения на изборния процес, предимно в Симитли, откъдето е..

публикувано на 09.06.24 в 16:35

Две жалби за неправомерно гласуване срещу председателя на 10 СИК - Нова Загора

Подадени са две жалби от политически партии за неправомерно гласуване срещу председателя на 10 СИК - Нова Загора.  РИК - Сливен се е самосезирала на база изпратените видеоклипове и е предала случая по компетентност на ОДМВР Сливен. Председателят на 10 СИК не е отстранен от длъжност. Това показа репортерска проверка на място. Митко..

публикувано на 09.06.24 в 16:17