Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за фалшификация на пари

Снимка: МВР

ГДБОП неутрализира организирана престъпна група, изготвяла неистински парични знаци и документи, съобщават от полицията.

Специализираната операция е проведена в понеделник на територията на столицата от служители на ГДБОП, под наблюдението на Софийска градска прокуратура и със съдействието и участието на представители на Европол. Действията са осъществени след предприето от антимафиотите разследване и осъществено от април месец т.г. наблюдение на организирана престъпна група, създадена с цел изготвяне и разпространение на неистински парични знаци – банкноти с номинал 50 евро, както и извършване на документни престъпления – съставяне на неистински официални документи.

В хода на спецоперацията по образуваното по случая досъдебно производство са задържани четирима от участниците, ангажиране в престъпната схема – от производство до пласмент.
По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повишават с 20 на сто цената на бутилираната минерална вода в Гърция

От началото на следващия месец се покачва цената на бутилираната минерална вода в Гърция. По-скъпи стават и безалкохолните напитки. С 20% се повишава цената на бутилираната вода поради поскъпване на материалите за опаковка на международния пазар. На по-високи цени вече се търгуват и материалите за производство на алуминиеви опаковки за бира и..

публикувано на 08.06.24 в 16:00

В Смолянско изборните книжа тръгнаха към секциите

Районната избирателна комисия - Смолян разпредели 191 300 хартиени бюлетини за десетте общини в областта, а оттам секционните избирателни комисии приеха книжата и с осигурен от администрацията транспорт и полицейска охрана тръгнаха към съответните секции. Смолян получи бюлетините за изборите Тиражът на бюлетините е 95 100 броя за..

публикувано на 08.06.24 в 15:55
Генералният ни консул в Истанбул Васил Вълчев

Четири са секциите в Турция, където може да се гласува и за евродепутати

Без напрежение протича подготовката на всички избирателни секции в Турция, обяви за генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев.  В Турция подготовката за вота на 9 юни протича без затруднения Очаква се до късния следобед всички 166 разкрити секции в Турция да бъдат запечатани и готови за изборите утре. "Нормално..

публикувано на 08.06.24 в 15:49
Димитър Кабаков

В Плевен по време на театрална репетиция тежко е пострадало 16-годишно момиче

В Плевен по време на театрална репетиция тежко е пострадало 16-годишно момиче. Настанено е в Университетската болница  "Д-р Георги Странски".  Днес директорът на театъра Димитър Кабаков свика спешна пресконференция:  "Детето пада в пропадало пред оркестрината на театъра. Инцидентът е тежък. Овладяни са травмите, намира се в УМБАЛ. Снощи беше операцията...

публикувано на 08.06.24 в 15:38

Поредни промени в съставите на СИК в чужбина

Часове преди изборите Централната избирателна комисия одобри поредни промени в съставите на секционните комисии в чужбина. Според съобщението на ЦИК, това се налага поради причини от обективен характер и невъзможност за участие.  Предложенията за смени са постъпили  както от външното ни министерство, така и от политическите формации, които излъчват..

публикувано на 08.06.24 в 15:36

Протест в София заради пътните катастофи с жертви

Протест заради тежките катастрофи с жертви по пътищата се проведе пред Съдебната палата в София. Той е организиран от сдружение "Ангели на пътя", като такива прояви днес има и в други градове в страната. Протестът е под надслов "Ден за размисъл към всички политици". Това съобщи БТА. Протест срещу убийствата по пътищата и във Варна На..

публикувано на 08.06.24 в 15:22

Продължават изборите за депутати в Европейския парламент

Изборите за депутати в Европейския парламент започнаха днес в Словакия, Малта и Латвия. В Словакия прогнозите са за победа на управляващата лява популистка партия "Смер". Излъченият от нея премиер Роберт Фицо, известен с критиките си към европейската военна помощ за Украйна и симпатиите си към унгарския премиер Виктор Орбан, бе прострелян на 15 май. Той..

публикувано на 08.06.24 в 15:19