Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Дерменджиев: Ще подходим с респект към Сервет

Георги Дерменджиев
Снимка: БТА

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев призна, че все още не е наясно в детайли с класата на Сервет. Двата отбора ще се изправят в плейофите на Лигата на Конференциите, а мачовете са на 15 и 22 февруари.

Отборът не го познавам в детайли, но въпреки това ние ще подходим с изключително голям респект към тях, защото в тази фаза на класиране всички отбори са еднакво добри. Швейцария е много по-напред от нас във футболно отношение, виждаме и националният им отбор в каква позиция е. Така че за Лудогорец това ще бъдат трудни мачове и ще трябва да бъдат изиграни много разумно“, каза Дерменджиев пред БНР.

„В съвременния футбол вече няма домакинство. Така че няма значение дали ние първо гостуване и после ще бъдем домакини. Няма да се подсилваме с много играчи. Най-много един, който да подсили отбора. Ние имаме достатъчно играчи на този етап, на които да разчитаме. Надяваме се всички трайно контузени да бъдат готови за началото на първенството.

Аз не съм привърженик на отлагането на мачове. Видяхте, че и в последния месец мачовете ни бяха много нагъсто и успяхме да се справим“, добави още треньорът на Лудогорец.

По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Фез зона

Можете да гледате мачовете от Евро 2024 с приятели в центъра на София

В последните години стадион „Юнак“ се превърна в традиционна локация за гледане на мачове от големите футболни първенства с приятели на голям екран.  Намира се между Националния стадион „Васил Левски“ и метростанция „Стадион Васил Левски“ и е мястото, на което можете да си осигулрите  истински вълнуващо и споделено преживяване,  с вкусна храна и..

публикувано на 15.06.24 в 11:56
Владислав Иванов

Либерото Владислав Иванов премина в Нефтохимик

Либерото Владислав Иванов вече е официално част от бургаския ВК Нефтохимик 2010, съобщиха от клуба. 37-годишният дългогодишен национал става 12-ият състезател на тима за новия сезон 2024/2025 в елита на България – Суперволей. Иванов за последно бе част от Левски, но напусна тима в хода на миналата кампания, в която "сините“ спечелиха титлата...

публикувано на 15.06.24 в 10:56

България завърши с победа участието си в Лигата на нациите по волейбол при жените

Женският национален отбор по волейбол постигна драматична победа в последния си мач в Лигата на нациите. Тимът на България надигра Доминиканска република с 3:2 гейма (24:26, 25:23, 25:22, 24:26, 15:13) в среща от група 5 на турнира в Хонконг.   Воденият от Лоренцо Мичели тим показа стабилна игра при начален удар и това помогна за успеха. Така изцяло..

публикувано на 15.06.24 в 10:55

България с още 4 златни медала от Откритото европейско по лека атлетика за хора с интелектуални затруднения в Швеция

4 златни и един бронзов медал спечелиха българските състезатели във втория ден на  Открития европейски шампионат по лека атлетика за хора с интелектуални затруднения в Упсала (Швеция).  Шампионът в спринта на 100 метра Александър Асенов прибави в актива си още две титли след като триумфира в трибоя и в дисциплината дълъг скок. В трибоя..

публикувано на 15.06.24 в 10:38
ЦСКА София

Футболният ЦСКА София започна подготовка за новия сезон

Отборът на ЦСКА София започна подготовка за сезон 24/25. "Червените" направиха първо занимание на клубната база в Панчарево под ръководството на новия старши треньор Томислав Стипич. Всички футболисти пристигнаха навреме, като единствено Християн Петров, Георги Чорбаджийски, Амос Юга и Сейни Санянг получиха допълнителни дни почивка заради участието си..

публикувано на 15.06.24 в 09:58
Лионел Меси

Меси и Лаутаро с по два гола за Аржентина в последната контрола преди Копа Америка

Националният отбор на Аржентина победи Гватемала с 4:1 в приятелски мач, игран в Ландовър, САЩ. Лионел Меси и Лаутаро Мартинес вкараха по два гола за световните шампиони в последната проверка на тима преди старта на Копа Америка. Още в 4-ата минута на срещата гватемалците поведоха с автогол на Лисандро Мартинес. Почти веднага аржентинците изравниха с..

публикувано на 15.06.24 в 09:49

Унгария - Швейцария, Испания – Хърватия и Италия – Албания във втория ден на Евро 2024

Отборите на Унгария и Швейцария излизат във втория мач от програмата на Евро 2024 и първи от втория ден на надпреварата. Този двубой е част от първа група, а двата отбора също демонстрират сериозно израстване в последните години и със сигурност са силно амбицирани да стартират с успех, който ще вдигне сериозно шансовете им за преминаване в..

публикувано на 15.06.24 в 09:46