Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул се класира за полуфинал на "Карабао Къп"

Снимка: БТА

Ливърпул стана последният полуфиналист в турнира "Карабао Къп", след като с лекота разби с 5:1 Уест Хем на "Анфийлд" в 1/4-финал, който по никакъв начин не оправда прогнозите за равностойност и оспорваност. Доминик Собослай откри резултата в 28-ата минута, а през второто полувреме тимът на Юрген Клоп отбеляза още четири гола. Къртис Джоунс удвои в 56-ата, а Коди Гакпо отбеляза третото попадение в 71-вата минута. Джаръд Боуен намали в 77-ата, но пет минути след това Мохамед Салах възстанови преднината на домакините от три гола. Къртис Джоунс отбеляза втория си в 84-тата минута, с което оформи крайния резултат. Фулъм, Мидълзбро и Челси са останалите полуфиналисти в турнира.

Ливърпул елиминира Борнемут и Лестър, за да стигне до 1/4-финалите, докато "чуковете" се справиха с Линкълн Сити и Арсенал.

Мърсисайдци са най-успешния клуб в надпреварата, като до момента имат девет трофея.

Юрген Клоп  извърши шест промени в сравнение с дербито с Манчестър Юнайтед. Куивин Келъхър започна на вратата на домакините. Джо Гомес, Джаръл Куанса, Къртис Джоунс, Харви Елиът и Коди Гакпо също бяха титуляри. Салах, Диас и Александър-Арнолд останаха на пейката за началото, а Алисон изобщо не бе в групата.

Дейвид Мойс също направи шест корекции от мача с Уулвърхамптън. Ареола, Мавропанос, Огбона, Джонсън, Форналс и Бенрама бяха титуляри. Рожденикът Джаръд Боуен и Мохамед Кудус, които се разписаха в неделя, отново стартираха. 

Домакините натиснаха от самото начало. Най-активен в първите минути бе Харви Елиът, който започна на позицията на Салах. Талантливият англичанин отправи два много опасни удара в първия 1/4 час, но те не намериха целта.

Ливърпул отправяше доста изстрели, но без да създава реални опасности за Ареола. Така бе до 28-ата минута, когато Куанса отне топката от Бенрама пред наказателното поле на Уест Хам, след което подаде към Собослай, който с много плътен удар от повече от 25 метра прати топката в ъгъла за 1:0.

В самия край на първата част удар с глава на Гакпо премина на сантиметри встрани, като Ареола само изгледа топката. Това бе 11-ия удар за мърсисайдци през първата част. Уест Хам не отправи нито един такъв преди почивката.

Ситуацията на терена не се промени по никакъв начин в началото на второто полувреме - Ливърпул доминираше осезаемо, а Уест Хам не предлагаше нищо в замяна. Ареола спаси един обещаващ удар на Нунес, но в 56-ата минута именно уругваецът изведе добре в наказателното поле Къртис Джоунс, който от малък ъгъл стреля между краката на Ареола за 2:0.

В 71-вата минута резултатът вече бе 3:0, след като Конате напредна, преодоля голям периметър и няколко противникови играчи и пусна към Гакпо, който стреля добре от границата на наказателното поле. 

Джаръд Боуен отбеляза рождения си ден с хубав почетен гол за гостите в 77-ата минута. Той получи от Джонсън, елиминира Куанса и с прекрасен удар с десния крак прати топката в горния далечен ъгъл. 

Това само подразни Ливърпул. В 81-вата минута удар на Нунес срещна гредата, а след това Салах като по чудо не успя да прати топката в опразнената врата. Минута по-късно обаче египтянинът се разписа след контраатака, при която получи от Александър-Арнолд, напредна сам и стреля покрай Ареола за 4:1. 

В 84-тата минута Къртис Джоунс отбеляза втори си гол тази вечер, с което оформи крайния резултат. Той също получи асистенция от Александър-Арнолд, слаломира между куп бранители и прати топката технично в близкия ъгъл.



По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гарет Саутгейт

Изкуственият интелект навлиза в националния отбор на Англия

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт вече се опира на силата на новите технологии за обработка на данни, докато подготвя отбора си Евро 2024, което ще се проведе от 14-и юни до 14-и юли в Германия. Предвид достигането на финала на Евро 2020, сега Англия също е смятана за един от претендентите за титлата. Но в щаба са доволни, че партньорството на..

публикувано на 15.05.24 в 16:09
Александър Зверев

Зверев и Циципас са четвъртфиналисти в Рим, Медведев отпадна

Третият поставен Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей кортове от сериите "Мастърс" в италианската столица Рим. Представителят на Германия се наложи над португалеца Нуно Боржеш с 6:2, 7:5 в четвъртия кръг след час и 27 минути игра. Двамата си размениха общо четири пробива в първия сет, приключил с..

публикувано на 15.05.24 в 06:32
Продадоха часовници Михаел Шумахер, за 4,41 милиона долара

Продадоха часовници на Михаел Шумахер, за 4,41 милиона долара

Часовници, принадлежащи на великия пилот от Формула 1 - Михаел Шумахер, бяха продадени за около 4 милиона швейцарски франка (4,41 милиона долара) от аукционна къща Christie's в Женева (Швейцария). Осемте часовника, включително  такива на Rolex, F.P. Journe и Audemars Piguet бяха обявени за продажба от семейството на Шумахер, който не е..

публикувано на 15.05.24 в 06:03
Волейболистите загубиха от Естония с 2:3 в контрола.

Бленджини започна със загуба в националния по волейбол

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби първия мач под ръководството на новия треньор Джанлоренцо Бленджини - 2:3 (25:22, 19:25, 25:18, 28:30, 13:15) срещу Естония в официална контрола, играна в столичната зала „Христо Ботев“ пред публика. Днес предстои втора проверка, но срещата е затворена за фенове, като нашите се готвят за Лигата..

публикувано на 15.05.24 в 06:00

Спартак Плевен победи Рилски спортист и изравни резултата в полуфиналната серия

Отборът на Спартак Плевен победи Рилски спортист с 83:81 (19:22, 19:20, 26:21, 19:18) като домакин в зала „Балканстрой“ в Плевен в четвъртия мач от полуфиналния плейоф между двата тима в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и изравни резултата в серията на 2:2 успеха. Решителният пети двубой ще се играе на 17 май в Самоков. Талиб Занна бе..

публикувано на 14.05.24 в 21:32
Фернандо Каранга

Каранга и Текпетей с общо 10 мача наказание от Дисциплинарната комисия на БФС

Дисциплинарна комисия към Българския футболен съюз наложи солидни санкции за футболистите на ЦСКА-София Луис Фернандо Да Силва Монте-Каранга и Бърнард Текпетей от Лудогорец след срещата между двата тима от 32-ия кръг на Първа професионална лига. Каранга бе санкциониран със спиране на състезателни права за общо шест мача, а Текпетей - за четири...

публикувано на 14.05.24 в 20:06

Волейболистките на България загубиха от Нидерландия в Лигата на нациите

Представителният тим на България по волейбол за жени отстъпи пред Нидерландия с 0:3 (14:25, 20:25, 22:25) в турския курорт Анталия в първа среща от първата седмица във волейболната Лига на нациите (VNL) за 2024 година.  Следващият двубой на българските националки ще бъде на 16 май срещу Япония от 17:00 часа. В Анталия следват мачове срещу Италия на 17..

публикувано на 14.05.24 в 18:46