Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без ток са села в Кюстендилско, от Електрохолд и Общината отстраняват авариите

Снимка: БГНЕС

Екипи на "Електрохолд", Електропреносна мрежа "Запад" и на община Кюстендил продължават да отстраняват авариите по електроподаването за няколко отдалечени села в района. 

Там са без ток шести ден, каза пред БНР кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Най-тежко е положението в махала в близкото с. Сколощица, както и по направлението за м. Двете реки и селата Савойски и Сажданик, припомни кметът.

От Енергоразпространителни мрежи "Запад" са изпратили на терен няколко екипа с общо над 100 души, каза оперативният ръководител на звеното Виктор Станчев. 

По публикацията работи: Александра Никова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арестуваха трима гърци в Александруполис за отвличане на българка

Арестуваха трима гърци в Александруполис за отвличане на българка. Жертвата успяла да подаде сигнал до полицията, което отвежда униформените до мястото на престъплението. По информация до сега от разпитите на арестуваните българката е била привлечена да пристигне в Гърция с обещание за перспективна работа и добри доходи. След преминаване на..

публикувано на 04.05.24 в 11:56

Седмокласниците от област Велико Търново могат да кандидатстват за 76 паралелки

Седмокласниците от област Велико Търново могат да кандидатстват за новата учебна година в 76 паралелки. Две трети от тях са професионални. Приемът по защитените професии остава малък. За защитени специалности са обявени една паралелка за механизация на горското стопанство в аграрната гимназия в Златарица и половин паралелка за..

публикувано на 04.05.24 в 11:51
Музикален танцов театър

Музикален танцов театър "Дея" в Добрич с нови спектакли

"Чарли и шоколадовата фабрика", "Алиса в страната на чудесата", "Седем", "Хотел Трансилвания" са само част от заглавията на Музикален танцов театър "Дея" в Добрич. На сцената малките танцьори и актьори пресъздават множество персонажи, но винаги говорят чрез силата на музиката, танца и театралното изкуство за любов, надежда и доброта...

публикувано на 04.05.24 в 11:50
Снимката е илюстративна

Дунавското хоро - фолклорната ни визитка пред света

По време на предстоящите празници във всеки град или село на страната ще прозвучи неизменно Дунавското хоро - фолклорната ни визитка пред света. Как обаче се започва то - с ляв или десен крак, кое е правилното и защо. Много преди великият Дико Илиев да напише своето Дунавско хоро обаче край Дунава се е танцувало на този ритъм. Как и дали..

публикувано на 04.05.24 в 11:20

Стачка в РАИ

Италианската държавна медия РАИ подготвя 24 часова стачка от рано сутринта на 6 май до сутринта на 7 май.  Протестът е по инициатива на синдикатите от РАИ, а мотивите са разнородни - от организационни въпроси до оплаквания от политически натиск. В изявление се посочва, че има задушаващ контрол над журналистическата работа и опит РАИ да бъде сведена до..

публикувано на 04.05.24 в 11:17
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън

Блинкън: "Хамас" е единствената пречка пред примирие в Газа

Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че палестинската групировка "Хамас" е единствената пречка пред постигането на примирие в Газа. "Очакваме да видим дали те могат  да отговорят с "да" на прекратяването на огъня и на освобождаването на израелските заложниците", каза Блинкън Блинкън: Израел да допусне още хуманитарна помощ в Газа,..

публикувано на 04.05.24 в 11:08

Временно е спряно движението през Прохода на Републиката

Временно е спряно движението през Прохода на Републиката. Товарен автомобил е самокатастрофирал малко преди върха в област Велико Търново.  По първоначална информация пострадали няма.

публикувано на 04.05.24 в 11:04