Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър засилва мерките срещу Ковид-19

Снимка: БГНЕС

Кипър засилва предпазните мерки срещу коронавируса заради увеличения брой положителни случаи, регистрирани през последните седмици. По-строги изисквания за тест и маска на редица здравни и социални места ще одобри на заседанието си днес правителството. Отрицателен 48-часов бърз или PCR тест ще е задължителен при посещения в болници, медицински и стоматологични центрове, домове за възрастни хора и други социални структури. Изискването важи за всички над 12-годишна възраст. Всички служители и посетители на същите места трябва да носят защитна маска.

Тези две мерки бяха приети на среща вчера на Научния комитет за наблюдение на коронавируса със здравния министър д-р Попи Канари и представители на здравни служби. Днес те влизат за решение на заседанието на правителството.

През последната седмица на декември в Кипър са регистрирани 2600 новозаразени, като положителните случаи се очаква да нарастнат в следващите дни заради масовите събирания в затворени пространства по време на празниците. В болници в момента се лекуват около 80 пациенти с ковид, предимно на над 75-годишна възраст.

Здравното министерство чрез мобилните си имунизационни звена ще засили ваксинацията срещу коронавирус на работещите и живеещите в социални домове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Снимката е илюстративна.

В началото на 2024 г.: Лодка със 136 пристигна в Кипър, последва арест

Лодка със 136 мигранти пристигна в Кипър от Ливан в първия ден на новата година. 25-годишен мъж, за когото се предполага, че е неин навигатор, е изправен пред съда днес за издаване на заповед за арест. Първата за тази година група мигранти в..

публикувано на 02.01.24 в 11:51
Президентът на Кипър Никос Христодулидис.

Старт на морския хуманитарен коридор за Газа, създаден по инициатива на Кипър

От днес влезе в сила морският коридор, създаден по инициатива на Кипър за предоставяне на хуманитарна помощ на населението в Газа, съобщи в изявление президентът Никос Христодулидис.   Първата пратка хуманитарна помощ, съдържаща почти 90 тона необходими..

публикувано на 02.01.24 в 15:27

Близо 7000 жилища на достъпни цени излизат на пазара в Кипър

Близо 7000 допълнителни жилища на достъпни цени и наеми се очаква да излязат на пазара на недвижими имоти в Кипър през следващите 3-4 години чрез новата единна жилищна политика на правителството. През януари предстои да бъдат обявени условията за..

публикувано на 03.01.24 в 03:57
ВИЖТЕ ОЩЕ
Володимир Зеленски

Зеленски: Украинските сили са отблъснали руснаците в източната част на Донецка област

Украински прокурори съобщиха, че разследват нападения срещу мирни граждани в два града в североизточната част на Харковска област. От своя страна руското министерство на отбраната обаче съобщи, че неговите сили са превзели село Старица в същата област,..

публикувано на 19.05.24 в 04:22

Днес в Ларнака се провежда най-големият Фестивал на цветята в Кипър

Най-големият Фестивал на цветята в Кипър събира днес стотици участници и зрители. Цветните празници се провеждат по традиция през май в крайбрежните градове на страната, като популяризират нейните културни традиции и история, допринасяйки по този начин и..

публикувано на 19.05.24 в 01:54
Дим над Нумеа от пожарите, запалени от демонстранти, 14 май 2024 г.

Франция обвини Азербайджан в подклаждане на метежите в Нова Каледония

Франция обвини Азербайджан в подклаждане на пламъците на метежите във френската тихоокеанска територия Нова Каледония. Бунтове в Нова Каледония заради план за конституционна реформа Според надзорния орган на френското правителство за онлайн..

публикувано на 18.05.24 в 21:31

Руски съд запорира активи на "Дойче банк"

Руски съд разпореди да бъдат запорирани сметки, имущество и акции на "Дойче банк" в Русия в рамките на съдебно дело срещу германската банка, предаде Ройтерс, позовавайки се на съдебни документи. Банката, заедно с германската компания "Линде", е..

публикувано на 18.05.24 в 21:02

Доброволци почистиха около 20 километра по коритото на р. Драговищица

Десетки хора, организирани от сдружения "Балканка" и Община-Кюстендил, се включиха в почистването на около 20 километра по коритото на река Драговищица.  Реката извира в Сърбия и е в защитената зона "Натура-2000", а при почистването не може да се..

публикувано на 18.05.24 в 20:57
Марчел Чолаку

Нощта на музеите в Румъния се превръща в нощ на протестите

Нощта на музеите се превръща в нощ на протестите в Румъния. Премиерът Марчел Чолаку предложи да бъде доброволец в един от музеите, чиито служители отказват да работят. Синдикалистите обявиха, че някои от основните музеи в Румъния няма да отворят..

публикувано на 18.05.24 в 20:26
Регионален музей Кюстендил

Всички музейни експозиции в Кюстендил са отворени за безплатно посещение до 21 ч.

Интересна нощ на музеите обещават организаторите за кюстендилци и гостите на града. Тя се прави за тринадесети път в града и ще продължи до полунощ. За любознателните през целия ден вървеше играта - викторина "Отключи историята на своя град“...

публикувано на 18.05.24 в 20:22