Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Себастиан Льоб спечели седмия етап от Рали Дакар

Себастиан Льоб
Снимка: БТА

Французинът Себастиан Льоб триумфира при автомобилите в седмия етап от легендарното пустинно състезание Рали Дакар, което се провежда в Саудитска Арабия.

Льоб, който кара за тима на Бахрейн Рейд Екстрийм, измина 483-километровата дистанция от Рияд до Ал Дуадими за 4 часа, 56 минути и 39 секунди. По този начин деветкратният шампион в Световния рали шампионат регистрира третата си етапна победа тази година, като и трите дойдоха в последните четири етапа.

Победата в днешния ден приближи Льоб до лидера в генералното класиране Карлос Сайнс-старши (Испания/Ауди Спорт) на изоставане от точно 19 минути. Сайнс завърши днешния ден четвърти, като пасивът му от Льоб бе 10 минути и 31 секунди.

Шведът Матиас Екстрьом (Ауди Спорт) пък практически отпадна от надпреварата за първото място, след като сериозен технически проблем го забави с четири часа. След шестия етап Екстрьом бе втори в генералното класиране на 20:21 минути зад Льоб.

"Отпадането на Екстрьом е чудесна новина за мен, но още по-добрата е, че успях да спечеля време и на Карлос Сайнс", каза след победата си Себастиан Льоб.

Втори в днешния етап остана бразилецът Лукас Мораеш (Тойота Газу) на 7:06 минути зад Льоб, а трети финишира ветеранът от Катар Насер Ал-Атия (Насер Рейсинг) на 9:47 минути.

При мотоциклетистите победата в седмия етап бе за Хосе Игнацио Флоримо (Монстър Енерджи Хонда). Чилиецът измина дистанцията за 5 часа, 18 минути и 33 секунди. Зад него се наредиха аржентинските братя Лусиано Бенавидес (Хускварна) и Кевин Бенавидес (Ред Бул КТМ), които останаха на 3:12 и 3:32 минути съответно.

В генералното класиране лидер е американецът Рики Брабец (Монстър Енерджи Хонда), който днес остана пети. Брабец има аванс от едва 1 секунда пред Рос Бранч (Хиро Мотоспорт) от Ботсвана, който пък днес се нареди четвърти. Трети в подреждането е Флоримо на 6:48 минути.

В понеделник Рали Дакар продължава с осмия етап, който е с дължина от 458 километра от Ал Дуадими до Хаил.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Франция обяви окончателния състав за Евро 2024

Треньорският щаб на френския национален отбор, воден от Дидие Дешан, взе решение за окончателната група на националния отбор за Европейското първенство през 2024 година в Германия. „Петлите“ са в група D заедно с тимовете на Полша, Австрия и Нидерландия. Първият мач на отбора на Дешан е на 17 юни срещу австрийците в Дюселдорф. Състав на..

публикувано на 08.06.24 в 14:00
Владимир Манчев

Владимир Манчев пое втория отбор на ЦСКА София

Владимир Манчев е новият треньор на втория отбор на ЦСКА София, който ще се състезава във Втора футболна лига през следващия сезон. „Бившият играч на “армейците” ще е в екип с Антонио Петков - помощник-треньор, Ивайло Иванов - треньор на вратарите, Костадин Джоргов - кондиционен треньор. Щастливи сме, че едно “армейско” сърце ще работи със..

публикувано на 08.06.24 в 09:38
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо спечели втората тренировка в Канада

Пилотът на Астън Мартин Фернандо Алонсо спечели втората свободна тренировка преди състезанието от Формула 1 за Голямата награда на Канада. Тренировката, както и първата, премина при дъжд, но в първия половин час пилотите имаха възможност да карат със сликовете и да запишат сравнително добри времена. В тази серия от обиколки Алонсо успя да..

публикувано на 08.06.24 в 07:43
Рони О'Съливан

Рони О'Съливан победи Джон Хигинс в Пловдив

Рони О'Съливан победи Джон Хигинс в демонстративен мач по снукър, игран пред над 1000 зрители в зала "Колодрума" в Пловдив. 7-кратният световен шампион О'Съливан надделя с 5:3 фрейма.  Преди двамата да се изправят един срещу друг, те изиграха и един фрейм на двойки, като Велиан Димитров партнираше на О'Съливан, а Максим Костов бе в отбор с..

публикувано на 08.06.24 в 07:41
Хари Кейн и съотборниците му в английския национален отбор загубиха на

Англия загуби от Исландия на „Уембли“

Националният отбор на Англия загуби с 0:1 от Исландия на „Уембли“ в последната си проверка преди старта на европейското първенство по футбол. Единственото попадение отбеляза Йон Торстейнсон в 12-ата минута. За исландците това беше втори успех над Англия в историята след този на Евро 2016. Румъния не успя да победи един от най-слабите..

публикувано на 08.06.24 в 07:39

Световни и европейски шампиони и медалисти идват за Открития Балкански военен шампионат по ориентиране в Боровец

Елитът на балканските държави и на още няколко европейски страни във военното ориентиране пристига в Боровец за провеждането на Открития Балкански военен шампионат от 10 до 15 юни. В родния курорт ще се състезават над 90 участници в 10 представителни мъжки военни отбора и 7 женски, индивидуално и щафетно. Те са от България, Босна и..

публикувано на 07.06.24 в 18:43
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек и Жасмин Паолини ще си оспорват титлата на Откритото първенство на Франция

Полякинята Ига Швьонтек и италианката Жасмин Паолиини се класираха за финала на Откритото първенство на Франция по тенис при жените. Жазмин Паолини надигра категорично Мира Андреева с 6:3, 6:1 на полуфиналите и за първи път в кариерата си ще играе на финал в турнир от Големия шлем.  В спора за трофея 28-годишната италианка ще срещне трикратната..

публикувано на 06.06.24 в 19:57