Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монца със сериозна подготовка за реванша срещу Левски в "Чалъндж Къп"

Левски - Монца
Снимка: ВК Левски


Волейболистите на Левски гостуват утре на италианския Монца в мач-реванш от четвъртфиналите на турнира "Чалъндж Къп". 

В София преди седмица италианците записаха победа с 3:0 гейма. Домакините  тренира от вчера за четвъртфинала срещу Левски – заниманията започнаха веднага след загубата с 2:3 гейма като домакин на Модена  в третия кръг от втората половина на първенството.  

Монца започна в обичайния си титулярен състав   Крелинг- Шварц  разпределител- диагонал , Такахаши – Маар посрещачи- нападатели,  Галаси и Ди Мартино централни блокировачи и Гаджини . В хода на мача Льопки замени Такахаши и се тръгна към обрат, защото Модена поведе  с 2:0 гейма,в чийто състав има много опитни волейболисти като бразилския разпределитетл Бруниньо, бившия капитан на скуадрата Османи Хуанторена и др.  Монца се окопити, засили сервиса и реализира чудесни атаки. След уникални защитни действия на либерото Гаджини  и сервиса на Джанлука Галаси при резултат 19:21 за Модена, Монца спечели четвъртата част с 25:23. Този гейм се оказа най-дългия на кръга – цели 34 минути. След равностойна битка в тайбрека, Модена го спечели с 13:15 и с това и мача с 2:3 гейма. 

Една много важна победа за гостите изпаднали в криза, а победените домакини от Монца погледнаха на загубата си от към положителната й страна. 

За "РАИ Спорт", треньорът Масимо Ечели заяви:

„Момчета проявиха психологическа устойчивост и това е положителната страна в мача. Показахме на моменти много добър волейбол. Сега трябва да тренираме и да възстановим сили за следващото изпитание“. Екели има предвид Четвъртфинала срещу Левски  утре. В тази посока  централният блокировач Габриеле Ди Мартино изтъкна: Жалко, че загубихме, но добрата страна е, че се обединихме всички – играчи и треньорски щаб, за да обърнем резултата до тайбрек. Изиграхме два гейма на много високо ниво и  ще започнем оттук занапред“.

Това е, което подготвя Монца за Левски, начело с диагоналът Артур Шварц - най-резултатен за отбора с 26 т. срещу Модена.  Той е най-резултатен за тимът на Монца в 14 мача до сега с  184 т.Интересна подробност е, че  от 12 отбора в А1, Монца е едва десети  по перфектно посрещане, превърнато в атака е седми по този елемент. Можем да кажем - една крехка точка в системата на игра на Монца, която Левски добре използва до определен момент в първия четвъртфинал за Чалъндж Къп, но опита на италианския отбор си каза думата.

Монца  се готви и за полуфиналите на Купа Италия в края на месеца. Едва ли ще изпусне шанса да се класира на полуфинала за Чалъндж Къп срещу Левски, но знае, че ще трябва да си го извоюва срещу младия и талантлив отбор воден от треньора Николай Желязков. Ще бъде хубаво ако залата в Монца се изпълни с български фенове – в Монца има над 200 българи, а в област Ломбардия живеят над 8500 наши сънародници. Една подкрепа за Левски, е подкрепа и за българския волейбол!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мирела Демирева е шеста на Диамантената лига

Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Рио де Жанейро 2016 Мирела Демирева завърши шеста на Диамантената лига в Стокхолм тази вечер с 1.90 м.  Двукратната сребърна европейска медалистка в дисциплината се справи с тази височина от втори опит, след като преди това преодоля от първи 1.86 м. На 1.94 м обаче Демирева направи три фала и..

публикувано на 02.06.24 в 20:46
Карлос Алкарас победи Оже-Алиасим.

Първият четвъртфинал на "Ролан Гарос" е Алкарас - Циципас

Карлос Алкарас нямаше абсолютно никакви проблеми срещу Феликс Оже-Алиасим и постигна победа с 6-3, 6-3, 6-1 след 2 часа и 20 минути на „Филип Шатрие“. Испанецът беше изиграл само един турнир на клей преди надпреварата в Париж и около неговото състояние имаше множество неясноти, имайки предвид проблемите му в областта на предмишницата през последния..

публикувано на 02.06.24 в 18:32

Златислава Чуканова се размина с олимпийската квота

Златислава Чуканова загуби битката за олимпийска квота на квалификацията в Банкок. Българката изигра равностоен двубой с Дейна Муурхаус от Ирландия в категория 50 кг, но съдиите прецениха да дадат предимство за ирландката с 4:1 гласа. Още в първия рунд Чуканова показа, че ще търси боя с комбинации от три или повече удара от близка дистанция. Тя на..

публикувано на 02.06.24 в 16:31

Неофициално: Килиан Мбапе е подписал с Реал

Килиан Мбапе е подписал договор с Реал Мадрид, съобщава журналистът Фабрицио Романо в своята страница в социалната мрежа Х. Очаква се европейският клубен шампион да обяви трансфера по-късно днес. Френският национал стана петкратен шампион в Лига 1 с Пари Сен Жермен, както и трикратен носител на националната купа.  Мбапе стана шампион на Мондиал 2018..

публикувано на 02.06.24 в 16:18

Янаки Милев спечели титлата в Куршумлийска Баня

Националът на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев спечели титлата на сингъл на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Милев победи на финала четвъртия в схемата Олег Приходко (Украйна) със 7:6(4), 6:3. Българинът преодоля пасив от 3:5 по пътя си към успеха в първия сет, който..

публикувано на 02.06.24 в 16:05

Състезателката по таекуондо и кикбокс Калина Бояджиева с голямата награда в категория "Спорт" в "Нощ на звездите"

Карлос Насар, Калина Бояджиева,  Елвира Краснобаева и  Пламена Георгиева бяха наградени от фондация "Енчо Керязов" по  време на уникалния благотворителен спектакъл "Нощ на звездите", който се проведе в препълнената  „Арена София“. Европейската шампионка по таекуондо при жените и при девойките Калина Бояджиева спечели първото място и беше наградена..

публикувано на 02.06.24 в 14:39
Волейболистите пристигнаха във Фукуока с един повече

Волейболистите пристигнаха във Фукуока с един повече

Мъжкият национален отбор на България пристигна във Фукуока, където ще участва във втората седмица от турнира Лига на нациите. На японска земя ще се изправят последователно срещу Полша, Германия, Иран и Словения. Първата среща е на 4 юни от 9:30 часа срещу поляците. Мускулна травма на титулярния състезател на поста либеро Мартин Божилов..

публикувано на 02.06.24 в 11:56