Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарджик достигна предепидемични стойности за острите респираторни заболявания

Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay

Пазарджик достигна предепидемични стойности за острите респираторни заболявания. Това заяви в интервю за Радио Пловдив д-р Димитър Савов, директор на РЗИ - Пазарджик.

Заболеваемостта към днешна дата е близо 250 на 10 000 души:

"Понеделник или вторник най-късно, когато излязат пълните данни, вече ще знаем категорично дали да събираме Областния щаб за борба с грипа и остри респираторни и дали ще обявяваме. Така, както гледам графиките, сигурно ще се случи следващата седмица", посочи д-р Савов.

Пловдив е достигнал епидемични нива от остри респираторни заболявания. Последните данни показват, че заболеваемостта е достигнала 206 на 10 000 души. Утре ще заседава Областния оперативен щаб за борба с грип и остри респиратори заболявания
По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ивайло Цветков-Нойзи

Съдът глоби Ивайло Цветков-Нойзи, делото ще продължи на 6 юни

Ивайло Цветков-Нойзи и адвокатът му не са се явили на днешното заседание в Софийския районен съд, съобщиха от съда. През март журналистът и популярно медийно лице получи условна присъда за шофиране след употреба на алкохол, припомня БГНЕС. За днешното неявяване..

публикувано на 16.05.24 в 16:25
Кириакос Мицотакис

Гърция няма да ратифицира сега три меморандума, подписани със Скопие

Гърция няма да ратифицира сега три основни и вече подписани меморандума със Северна Македония. Министър-председателят Кириакос Мицотакис е категоричен, че Атина първо трябва да се убеди, че Скопие спазва стриктно всички клаузи на Преспанския договор. Ратификацията на трите меморандума са условие за приемането на Република Северна Македония в..

публикувано на 16.05.24 в 16:17
Николай Крушарски

Комисар Крушарски: Столичната пътна полиция не е съгласувала проекта за промени на движението в центъра

Столичната пътна полиция не е съгласувала новия проект за промени в движението в центъра на града, каза началникът на отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Николай Крушарски. Пореден протест на кръстовището на ул. "Фритьоф Нансен" и бул. "Патриарх Евтимий" в София Продължават протестите в София заради новата организация на движение по ул...

публикувано на 16.05.24 в 16:16

Социалното министерство ще изготви 10-годишна прогноза за пазара на труда

Социалното министерство ще изготви 10-годишна прогноза за развитието на трудовия пазар у нас. Ще бъдат направени прогнози за очакваното търсене на труд и очакваните дисбаланси, като ще се проведе представително проучване сред работодателските организации.  Данните ще помогнат за предприемане на действия в областта на образованието, обучението..

публикувано на 16.05.24 в 16:06

Среща във финансовото министерство по казуса за заплащането в университетите

От синдикат "Висше образование и наука" към КНСБ отново потвърдиха, че ще протестират пред ведомството на 20 май. Това се случи след среща във Министерството на финансите по казуса за заплащането в университетите Причината - все още не са осигурени средства за изпълнение на промените в Закона за висшето образование, които предвиждат от 1 април..

публикувано на 16.05.24 в 16:04

БАН подкрепи висшите училища

Ръководството на Българската академия на науките изцяло подкрепя позицията на висшите училища, изразена в публикуваното отворено писмо до държавните институции от 14 май 2024 г., се казва в становище на БАН във връзка с писмото на Съвета на ректорите. Протест: На 20 май всички държавни и част от частните университети няма да отворят врати..

публикувано на 16.05.24 в 15:47
Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева

Засега няма заповед за удължаване на забраната за износ на инсулин

Все още няма публикувана заповед за ново удължаване на забраната за износ на инсулинови лекарства и антибиотици за деца. Срокът на мораториума изтича днес.  Преди месец служебният здравен министър Галя Кондева го удължи заради данни за нередовни доставки, забавяне или отказ от търговците на едро да заредят посочените лекарства в аптечната..

публикувано на 16.05.24 в 15:05