Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шарл Льоклер подписа нов дългосрочен договор с Ферари

Шарл Льоклер подписа нов дългосрочен договор с Ферари
Снимка: БТА

Пилотът Шарл Льоклер се съгласи на удължи договора си с отбора на Ферари от Формула 1 и след края на 2024-а година, обявиха от отбора днес.

Льоклер се присъедини към пилотската академия на Ферари през 2016-а година, а две години по-късно направи дебют на пистата в най-комерсиалното автомобилно състезание за отбора на Заубер. От 2019-а насам е пилот на Скудерията, като с този тим е спечелил пет старта и е взел 23 пол-позишън места. Точната продължителност на договора не е ясна, но със сигурност е поне две години.

"Много съм доволен, за да нося състезателния екип на Скудерия Ферари още няколко сезона. Да се състезавам за този отбор беше моята мечта, откакто бях на три години. Гледах Гран при на Монако от прозореца на апартамента на приятел на завоя Ste Devote и винаги гледах за червените болиди", разказва Льоклер, който е от Княжеството.

Но последните му два сезона бяха донякъде разочароващи. През 2022-а година влезе в битка за титлата и почти до края се съпротивлява на Макс Ферстапен от Ред Бул, но го провалиха грешки на отбора и дефекти на болидите.

Но днес в началото на 2024-а година той е зареден с оптимизъм и вярва, че най-доброто предстои и няма търпение да започне, за да демонстрира напредък и да бъде конкурентен във всяко състезание. 

"Моята мечта остава да спечеля Световния шампионат с Ферари и със сигурност съм амбициран в следващите години това да се случи", разказва още Льоклер.

Управляващият директор на Ферари Фред Васьор добави от имено на тима: Ние го познаваме много добре и сме щастливи от заради непрестанното му желание да работи до краен предел и оценяваме изключителните му способности, когато става дума за състезанията. Решени сме да му дадем тази година печеливша кола и знам, че неговата решителност и ангажираност са елементи, които могат да направят разликата в това да постигнем целите си".
По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Алекс Грозданов

Алекс Грозданов е новият капитан на мъжкия национален отбор по волейбол

Алекс Грозданов е новият капитан на мъжкия национален отбор по волейбол. Това обяви селекционерът на България Джанлоренцо Бленджини при заминаването на отбора за първия турнир от тазгодишното издание на Лигата на нациите, който ще се проведе в турския курорт Анталия. 26-годишният състезател наследява лентата от Цветан Соколов, който се оттегли от тима..

публикувано на 19.05.24 в 18:36

СК „Спартак“ спечели купата на ДП по кикбокс (стил К1) в Севлиево

Спортен клуб „Спартак“  спечели купата на държавното първенство по кикбокс в ринговия стил К1, което се проведе в Севлиево. Кикбоксьорите от Пазарджик  заеха първото място в класирането по медали с актив от 5 златни и 3 сребърни отличия. Втори се наредиха състезателите на СК „Вокил“ от Варна със спечелени 5 златни медали, 2 сребра и 2 бронза...

публикувано на 19.05.24 в 17:56
Макс Верстапен

Верстапен с пета победа във Формула 1, въпреки натиска на Норис

Нидерландецът Макс Верстапен се наложи да се бори до самия финал, но успя да спечели петата си победа от началото на сезона, след като триумфира в надпреварата за Гран При на Емилия-Романя във Формула 1. Третият пореден успех на световния шампион на „Имола“ дойде след оспорван финал, в който той бе притиснат от британеца Ландо Норис, който въпреки..

публикувано на 19.05.24 в 17:40
Християна Гутева

Жена за първи път ще ръководи мач от футболния ни елит

Исторически момент за футболното съдийство в България - за първи път среща от Първа лига ще бъде ръководена от съдия жена. Християна Гутева е назначена като главен арбитър на мача от 34-ия кръг между Крумовград и Левски. Гутева е съдия от ранглистата на ФИФА от 7 години, а от също толкова време ръководи и двубои във Втора лига на България. До този..

публикувано на 19.05.24 в 16:11
Нейтън Флеър е победителят в десетото юбилейно издание на Маратон на приятелството в Плевен

Нейтън Флеър и Малина Иванова станаха шампиони на маратона в Плевен

Нейтън Флеър и Малина Иванова станаха шампиони в десетото издание на Маратона на приятелството в Плевен.  Победителят в класическата дистанция британецът Нейтън Флеър пробяга 42,2 км за 2:46.32 часа. На второ и трето място финишираха Антон Кадиев (3:02:18) и Йосиф Йосифов (3:15:11). При жените победител за трети път е Малина Иванова с време от 3:59.15..

публикувано на 19.05.24 в 15:55
Божидар Саръбоюков

Саръбоюков втори в скока на дължина на турнир в Инсбрук

Най-добрият атлет на България за 2023 година Божидар Саръбоюков направи сериозна стъпка към участие на Европейското първенство и на Олимпийските игри в Париж с резултат над 8 метра в скока на дължина на турнир по лека атлетика в Инсбрук (Австрия). Саръбоюков постигна 8.04 в центъра на столицата на Зимните олимпийски игри през 1964-а и 1976-а на сектор..

публикувано на 19.05.24 в 15:15
Габреиела Димитрова

Габриела Димитрова загуби първата си среща на Световното по джудо

Габриела Димитрова загуби първата си среща на Световното първенство по джудо за мъже и за жени в Абу Даби (ОАЕ). Българката почиваше на старта в категория до 52 килограма, а във втория кръг отстъпи с "ипон" пред швейцарката Бинта Ндиае. Утре българското участие на шампионата продължава със схватките на Ивелина Илиева (57 кг), Янислав Герчев (66 кг) и..

публикувано на 19.05.24 в 15:11