Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арина Сабаленка защити титлата си от Мелбърн

Арина Сабаленка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Арина Сабаленка защити титлата си от Откритото първенство на Австралия по тенис при жените. Белорускинята победи категорично китайката Цинвън Чжън със 6:3 и 6:2 във финалната среща на турнира и за втора поредна година вдигна трофея. Поставената под номер 2 в схемата Сабаленка бе повече от убедителна през цялата надпревара. Арина завърши без загубен сет в Мелбърн.

Сабаленка започна много мощно мача и бързо си осигури преднина от 5:2 гейма. Тогава Цинвън Чжън показа класа и успя да спаси цели три сетбола, но представителката на Беларус затвори сета още при следващото си подаване, което взе на 30.

Във втората част Сабаленка бе още по-убедителна и стигна до 6:2. Световната номер 2 реализира два ранни пробива и задържа преднината си докрая. Двубоят продължи 1:17 часа.


По публикацията работи: Илиян Христов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Виктория (Пилзен) - Лудогорец пряко по програма "Хоризонт"

Отборът на Лудогорец гостува тази вечер на чешкия Виктория в Пилзен в мач от футболния турнир Лига Европа. Срещата е от втория кръг на основната фаза, на втория по сила турнир на континента и ще бъде предавана по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 22 часа. "Орлите" загубиха в Разград с 0:2 от Славия (Прага) в първия двубой, след което..

публикувано на 03.10.24 в 06:22
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Тук сме, за да победим

Старши треньорът на Лудогорец – Игор Йовичевич, даде пресконференция преди двубоя срещу Виктория в Пилзен, в мач от втория кръг на основната фаза на турнира Лига Европа.  Хърватинът демонстрира оптимизъм, като смята, че разградчани са готови за победа. „Първите ми впечатления от организацията в клуба са много добри. Тя е на много високо европейско..

публикувано на 03.10.24 в 05:51

30 пилоти ще участват в първото състезание по офроуд в Северозападна България

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчево. Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие в проявата.  Състезанието е част от организацията за провеждане на европейско първенство по траялен офроуд в България..

публикувано на 02.10.24 в 13:46
Илия Груев-младши

Националът Груев с контузия в Англия

Футболистът на Лийдс Илия Груев получи контузия в коляното и бе сменен още в 19-ата минута по време на гостуването на Норич (1:1) в осмия кръг на Чемпиъншип. Българинът получи медицинска помощ на терена, но не успя да продължи участието си в мача. Подробности за състоянието засега не се съобщават. Груев е сред избраниците на националния селекционер..

публикувано на 02.10.24 в 06:19
Борусия вкара 7 гола на Селтик.

Гръмки победи за Дортмунд, Барселона, Сити, Интер и Брест в ШЛ

Борусия (Дортмунд) постигна гръмка победа със 7:1 над шотландския първенец Селтик (Глазгоу) и вече има 6 точки, както и най-добра голова разлика 10:1 след първите девет мача от втория кръг на Шампионската лига. Хеттрик за жълто-черните от Дортмунд постигна Карим Адейеми, а два гола добави лятното попълнение Серху Гираси. По веднъж се разписаха Емре Джан..

публикувано на 02.10.24 в 06:13
Арсенал - ПСЖ  2:0

Резултати от втория кръг в основната фаза на Шампионската лига

Резултатите в 9-те мача от втория кръг на основната фаза на Шампионската футболна лига: Залцбург - Брест  0:4 Щутгарт - Спарта Прага  1:1 Арсенал - Пари Сен Жермен  2:0 Леверкузен - Милан   1:0 Барселона - Йънг Бойс    5:0 Дортмунд - Селтик   7:1 Интер - Цървена звезда   4:0 ПСВ Айндховен - Спортинг Лисабон   1:1 Слован Братислава - Манчестър..

публикувано на 01.10.24 в 23:54
Президентът на федерацията Илияна Раева.

Федерацията извади Елвира Краснобаева от националния отбор

Федерацията по художествена гимнастика реагира със съобщение за желанието на Елвира Краснобаева да не се състезава за България, изтъквайки като причина семейни обстоятелства, потвърдено писмено от нейната майка и законен представител Александра Чернишева,  Гимнастичката Елвира Краснобаева отказа да се състезава за България, сменя националността си..

публикувано на 01.10.24 в 16:10