Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделците отново блокираха пътища

Автор:
Снимка: Радио Шумен

Земеделци от Ловешка област блокират движението по главния път София - Варна при пътните възли "Абланица" и "Боаза", както и пътя София - Русе при Луковит. Блокадата ще продължи до 15 ч. На всеки час - за по 15 минути - автомобилите ще бъдат пропускани.

Блокиран е и главният път Стара Загора - Димитровград. В четвъртия ден от протеста, той продължава до 15 ч, а АМ "Тракия" ще бъде блокирана между 11:30 и 12:30 часа.

В Кюстендилско затварят участъци от основни пътища: Кюстендил - Дупница при разклона за с. Слокощица, на изхода на Дупница при кръстовището при с. Пиперево и паметника на Дупнишката комуна, както и на Дупница-Самоков до параклиса при разклона за с. Сапарево.  Това ще стане във времето от 11 до 13 часа, казаха организаторите. Протестите днес са до 15 ч.

Фермерите от Пазарджик блокираха пътя към АМ  "Тракия" при село Сарая. Обходните маршрути са през пътен възел "Калугерово" и пътен възел "Цалапица",

Протести има и край Хасково - на пътя за Димитровград, и край Силистра - на пътя Силистра - Русе и на пътя Нова Черна - Тутракан, а също и на пътя към "Дунав мост 2". 

Земеделски производители от Ловешко блокираха движението по главния път София – Варна, при "Абланица" и "Боаза", както и главния път София – Русе край Луковит. Те заявиха, че са готови да приемат вчерашното предложение на земеделския министър, но само ако "украинската помощ" им бъде изплатена на един транш преди пролетната селскостопанска кампания.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест на таксиметрови шофьори в София

Около 20 таксиметрови автомобила се включиха в протест, организиран от Националния таксиметров синдикат в знак на несъгласие със закриването на стоянки в София. Според изчисления на Синдиката към септември миналата година в бюджета на Общината са постъпили над 26 милиона лева авансово платен данък за таксиметрова дейност в столицата. Очаква..

публикувано на 14.05.24 в 12:14

Искат национален стандарт за довеждане на пациенти с инсулт до модерно лечение

Да се въведе национален стандарт за довеждане на пациент с инсулт до лечебно звено, съответстващ на времевия прозорец за модерно лечение. Tова е една от политиките, които предлагат от Асоциацията за инсулт и  афазия в призив до българските политици във връзка с днешния Европейски ден за информираност относно инсулта. Годишно около 50 000..

публикувано на 14.05.24 в 12:08

Катар: Преговорите за примирие в Газа са в задънена улица

Преговорите за прекратяване на огъня в Газа стигнаха до задънена улица, тъй като операцията на Израел в Рафах върна нещата назад. Това заяви министър-председателят на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал-Тани на икономически форум в Доха. Ал Тани, чиято страна посредничи между палестинската ислямистка групировка "Хамас" и Израел в разгара на..

публикувано на 14.05.24 в 12:07

Започва артистичната програма на Фестивала за съвременен танц и пърформанс "Антистатик"

Започва артистичната програма на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс "Антистатик". Фестивалът е в разгара на 17-ото си издание. До 23 май сме подготвили 19 представления - български и международни, посочи пред БНР Вили Прагер - един от основателите на фестивала и хореограф.  Той отбеляза, че стартът днес ще даде..

публикувано на 14.05.24 в 12:04
Изглед към Акропола в Атина.

Междурелигиозна среща в Атина призова за прекратяване на войните

На среща в Атина представители на християнството и мюсюлманството апелираха за спиране на войните и кръвопролитията с активната роля на двете религии.  Главният секретар на Световната мюсюлманска лига, базирана в Мека НПО, д-р Ал Иса подчерта в изявление, че се радва на видимите стъпки за сътрудничество между двете религии, като срещата в..

публикувано на 14.05.24 в 11:49
Момчил Драганов

Филмите на лято 2024-та с кино-журналиста Момчил Драганов

Лятото е един от сезоните, в които големите киностудиа залагат на най-силните си заглавия . Прохладният киносалон в отпускарското настроение на юни, юли и август предполага и солидни печалби, поне за онези филми, които успеят да се позиционират като апетитни за своите публики.  Кои са предполагаемите летни мега хитове в киното този сезон?..

публикувано на 14.05.24 в 11:47
Димитър Радев

Димитър Радев: България няма да успее да изпълни критериите за влизане в еврозоната до юни

България няма да успее да изпълни всички критерии за влизане в еврозоната до юни, когато излиза докладът за конвергенция. Това каза управителят на БНБ Димитър Радев на конференция за въвеждане на еврото.  Политическата криза е основна причина за забавянето на страната ни, посочи Радев. Българската народна банка и банковият сектор ще бъдат..

публикувано на 14.05.24 в 11:19