Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов завърши тестовете във Формула 3 с 2-ро място

Никола Цолов
Снимка: Nikola Tsolov Racing

Българският пилот Никола Цолов завърши предсезонните тестове във Формула 3 с второ време и общо 73 обиколки на пистата „Сахир“ в Бахрейн.

Цолов постигна 1:46.825 в рамките на сутрешната сесия на „Сахир“, което му бе достатъчно, за да се изкачи на второто място. По-бърз от него бе единствено Люк Браунинг, който завъртя обиколка за 1:46.566, за да си осигури първото място за втори пореден ден.

В следобедните часове за подготовка, когато температурата на въздуха и асфалта се покачи, Никола се фокусира върху дългите серии от обиколки и даде най-добро време от 1:51.789, заемайки 27-мо място в конкретната сесия. Все пак в общото класиране за деня Българския лъв запази втората си позиция, тъй като следобед като цяло времената бяха с поне две секунди по-слаби от сутринта.

Сезонът във Формула 3 ще стартира след малко повече от две седмици, а първият кръг отново ще бъде в Бахрейн между 29 февруари и 2 март, успоредно с Гран При на Бахрейн във Формула 1. Освен на „Сахир“ календарът във Формула 3 предвижда стартове още на „Албърт парк“ (Австралия), „Имола“ (Италия), „Монако“ (Монте Карло), „Каталуния“ (Испания), „Ред Бул Ринг“ (Австрия), „Силвърстоун“ (Великобритания), „Хунгароринг“ (Унгария), „Спа“ (Белгия) и „Монца“ (Италия). Всички те ще бъдат по време на състезателните уикенди във Формула 1 на съответните писти.

По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ал Хилал спечели титлата в Саудитска Арабия за 19-и път

Ал Хилал спечели титлата в Саудитска Арабия за 19-и път

Отборът на Ал Хилал спечели за 19-и път титлата в първенството на Саудитска Арабия по футбол. Три кръга преди края най-успешният отбор в местния шампионат е недостижим на върха в класирането с 89 точки - с 12 повече от втория Ал Насър, в който играе голмайстор номер 1 в историята на световния футбол Кристиано Роналдо. Ал Хилал обаче..

публикувано на 12.05.24 в 07:38
Лоренцо Мичели

Мичели определи волейболистките за Лигата на нациите

Старши треньорът на националния отбор на България по волейбол за жени Лоренцо Мичели определи 14-те състезателки, които ще вземат участие в първия турнир от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Селекционерът на българския тим обяви състава малко след контролата с Белгия, играна в столичната зала "Христо Ботев". С нея официално завърши..

публикувано на 12.05.24 в 07:35
Стамен Белчев

Стамен Белчев: Всеки ранен гол всява смут

Стамен Белчев, старши треньор на ЦСКА София, коментира загубата с 1:3 от Лудогорец: "Доволен съм това, което показаха футболисти през голямата част от мача. Влизаме без концентрация в мача. Малкото ситуации, които имахме, не успяхме да ги реализираме и да се върнем. Всеки един ранен гол вкарва смут.  Преодоляхме ранния гол и в по-голямата..

публикувано на 12.05.24 в 06:58
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Исках да има точно такъв колектив в Лудогорец

Георги Дерменджиев, старши треньор на Лудогорец, заяви след победата над ЦСКА София с 3:1 и спечелената 13-та поредна титла в Първа лига по футбол: „Поздравявам всички за тази 13-та титла. Има място за нея. Щастливи сме, че рано осигурихме титлата. Така сме много по-спокойни.  През цялото време играхме добре и ръководихме мача. Не искам да..

публикувано на 12.05.24 в 06:55

1, 2, 3... 13-а титла за Лудогорец

Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път, след като победи ЦСКА с 3:1 у дома в дербито от 32-ия кръг на Първа лига, съобщи БГНЕС. Пред своите фенове в Разград "орлите" доказаха, че отново са без конкуренция в България и надвиха "червените", за да ликуват със златните медали. Лудогорец имаше нужда от една точка на "Хювефарма Арена", за..

публикувано на 11.05.24 в 21:38
Джеймс Мадисън от Тотнъм получава поздрави от публиката след края.

Тотнъм изхвърли Бърнли, Лутън също отпада от Висшата лига

Отборите на Бърнли и Лутън се сбогуваха с Висшата лига само един сезон, след като заедно с Шефилд Юнайтед спечелиха промоция. Кръг преди края на сезона в английския елит Шефилд и Бърнли са сигурни изпадащи, докато има само теоретичен шанс да остане. "Шапкарите" трябва да победят в последния кръг като домакин Фулъм, като наваксат 13 гола изоставане..

публикувано на 11.05.24 в 20:36
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов отпадна на полуфинал в Маутхаузен

Българският тенисист Димитър Кузманов отпадна в полуфиналите на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Маутхаузен, Австрия с награден фонд от 121 хиляди евро, информира БТА. Пловдивчанинът, който е на 260-о място в световната ранглиста, отстъпи на намиращия се със сто позиции пред него Йозеф Ковалик от Словакия със 7:6(10), 3:6, 0:6 след точно два..

публикувано на 11.05.24 в 20:28