Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Светофарът светна в зелено" - конкурс за пътна безопасност

Детски градини и училища са изпратили най-много предложения за награди в конкурса за пътна безопасност. Това обяви пред БНР Любка Маринова от организаторите:

"Обучението на децата се развива най-добре в ранна детска възраст. Те участват с рисунки, песнички, стихчета, интерактивни игри".
 
Мотото на 10-ия конкурс е "Светофарът светна в зелено". Могат да бъдат номинирани инициативи на държавни и общински институции, на неправителствени организации, както и журналистически публикации. За награда могат да бъдат предлагани и служители на Пътната полиция. Най-добрите инициативи за пътна безопасност през 2023-та година ще бъдат отличени на 22 февруари.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж от Разлог е убил майка си и се самонаранил

Мъж от Разлог е убил майка си и се е самонаранил. Трагедията е станала снощи около 22 часа.  Близка на починалата е позвънила в полицейското управление, че не може да се свърже с нея и е обезпокоена, защото жената се грижела и за психично болния ѝ син. Откриха труп на мъж в Благоевградско, полицията на крак  От пристигналите на място..

публикувано на 14.06.24 в 09:06
Васил Божков

Първо заседание по дело срещу Васил Божков

Софийският градски съд се събира на първо заседание по първото дело срещу бизнесмена Васил Божков.  Той е подсъдим по разследване за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления. Окончателно: Пуснаха Божков на свобода срещу 130 000 лева Божков е предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни..

публикувано на 14.06.24 в 09:00

Отбелязваме Световния ден на доброволния кръводарител

Днес е Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Той се отбелязва с различни инициативи. У нас акции по кръводаряване се организират в различни градове в страната. Доброволно дарената кръв е с най-нисък риск за нуждаещите се от нея – това твърдение на Световната здравна организация разпространяват от Българската организация за..

публикувано на 14.06.24 в 08:41

След бурята... Общини обявиха бедствено положение

Градушка и буря нанесоха щети в Казанлъшко Частично бедствено положение обявяват в Казанлъшко В Казанлъшко обявяват частично бедствено положение заради снощната буря и градушка. Най-много поражения са нанесени в Шипка и Казанлък. Няма пострадали и бедстващи хора. Всички пътища са разчистени и проходими. Тепърва ще се..

публикувано на 14.06.24 в 08:31
Марая Цветкова

Марая Цветкова: Хората не вярват в "експертен кабинет"

Изборните резултати не са изненада . Мнението е на политолога Марая Цветкова. "Беше ясно, че някоя от тези формации ще бъде "пробутана" в Народното събрание . Някои говореха за партията на Радостин Василев МЕЧ, други – "Синя България" или "Солидарна България". Трети допускаха, че това може да бъде "Величие" - тези хора олицетворяват..

публикувано на 14.06.24 в 08:28

Среднощна буря в София, екипи отстраняват счупени клони и паднали дървета по улиците

Екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община премахват счупени клони и дървета от пътните платна след бурята и силния вятър през нощта, съобщи директорът Красимир Димитров. Няма щети след силната буря в Русе в четвъртък Получените сигнали от тел. 112 са 43, като през нощта са отработени 19 от тях. Най-много сигнали..

публикувано на 14.06.24 в 08:03

"За половин час всичко се помля." Погром от градушката в град Шипка

Пороен дъжд с градушка с големина на яйце връхлетя град Шипка снощи около 18.30 часа. "Всяка къща почти има щети. Масово автомобилите са без стъкла. Керемиди счупени, прозорци счупени. Реколта никаква не остава. Пълен апокалипсис . Взехме решение да обявим частично бедствено положение . Безсънна нощ беше за цялото население", разказа пред БНР..

публикувано на 14.06.24 в 08:00