Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атлетик (Билбао) надигра Жирона

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Атлетик (Билбао) победи Жирона с 3:2 в среща от 25-ия кръг на испанското футболно първенство.

Головете за успеха на баските вкараха Алекс Беренгер и Иняки Уилямс, а точни за каталунците бяха Виктор Циганков и Ерик Гарсия.

Успехът съкрати изоставането на тима от Билбао до четвъртото място на само две точки, докато играчите на Жирона не успяха да се възползват от грешката на лидера Реал Мадрид и останаха на шест пункта от върха.

По публикацията работи: Борислав Нинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Боряна Калейн: Платих много голяма цена в сълзи

Олимпийската вицешампионка Боряна Калейн призна, че е преминала през трудности в кариерата, но целта й винаги е била да постигне нещо голямо. На Игрите в Париж 2024 тя завоюва сребърно отличие с многобоя. Така тя донесе втори медал за България в историята в индивидуална надпревара при жените след среброто на Адриана Дунавска от Сеул 1988...

публикувано на 20.10.24 в 11:44

Меси заби хеттрик, Интер Маями с рекорд в МЛС

Лионел Меси отбеляза хеттрик, вкарвайки три гола за 12 минути при убедителната домакинска победа на Интер Маями с 6:2 над Ню Инглънд Революшън в американската Мейджър Лийг Сокър. С успеха Интер Маями подобри рекорда по спечелени точки за един сезон във футболното първенство на САЩ. Меси влезе като резерва в 57-ата минута и се разписа..

публикувано на 20.10.24 в 10:16

Реал се наложи над Селта, Модрич подoбри рекорд

Реал (Мадрид) се наложи при гостуването си на Селта Виго с 2:1 в среща от десетия кръг в испанската футболна Ла Лига. Лука Модрич влезе като резерва и стана най-възрастният играч в историята на клуба, участвал в официален двубой - 39 години и 40 дни. Хърватинът беше в основата на победното попадение. Отборът на Реал (Мадрид) събра 24 точки на..

публикувано на 20.10.24 в 08:59

Ландо Норис ще стартира пръв в Остин

Ландо Норис от "Макларън" записа най-добрата квалификационна обиколка в кариерата си, изпреварвайки конкурента от "Ред Бул" и лидер във Формула 1 Макс Верстапен, за са спечели полпозишън за Гран при на САЩ в Остин (Тексас), което предстои тази вечер от 22:00 часа българско време. Трикратният световен шампион Верстапен, намиращ се на 54..

публикувано на 20.10.24 в 08:56

Гьозтепе на Станимир Стоилов с втора загуба в Турция

Българският треньор Станимир Стоилов и водения от него Гьозтепе (Измир) претърпяха втора загуба в турската Суперлига, след като в среща от 9-ия кръг отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Еюпспор. Единственото попадение за домакините, които са водени от местната легенда Арда Туран, вкара Ахмет Кутуджу в 19-ата минута. След този резултат..

публикувано на 20.10.24 в 06:30

Джокович победи Надал в Саудитска Арабия

Сърбинът Новак Джокович надигра испанеца Рафаел Надал с 6:2, 7:6 (5) в мача за трето място на турнира "Шестте крале на шлема" в Саудитска Арабия. Джокович започна с пробив още в първия гейм на първия сет, като след това го затвърди за 2:0. Той поддържаше преднината си без усилия, като още веднъж взе подаването на испанеца в седмия гейм за..

публикувано на 20.10.24 в 06:28

Григор Димитров пак е финалист в Стокхолм

Григор Димитров се класира за финала на АТР 250 турнира в зала в Стокхолм. Най-добрият български тенисист се наложи с 2:1 сета след обрат над Талон Грийкспор (Нидерландия), в отделните части 2:6, 7:5, 6:4.  Това беше втори дуел между двамата, като Димитров постигна втори успех, след като спечели и двубоя им на US Open в края на лятото.  На финала в..

публикувано на 19.10.24 в 21:45