Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контузия в коляното е отказала Талахадзе да вдига в София

Контузия в коляното е отказала Талахадзе да вдига в София
Снимка: БТА

Малък проблем в коляното е причината двукратният олимпийски шампион във вдигането на тежести Лаша Талахадзе да не участва в днешното състезание в категория над 109 килограма на европейското първенство в София. Това съобщава журналистът Брайън Оливър, който се позовава на грузинския щаб.

"Лаша има малък проблем в едното коляно и ние решихме да не предприемаме никакъв риск. Нашата цел остава Олимпиадата в Париж. Лаша обаче трябва да си възвърне усещането от излизането на подиума, затова възнамеряваме той да участва на Световната купа в Тайланд през април месец", казва грузинският треньор Гиорги Асанидзе.

"Бихме се отказали от състезание, само ако смятаме, че има голям риск за здравето на Лаша. Смятаме, че през април такъв месец няма да има", добавя още той. 

Според Оливър контузията на Талахадзе е стара, но изискванията на Световната федерация по вдигане на тежести за класиране на Олимпиадата са причината той да се появи в София и да премине кантар, което официално да го класира като участвал на европейското първенство, макар и той да не вдига. 

30-годишният Талахадзе е световен рекордьор във вдигането на тежести с двубой от 492 килограма. Той няма загуба при мъжете, като от 2015 година насам бе спечелил всяко едно световно или европейско първенство или Олимпиада. 


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Славия и Арда завършиха 0:0

Славия и Арда не се победиха

Отборите на Славия и Арда завършиха 0:0 в първа среща от 32-ия кръг на футболното ни първенство в групата за разпределение на местата от 7-мо до 10-то. Така шансовете на домакините от София за седмата позиция станаха почти илюзорни. Тимът воден от Златомир Загорчич има актив от 37 точки и заема 10-то място, а Арда е 9-ти с 41 пункта...

публикувано на 06.05.24 в 19:56
Йоана Илиева

Йоана Илиева се класира седма в Сеул

Йоана Илиева се класира на седмо място в изключително силния турнир Гран При на Сеул. В надпреварата на сабя жени участваха 135 фехтовачки, сред които бяха всички от топ 10 в световната ранглиста. Илиева се включи директно във втория ден, в боевете на най-добрите 64 в турнира заради осмото си място в ранглистата. В първата си среща тя се..

публикувано на 06.05.24 в 18:10
Мирослава Минчева

Минчева и Костадинова не намериха място във финала на 25 м пистолет

Мирослава Минчева завърши на 28-мо място на 25 метра пистолет за жени на Световната купа по спортна стрелба в Баку (Азербайджан). Българската състезателка записа 576 точки в квалификациите.  Другата наша представителка в дисциплината Антоанета Костадинова остана на 35-то място с 574 точки. Най-добър резултат в квалификациите постигна..

публикувано на 06.05.24 в 16:50
Еди Пенев

Националът по спортна гимнастика Еди Пенев с успешна операция на рамото

Националът по спортна гимнастика Еди Пенев претърпя успешна операция. Интервенцията на рамото, при която е възстановена скъсаната връзка, е извършена от доц. д-р Владимир Русимов и от неговия екип в МБАЛ Вита в отделението по Ортопедия и травматология в София, а разходите по лечението и възстановяването му са поети от Българска федерация гимнастика...

публикувано на 06.05.24 в 16:05
Григор Димитров

Григор Димитров срещу австриец или японец в Рим

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе срещу победителя от двубоя между Себастиан Офнер (Австрия) и Йошихито Нишиока (Япония) във втория кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" 1000 на клей в италианската столица Рим с награден фонд 9 милиона евро. Българинът е поставен под номер 8 в схемата и почива на старта. Димитров, който е 10-и..

публикувано на 06.05.24 в 14:52
Шаби Алонсо

И след изравнения европейски рекорд: Алонсо вижда неща за подобрение в Байер

Старши треньорът на Байер (Леверкузен) Шаби Алонсо все още вярва, че отборът му има потенциал да се подобри, след като в неделя продължи серията си без загуба до 48 мача във всички турнири, за да изравни рекорда в европейския футбол като цяло. Шампионът на Германия разгроми Айнтрахт (Франкфурт) с 5:1 в Бундеслигата в неделя, за да изравни рекорда на..

публикувано на 06.05.24 в 14:07

Кливланд продължава напред в НБА

Донован Мичъл отбеляза 39 точки, а Кливланд Кавалиърс победи със 106:94 Орландо Медик в седмия мач от серията и продължава на полуфиналните плейофи на Източната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА). Мичъл, който вкара 17 точки в третата четвърт, записа 15 от 17 опита при наказателните удари и добави 9 борби. Карис ЛеВърт добави 15..

публикувано на 06.05.24 в 10:54