Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 230 деца и 60 учители в Силистра получиха награди за постиженията си през миналата година

Снимка: Незабравка Кирова

Близо 230 деца и 60 учители, треньори, хореографи бяха отличени на тържествена церемония в залата на Община Силистра за постигнати резултати на състезания и конкурси в областта на науката, изкуствата и спорта през изминалата 2023 година.

Паричните награди са в размер на 13 800 лева.

Петима ученици получиха едногодишни стипендии от Министерство на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

Връчени бяха и три материални награди от името на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година Силистренска община отделя бюджет от 10 000 лева за Програмата за закрила на децата с изявени дарби, която се реализира от 2007 година.

Експертно-консултативната комисия, която заседава 3-4 пъти годишно и периодично предлага деца и ученици за награждаване, включва зам.-кмета по "Хуманитарни дейности“ и експерти от общинската администрация, от Регионалното управление на образованието и Обединения детски комплекс, както и общински съветници.

Целта е да се поощрят и стимулират, децата и младежите, да продължат да развиват дарбите си, да им се помогне да ги доказват в състезания с други, да се открои успехът им в дадена област, като победа, заслужаваща специално внимание.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Среща на Владимир Путин с Ким Чен-ун във Владивосток, 12 юни 2019 г.

Путин пристига на двудневна визита в Северна Корея

Руският президент Владимир Путин пристига на двудневно държавно посещение в Северна Корея. Западните държави подозират Русия, че използва севернокорейски снаряди във войната си срещу Украйна, което Москва и Пхенян отричат. Президентският помощник Юрий Ушаков определи програмата на Владимир Путин като "много наситена". Очаква се той да..

публикувано на 18.06.24 в 07:35

Протести в Ерусалим с призив за оставка на правителството

Израелската армия заяви, че скоро ще постигне всички цели на офанзивата си в град Рафах. А хиляди демонстранти излязоха по улиците на Ерусалим с призив за оставка на правителството на премиера Бенямин Нетаняху. Нетаняху разпусна израелския военновременен кабинет В изявлението на Израелските сили за отбрана се казва, че вече са унищожени..

публикувано на 18.06.24 в 07:30
Преговорният екип на ГЕРБ-СДС - Рая Назарян, Теменужка Петкова, Деница Сачева

В очакване на преговори за кабинет по покана на ГЕРБ-СДС. Кои ще се отзоват?

Преговорният екип на ГЕРБ-СДС продължава срещите с политически сили в новия парламент за излъчване на правителство на споделената отговорност. Във втория ден покани са отправени към БСП, "Има такъв народ" и "Величие". Преговорният екип на ГЕРБ-СДС успя да се срещне досега само с представители на ДПС, след като ПП-ДБ и "Възраждане"..

публикувано на 18.06.24 в 07:28
Борис Джонсън

Борис Джонсън зове с писма британците да гласуват за Консервативната партия

Във Великобритания десетки хиляди писма, подписани от бившия премиер Борис Джонсън, ще бъдат изпратени през седмицата до избирателите с призив да гласуват за Консервативната партия, за да предотвратят идването на власт на лейбъристите и да избегнат заплахата, която представлява партията на Найджъл Фарадж „Реформирай Обедиенното кралство“, съобщи..

публикувано на 18.06.24 в 03:55

Европейските лидери не постигнаха консенсус за висшите постове в ЕС

Извънредната среща на европейските лидери, на която се очакваше да бъде постигнат консенсус за висшите постове в ЕС през следващите 5 години, завърши без резултат.  "Вървим в правилната посока, но няма споразумение на този етап", каза председателят на Европейския съвет Шарл Мишел. В края на следващата седмица трябва да се проведе редовен..

публикувано на 18.06.24 в 03:15

Известен британски актьор пострада след падане от театрална сцена

Известният английски актьор сър Иън Маккелън беше откаран в болница, след като падна от сцената в централен лондонски театър. 85-годишната звезда от „Властелинът на пръстените“ е участвал в бойна сцена по време на продукция по първите две части на Шекспировата пиеса „Хенри Четвърти“. Свидетели разказаха за медиите, че той е загубил равновесие на ръба..

публикувано на 18.06.24 в 02:51

Мерки за облекчаване на трафика през активния летен туристически сезон

Мерки за облекчаване на трафика през активния летен туристически сезон обсъдиха служебните министри на туризма и на регионалното развитие Евтим Милошев и Виолета Коритарова. От Министерството на регионалното развитие се изразили готовност за реални действия за облекчаване на летния туристически сезон. Стартът на планирания двугодишен основен ремонт на..

публикувано на 17.06.24 в 23:04