Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фулъм шокира Ман Юнайтед насред "Олд Трафорд"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фулъм постигна победа с 2:1 над Манчестър Юнайтед като гост в среща от 26-ия кръг на Висшата лига на Англия. "Котиджърс" стигнаха до успеха с попадения на нигерийските национали Калвин Баси и Алекс Айоби, като вторият от тях реализира победното попадение в добавеното време на срещата. За домакините точен бе Хари Магуайър минута преди изтичане на редовните 90 минути.

През първото полувреме играта бе двуостра, но до голове не се стигна. Втората част започна с натиск на Фулъм, но гостите от Лондон пропускаха едно след друго положенията, които създаваха пред Андре Онана. Така се стигна до 65-ата минута, в която Баси засече центриране от корнер. Ударът му с глава се отби в негов съотборник и топката се озова на десния му крак, а той моментално я прати със силен удар точно под гредата за 0:1. За нигерийския бранител това бе първи гол в клубния футбол.

Чак след попадението Манчестър Юнайтед показа активна игра в атака и в последните 20 минути на срещата положенията пред Бернд Лено не спираха. При едно от тях Хари Магуайър изравни. В 89-ата минута Бруно Фернандеш пробва удар по диагонал от границата на наказтелното поле, Лено изби, но при добавката Магуайър бе точен за 1:1. 

Голът вдъхнови домакините да играят още по-активно в атака, но вместо да стигнат до обрат, Фулъм използва дупките в отбраната им, за да измъкне успеха. Адама Траоре надбяга Магуайър на фланга и подаде по земя към Алекс Айоби. Той с един финт елиминира Диого Далот и Амад Диало и с удар по земя оформи крайното 2:1.

С победата Фулъм 32 точки, с които е на 12-о място в класирането. Манчестър Юнайтед е шести с 44 точки.

Поражението на "червените дяволи" бе отлична новина за намиращия се на четвърта позиция тим на Астън Вила, който постигна успех с 4:2 при домакинството си на Нотингам Форест и отвори разлика от осем точки пред Манчестър Юнайтед. Бирмингамци поведоха с 3:0 до 39-ата минута чрез Оли Уоткинс и Дъглас Луиш на два пъти. В края на първото полувреме Нотингам Форест върна един гол чрез Муса Ниахате, а в 47-мата минута Морган Гибс-Уайт вкара още един гол за гостите, за да стане резултатът 2:3. Последната дума в мача обаче бе отново за домакините, които в 61-вата минута реализираха четвъртия си гол в мача чрез Лион Бейли.

Новият мениджър на Кристъл Палас Оливер Гласнер дебютира с домакинска победа с 3:0 над Бърнли. И трите гола на "Селхърст Парк" паднаха в рамките на десет минути в средата на второто полувреме, а техни автори станаха Крис Ричардс, Джордан Аю и Жан-Филип Матета от дузпа. "Орлите" бяха сериозно улеснени и от факта, че Бърнли остана в намален състав още в 35-ата минута след червен карто на Джош Браунхил. Победата изкачи Кристъл Палас на 14-о място в таблицата с 28 точки, докато Бърнли е на 19-о място с едва 13 точки.

В последния мач, игран този следобед, Брайтън измъкна равенство 1:1 при домакинството си на Евертън с човек по-малко.Джарад Брайтуайт изведе мърсисайдци напред в 73-тата минута, а в 81-вата Били Гилмор от тима на домакините бе изгонен от игра. Въпреки това Брайтън стигна до изравняването в петата минута на продължението чрез капитана си Люис Дънк. Брайтън е на седмо място във Висшата лига с 39 точки, докато Евертън е на 17-о място с 21 точки.


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Килиан Мбапе (вдясно) в компанията на президента на Франция Макрон и националния селекционер Дидие Дешан

Реал (Мадрид) обяви официално трансфера на Мбапе

Актуалният европейски клубен шампион Реал (Мадрид) официализира сделката по привличането на френската суперзвезда Килиан Мбапе.  Нападателят пристига на „Сантиаго Бернабеу“ като свободен агент, след като договорът му с Пари Сен Жермен изтича в края на този месец. Контрактът на играча с "лос бланкос" ще е за следващите пет сезона. Именно заради това..

публикувано на 03.06.24 в 20:45
Национален отбор по минифутбол на България

Националният ни отбор по минифутбол се класира за елиминациите на ЕП

Националният отбор на България по минифутбол победи с 2:0 Грузия във втория си мач от Група “Е” на Европейското първенство в Сараево. Родният тим записа втори успех в турнира, като така си гарантира излизане от групите и класиране за елиминационната фаза. След вчерашната драматична победа над Португалия с 3:2 днес “лъвовете” доминираха на терена и..

публикувано на 03.06.24 в 20:34
Илиан Илиев

Илиан Илиев: Ако сме концентрирани, можем да затрудним всеки

Националният селекционер на България по футбол Илиан Илиев говори преди мача с Румъния утре. За "лъвовете" това е първа от двете юнски контроли, след като на 8-и този месец гостуват на Словения на стадион "Стожице" в Любляна. Илиев трябваше да се лиши от седем футболисти поради здравословни проблеми и решения на клубове, а за тази среща няма да..

публикувано на 03.06.24 в 19:40
Кирил Десподов

Кирил Десподов: Ще дадем максимума за България

Капитанът на България Кирил Десподов изпрати страхотен сезон в гръцкото футболно първенство с ПАОК (Солун). Той вкара 13 гола и подаде за още 13 във всички турнири, поздрави се с шампионската титла и очаква ново предизвикателство – атака на Шампионската лига с различен от Лудогорец клуб. Той говори пред журналистите на стадион "Стяуа" в румънската..

публикувано на 03.06.24 в 19:37
Христо Янев

Изненадващо Христо Янев и Ботев (Вр) се разделиха

Ботев (Враца) и старши треньорът Христо Янев се разделиха по взаимно съгласие, съобщават от футболния клуб. Бившият национал бе назначен на 19 септември 2023 г. и изведе врачани до девет победи, шест равенства и 13 загуби в 28 мача. Под ръководството на Янев Ботев спечели баража с Марек и следващия сезон отново ще бъде в Първа лига. "Благодарим на..

публикувано на 03.06.24 в 19:20
Антоанета Костадинова

Мирослава Минчева и Антоанета Костадинова останаха извън финала на 25 м пистолет на Световната купа

Мирослава Минчева и Антоанета Костадинова не успяха да влязат във финала в дисциплината 25 метра пистолет за жени на Световната купа по спортна стрелба в Мюнхен, Германия. Минчева зае 18-о място с 581 точки, докато Костадинова остана 23-а с 580 точки. Финалът затвори американката Морган Абелин с 584 точки. Самуил Донков и Кирил Киров пристигат тази..

публикувано на 03.06.24 в 19:00

Състезанието по картинг за издръжливост "Еко 24 на България" в подкрепа на детското отделение към МБАЛ Кюстендил

Сезонът в европейския картинг шампионат по издръжливост ще бъде възобновен на 8 юни, когато стартира „ЕKO 24 часа на България“ – единственото за годината 24-часово състезание у нас. Писта „Пауталия“ в Кюстендил отново ще бъде домакин на събитието, в което ще участват над 250 пилоти, разпределени в 46 отбора. Началото на надпреварата ще бъде дадено..

публикувано на 03.06.24 в 13:32