Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Риши Сунак намекна, че Борис Джонсън може да се върне в политиката

Риши Сунак
Снимка: БТА

Британският премиер Риши Сунак направи най-големия намек досега, че Борис Джонсън може сензационно да се завърне в политиката, твърди "Сънди експрес". 

Вестникът се позовава на публикация на премиера в социалните медии, която, според изданието, показва, че Риши Сунак и Борис Джонсън са готови да подобрят отношенията си преди общите избори. Сунак и Джонсън споделиха в събота вечер обща позиция, за да отбележат втората годишнина от нахлуването на Русия в Украйна. В "Инстаграм" Сунак сподели фотоколаж от четири снимки - както негови, така и на Джонсън, как се поздравяват с украинския президент Володимир Зеленски. Запитан дали би искал да върне бившия министър-председател в своя кабинет, Сунак отговори: "Гордея се с работата, която свършихме заедно. И работихме добре заедно дълго време. В крайна сметка, има, знаете, добре документирани различия между нас". 

Съюзниците на Джонсън казаха пред "Сънди експрес", че приветстват "сигналите" на Сунак, че "вратата е отворена", и призоваха победителят на изборите през 2019 година да бъде използван като ключово оръжие на предстоящите общи избори. 

Вестникът коментира, че завръщането на Борис Джонсън би било още по-шокиращо от завръщането на Дейвид Камерън. 

Джонсън между другото прекара целия съботен ден в Украйна, където е почитан като герой. Бившият премиер каза, че за него е чест да бъде със Зеленски в деня на годишнината от войната. Той отбеляза, че не се съмнява, че с несломимата си смелост украинците ще прогонят силите на Путин, но това може да бъде постигнато само при условие, че Западът им предостави военната, политическата и икономическата помощ, от която се нуждаят.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Риши Сунак и Абдула Втори настояват за незабавна хуманитарна пауза в Газа

Британският премиер Риши Сунак заяви, че е важно да се засили ролята на палестинската власт на Западния бряг. Това стана по време на среща с краля на Йордания Абдула Втори на "Даунинг стрийт". Британският министър-председател подчерта стъпките, които..

публикувано на 16.02.24 в 03:24

Риши Сунак е реализирал капиталови печалби от 1,8 млн. паунда през 2023 г.

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак е реализирал капиталови печалби в размер на 1,8 млн. паунда през миналата година и е взел дивиденти за повече от 250 хил. лири, според документи, публикувани в петък и цитиран от "Файненшъл таймс"...

публикувано на 09.02.24 в 21:14
Риши Сунак

Риши Сунак и Лео Варадкар посетиха парламента на Северна Ирландия

Британският министър-председател Риши Сунак и премиерът на Ирландия Лео Варадкар посетиха парламента на Северна Ирландия в Белфаст, за да отбележат завръщането към подяблата на властта между националистите и юнионистите в провинцията. Сунак и..

публикувано на 06.02.24 в 05:15
Риши Сунак

Риши Сунак упрекна посланика на Израел във Великобритания

Британският премиер Риши Сунак влезе в публичен спор с посланика на Израел в Обединеното кралство Ципи Хотовли заради нейното противопоставяне на създаването на независима палестинска държава. Риши Сунак заяви, че не е съгласен с коментарите,..

публикувано на 15.12.23 в 02:40

Риши Сунак ще подпише споразумение с Украйна за нов пакет от военна помощ

Британският премиер Риши Сунак  пристигна на изненадващо посещение в Киев, за да обяви нов пакет от военна помощ, гаранции за сигурност и хуманитарна подкрепа. Риши Сунак ще подпише Споразумение между Обединеното кралство и Украйна за..

публикувано на 12.01.24 в 12:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

Избирателната активност в страната към 11 ч.

Централната избирателна комисия съобщи на брифинг, че к ъм 11.00 ч. в изборите за Народно събрание активността е 8,34%, а за Европейски парламент - 8,49%.  Тези стойности обаче са различни в отделните райони на страната, установи БНР...

публикувано на 09.06.24 в 13:04

Област Благоевград: Около 9% активност, 17 машини разпечатвали празни бюлетини

В област Благоевград избирателната активност за Европейски парламент е 9,51% и 8,7 % за национален, сочат данните на Районната избирателна комисия към 11:00 часа. Най- много хора са упражнили правото си в община Якоруда - 23%, а най-ниска е..

публикувано на 09.06.24 в 13:04

20 държави от ЕС гласуват днес за свои представители в Европарламента

Днес е вотът за Европейски парламент в най-много страни членки - 20, сред които и България. С него приключва и изборът на евродепутати за следващите 5 години. Освен в България днес за Европейски парламент се гласува в Белгия, Дания, Германия,..

публикувано на 09.06.24 в 12:16

Джевдет Чакъров: Гласувах България да заеме своето достойно място в европейското семейство

Гласувах за успешно развитие и преодоляване на различията между регионите в България, каза след като упражни правото си на..

публикувано на 09.06.24 в 12:05
Росица Матева, говорител на ЦИК

ЦИК: Избирателната активност към 11.00 ч. е 8,34% за НС и 8,49% за европарламент

Централната избирателна комисия съобщи на първи брифинг за деня, че избирателният ден върви нормално. ЦИК отчита две избирателни активности за изборите "2 в 1" - за национален и за европейски парламент. Към 11.00 ч. в изборите за Народно..

публикувано на 09.06.24 в 12:02
Корнелия Нинова гласува с хартиена бюлетина в 25 ОУ “Д-р Петър Берон” в София

Корнелия Нинова: Гласувах за мир, социална справедливост и за край на сглобките

"Гласувах за мир, за социална справедливост, за край на сглобките и на договорките на тъмно, и на паралелната държава, която управлява легитимната в момента, да има ред, стабилност за България и сигурност във всеки български дом", заяви лидерът на..

публикувано на 09.06.24 в 11:57

Румен Христов, СДС: Гласувах за стабилно мнозинство

Лидерът на СДС и кандидат за депутат в 12-и МИР-Монтана Румен Христов гласува днес в секция №14 в областния град в сградата на Професионалната природо-математическа гимназия "Климент Охридски". Христов заяви за БТА: "Гласувах за едно стабилно..

публикувано на 09.06.24 в 11:56