Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СБЖ организира митинг в подкрепа на палестинските журналисти

Снимка: Ани Петрова

Съюзът на българските журналисти и Посолството на Палестина в България организират днес от 15,30 часа митинг край НДК по повод Световния ден в подкрепа на палестинските журналисти, обявен от Международната федерация на журналистите.

От СБЖ информират, че Столичната община не е разрешила планираното шествие и затова събитието ще бъде "статично".


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Собственици на фотоволтаични централи на протест при плевенското с. Ясен

Протестиращи собственици на фотоволтаични централи затвориха тази сутрин за 20 минути пътя София - Русе при плевенското село Ясен. Те настояват КЕВР да промени методиката за изчисление на цената на тока, който добиват, с мотива, че тя ги обрича на фалит. Плакати, скандирания оставка и ковчег пред фотосоларен панел – собственици от цялата страна..

публикувано на 26.06.24 в 12:38
Пламен Тончев в НС, 26 юни 2024 г.

Пламен Тончев: ДАНС работи и по сигнал на премиера за решението за изграждане на болница "Мама и аз"

Председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев беше изслушан от Народното събрание за действията на службата около искането на частна фирма да строи частна педиатрична клиника, докато държавата се бави със своя проект за Национална детска болница.  Изслушването беше поискано от парламентарната група на "Продължаваме..

публикувано на 26.06.24 в 12:24
Галин Цоков, министър на образованието

МОН: Десетокласниците показват по-високи резултати по БЕЛ, по математика изостават

Българските десетокласници показват по-високи резултати по български език и литература, но по математика изостават. Това показва анализът на националното външно оценяване. Преведени в оценки, средните резултати на десетокласните се движат между 3 и 4,50. Но от МОН отбелязват, че и тази година има деца, получили пълни шестици.  Само едно..

публикувано на 26.06.24 в 12:22

Природният газ ще поевтинее незначително през юли

През следващия месец природният газ ще поевтинее с малко над процент и един киловатчас ще струва около 58,80 лева за мегаватчас. Това потвърди изпълнителният директор на "Булгаргаз" Веселин Синабов по време на общественото обсъждане на цените. Окончателно решение ще бъде взето от Комисията на енергийно и водно регулиране на 1 юли, но нейният..

публикувано на 26.06.24 в 11:48
Марк Рюте

Следващият генерален секретар на НАТО ще е Марк Рюте

Постоянните представители на страните от НАТО избраха за следващ генерален секретар на Алианса премиерът на Нидерландия Марк Рюте. Той ще наследи на поста Йенс Столтенберг от 1 октомври, когато изтича неговия мандат. До избора на Рюте се стигна, след като неговият конкурент и президент на Румъния Клаус Йоханис, на когото се гледаше като на..

публикувано на 26.06.24 в 11:34

Тошко Йорданов при Радев: Експертен кабинет при политическа криза е единственият възможен вариант

"Експертен кабинет в условията на политическа криза е единственият възможен вариант. Най-разумният практичен и верен ход е, ако дадете третия мандат на "Има такъв народ", да се пристъпи към разработване на програма".  Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на консултациите при президента Румен Радев,..

публикувано на 26.06.24 в 11:19
Поддръжници на Фреди Белери пред Апелативния съд в Тирана, 25 юни 2024 г.

Остра реакция в Гърция след присъдата над Фреди Белери в Албания

Гърция реагира остро, след като Апелативният съд в Албания потвърди присъдата от две години затвор на етническия грък Фреди Белери, който спечели място в Европарламента от квотата на Гърция. Гръцкото министерство на външните работи изрази безпокойство и съмнение за независимостта на правосъдието в Албания. Фреди Белери беше арестуван дни преди..

публикувано на 26.06.24 в 11:17