Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Димитрова избирала 60 часа музиката за съчетанията на ансамбъла

Ансамбъл (жени)
Снимка: БТА

"60 часа слушах музика, докато стигна до точния и правилен избор и за двете композиции. Очаквам убийствена конкуренция! Има много силни ансамбли, които ще се борят да покажат върхова форма. Всеки ще бъде готов и подготвен за Париж", каза треньорът на ансамбъла Весела Димитрова, след като новите композиции бяха официално представени днес в зала "София".

"Заложих на едно ядро от седем човека, докато се спрем на окончателния състав след първите стартове. Имаме доста сложни елементи, ключови, които трябва да се изпълняват стабилно", допълни тя.
"Опитахме се да направим силни съчетания с музикален подбор, насочен към олимпийските игри в Париж. Една лека закачка с френската публика - музика, която е много позната на по-възрастните от филма "Професионалистът" с невероятния Жан - Пол Белмондо. А музиката за съчетанието с ленти и топки е на една изключително динамична и много популярна рап песен, която всички млади хора харесват, другата крайност. Момичетата ги работят с удоволствие, това е най-важното!", каза още Димитрова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов отпадна на полуфинал в Маутхаузен

Българският тенисист Димитър Кузманов отпадна в полуфиналите на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Маутхаузен, Австрия с награден фонд от 121 хиляди евро, информира БТА. Пловдивчанинът, който е на 260-о място в световната ранглиста, отстъпи на намиращия се със сто позиции пред него Йозеф Ковалик от Словакия със 7:6(10), 3:6, 0:6 след точно два..

публикувано на 11.05.24 в 20:28

Арда спечели точките срещу Ботев (Пловдив)

Арда Кърджали постигна победа след обрат с 2:1 над гостуващия Ботев Пловдив в мач от 33-ия кръг от българския шампионат.   Гостите, които в следата на следващата седмица ще играят финал за купата на България срещу шампиона Лудогорец, имаха аванс на полувремето, но допуснаха обрат след почивката.  Ботев Пловдив поведе в резултата в 32-ата минута,..

публикувано на 11.05.24 в 20:24

Стилияна Николова спечели многобоя на държавния шампионат

Стилияна Николова от клуб Илиана спечели титлата в многобоя при жените на държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит" и приз "Мария Гигова" в София. Николова събра 141.975 точки (37.500 на обръч, 34.725 на топка, 34.600 на бухалки и 35.100 на лента). Вчера тя игра с обръч и топка, а днес с лента и с бухалки, където допусна грешки...

публикувано на 11.05.24 в 20:06

Трета етапна победа за Тадей Погачар в Джирото

Лидерът в генералното класиране в Обиколката на Италия Тадей Погачар от отбора на Обединените арабски емирства постигна третата си етапна победа в състезанието. В осмия етап той измина най-бързо 152-километровата дистанция от Сполето до Прати ди Тиво, като финишира за 4 часа, 2 минути и 16 секунди. Словенецът, който спечели и вчерашния индивидуален..

публикувано на 11.05.24 в 18:38

Магомед Рамазанов е на победа от олимпийска квота

Българският национал Магомед Рамазанов направи перфектна серия от победи с техническо превъзходство на олимпийските квалификации по борба в Истанбул, а Миглена Селишка преодоля първите две от общо четири съпернички за квота за Париж 2024.  Рамазанов, победител от рангкинг сериите в Загреб през януари, спечели с по 10:0 срещу Иварс Саумосонок (Латвия),..

публикувано на 11.05.24 в 18:28
Майорка победи Лас Палмас с 1:0

Майорка си гарантира оставането в елита на испанския футбол

Отборът на Майорка може да се счита за сигурен участник в Ла Лига и през следващия сезон, след като в мач от 35-ия кръг успя да победи като домакин Лас Палмас с 1:0. Единственото попадение в срещата вкара Джовани Гонсалес в 29-ата минута. Успехът е първи за островитяните от шест седмици и с него те се изкачиха на 15-о място в..

публикувано на 11.05.24 в 17:23
Дара Малинова

Дара Малинова е шампионка в многобоя при девойките

Дара Малинова от София Спорт-2017 спечели титлата в многобоя при девойки старша възраст на държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит" и приз "Мария Гигова", което се провежда в зала "София. Днес най-добрите 30 състезателки във всяка възрастова група играха съчетания с бухалки и с лента, след като вчера представиха тези..

публикувано на 11.05.24 в 16:44