Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец е последният полуфиналист за купата на България

Лудогорец
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лудогорец победи ЦСКА 1948 с 3:1 в Разград в последния четвъртфинал в турнира за Купата на България по футбол. Това бе повторение на миналогодишния финал между двата тима, като "орлите" отново излязоха крайни победители. Двата гола за отбора на Георги Дерменджиев вкара Тодор Неделев, в края на срещата точен бе и Рик Джонатан. За гостите се разписа звездата им Педриньо.


Лудогорец създаде първото опасно положение в шестата минута, когато Кайо Видал центрира, а Руан Крус успя да стреля отблизо, но вратарят на гостите Генадий Генов изби като по чудо в корнер. В 17-ата минута Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар от 20 метра, като топката се заби под гредата и влетя във вратата за 1:0. Десет минути по-късно Рик Джонатан направи пропуск за „орлите“. В 36-ата минута Генев спаси и шут на Кайо Видал.

Втората част започна чудесно за домакините. Не бе изминала и една минута от подновяването на играта, когато Неделев посрещна избита топка от близо 25 метра и стреля без забавяне, като топката рикошира в крака на  Емил Виячки и хвана в крачка вратаря Генев, като влетя в обратния му ъгъл – 2:0.

ЦСКА 1948 се върна в мача в 58-ата минута. Реян Даскалов намери Педриньо, който стреля извън наказателното поле и прати топката в десния ъгъл на Симон Слуга, като тя се оплете в мрежата му от вътрешната страна. Десетина минути по-късно Бирсент Карагарен нанесе плътен удар към вратата на домакините, но Слуга боксира топката. 

Голмайсторът на Лудогорец Неделев напусна терена с контузия, заменен от Квадво Дуа. Даскалов пък изби топката пред празната врата на гостите в корнер, преди тя де достигне до капитана на „орлите“ Пьотровски. В 81-вата Лудогорец реши мача. Пьотровски даде хубав извеждащ пас, който Виячки не успя да пресече и само чукна топката, която бе догонена от Рик Джонатан, който премина покрай вратаря на скорост и от малък ъгъл вкара третия гол за тима си. До края на срещата и резервата Квадво Дуа не успя да засече по най-добрия начин центриране на активния Пьотровски. 

Лудогорец стана последният полуфиналист в турнира и ще защитава трофея си в последната четворка, където са още тимовете на ЦСКА-София, Ботев (Пловдив) и дебютантът в тази фаза Хебър от Пазарджик.


Лудогорец – ЦСКА 1948 – 3:1 (1:0)

Голмайстори: 1:0 Тодор Неделев 17, 2:0 Тодор Неделев 46, 2:1, Педриньо 58, 3:1 Рик Джонатан 81

Разград, „Хювефарма Арена“

Съдия: Валентин Железов

Жълти картони: Якуб Пьотровски, Клод Гонсалвеш (Лудогорец), Симеон Василев, Реян Даскалов  (ЦСКА 1948)

Състави: 

Лудогорец: Симон Слуга, Аслак фон Витри, Оливие Вердон (87 – Сонко Сундберг), Диниш Алмейда, Сон, Якуб Пьотровски (90+1 – Методи Стефанов), Педро Нареси, Кайо Видал (87 – Матиас Тисера), Рик Джонатан, Тодор Неделев (71 – Клод Гонсалвеш), Руан Крус (71 – Квадво Дуа)

ЦСКА 1948: Генадий Генов, Стив Фуртадо (46 – Парвиз Умарбаев), Росен Божинов, Симеон Василев, Емил Виячки, Реян Даскалов, Емил Ценов (86 – Никола Ценов), Бирсент Карагарен (86 – Радослав Кирилов), Талис, Педриньо, Евгений Сердюк (80 – Антонио).

По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Християна Гутева

Жена за първи път ще ръководи мач от футболния ни елит

Исторически момент за футболното съдийство в България - за първи път среща от Първа лига ще бъде ръководена от съдия жена. Християна Гутева е назначена като главен арбитър на мача от 34-ия кръг между Крумовград и Левски. Гутева е съдия от ранглистата на ФИФА от 7 години, а от също толкова време ръководи и двубои във Втора лига на България. До този..

публикувано на 19.05.24 в 16:11
Нейтън Флеър е победителят в десетото юбилейно издание на Маратон на приятелството в Плевен

Нейтън Флеър и Малина Иванова станаха шампиони на маратона в Плевен

Нейтън Флеър и Малина Иванова станаха шампиони в десетото издание на Маратона на приятелството в Плевен.  Победителят в класическата дистанция британецът Нейтън Флеър пробяга 42,2 км за 2:46.32 часа. На второ и трето място финишираха Антон Кадиев (3:02:18) и Йосиф Йосифов (3:15:11). При жените победител за трети път е Малина Иванова с време от 3:59.15..

публикувано на 19.05.24 в 15:55
Божидар Саръбоюков

Саръбоюков втори в скока на дължина на турнир в Инсбрук

Най-добрият атлет на България за 2023 година Божидар Саръбоюков направи сериозна стъпка към участие на Европейското първенство и на Олимпийските игри в Париж с резултат над 8 метра в скока на дължина на турнир по лека атлетика в Инсбрук (Австрия). Саръбоюков постигна 8.04 в центъра на столицата на Зимните олимпийски игри през 1964-а и 1976-а на сектор..

публикувано на 19.05.24 в 15:15
Габреиела Димитрова

Габриела Димитрова загуби първата си среща на Световното по джудо

Габриела Димитрова загуби първата си среща на Световното първенство по джудо за мъже и за жени в Абу Даби (ОАЕ). Българката почиваше на старта в категория до 52 килограма, а във втория кръг отстъпи с "ипон" пред швейцарката Бинта Ндиае. Утре българското участие на шампионата продължава със схватките на Ивелина Илиева (57 кг), Янислав Герчев (66 кг) и..

публикувано на 19.05.24 в 15:11

България 10-а отборно на Световната купа по фехтовка

Тимът на България в състав Калина Атанасова, Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова завърши на десето място в отборната надпревара на Световната купа по фехтовка на сабя за жени, която се състоя в зала „Колодрума“ в Пловдив.  В конкуренцията на още 15 отбора, българският тим стартира с двубой срещу представителките на Испания, които обаче се оказаха..

публикувано на 19.05.24 в 15:07
Маратон на приятелството в Плевен

Повече от 800 участници в Маратона на приятелството в Плевен

Повече от 800 участници стартираха в различните дистанции на Маратона на приятелството в Плевен, който се състоя днес за десети път. Те са от над 17 националности, каза Станимира Георгиева от "Айс Опън", съорганизатор на спортното събитие.  Около 290 са само записалите се в дисциплините – класически маратон (42.2 км), полумаратон (21,2..

публикувано на 19.05.24 в 11:31
Акани Симбине

Южноафриканецът Симбине с най-добро време за сезона на 100 метра

Южноафриканецът Акани Симбине спечели спринта на 100 метра на Игрите на Атланта Сити с рекордното за сезона в леката атлетика време 9.90 секунди. Американецът Ноа Лайлс пък завърши на първото място в нетрадиционната дисциплина 150 метра. Симбине завърши спринта с десета от секундата пред кениеца Фърдинанд Оманяла, а американецът Кендал..

публикувано на 19.05.24 в 10:18