Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви загубиха на финала в Мюлхайм

Снимка: БТА

Стефани Стоева и Габриела Стоева завоюваха сребърни отличия на турнира по бадминтон от сериите "World Tour Super 300" в Мюлхайм (Германия) с награден фонд 210 хиляди долара, който е квалификация за олимпийските игри в Париж 2024.

Трикратните европейски шампионки на двойки жени, пети поставени, отстъпиха в спора за титлата пред номер 6 И Цзян Ли и Сюй Мин Ло (Китай) със 7:21, 21:13, 18:21. 

За сестрите, който преди този мач записаха четири поредни победи и демонстрираха отлична игра, това е второ сребро от надпреварата, след като през 2022 година отново станаха втори.


По публикацията работи: Владислав Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Отложиха мача на Григор Димитров на "Ролан Гарос" заради дъжд

Григор Димитров води с 6:3, 2:1 (с пробив) срещу белгиеца Зизу Бергс в третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис, но заради непрестанния дъжд в Париж ще трябва да доиграе мача си в събота.  Двамата с Бергс нямаха никакъв късмет, защото първо предишните два мача (на двойки и сингъл) при жените продължиха по 3 часа и вместо към 16:00,..

публикувано на 31.05.24 в 22:37

ЦСКА 1948 ще играе в Европа след прекъснат мач и бой на стадиона

Плейофният мач за класиране в Лигата на конференциите между отборите на ЦСКА София и ЦСКА 1948 беше прекъснат в 88-ата минута. Резултатът на Националния стадион "Васил Левски" беше 2:0 в полза на ЦСКА 1948, а привържениците на ЦСКА София от сектор "Г" навлязоха на пистата, счупиха една от телевизионните камери, а един от униформените полицаи беше..

публикувано на 31.05.24 в 22:17
Яник Синер

Яник Синер ще играе в четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция

Яник Синер се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Поставеният под номер две италианец се наложи с 6:4, 6:4, 6:4 срещу Павел Котов. Двубоят на корт "Филип Шатрие" продължи 2 часа и 27 минути, а победителят записа трети пореден успех в три части във френската столица. 22-годишният Синер постигна общо три пробива в..

публикувано на 31.05.24 в 20:37
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек се класира за четвъртия кръг на "Ролан Гарос"

Ига Швьонтек се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Поставената под номер 1 полякиня, която защитава титлата от последните два сезона, се наложи с 6:4, 6:2 срещу Мари Бузкова навръх своя 23-ти рожден ден. Швьонтек, която постигна общо четири пробива срещу само един в полза на непоставената чехкиня, се класира за..

публикувано на 31.05.24 в 20:32

Пламена Георгиева пред БНР: Мотивирам се още повече, когато се състезавам срещу мъже

Най-голямото индивидуално отличие в брейка и тази година беше спечелено от българка. C танцов псевдоним Bgirl Fire Bird, Пламена Георгиева вече е двукратен шампион в категория девойки до 18 години. Тази година тя спечели златото на първенството на планетата по брейкинг„WorldKidz Breaking Champion“ в Любляна, Словения. В категорията на Пламена..

публикувано на 31.05.24 в 19:51
Национален отбор на България по футбол

Националите започнаха подготовка за контролите с Румъния и Словения

Националният отбор по футбол на България започна днес подготовката си за двата мача през юни, които се явяват и генерална репетиция за началото на турнира Лига на Нациите, който започва от септември. "Лъвовете" гостуват на Румъния на 4-и юни, а четири дни по-късно ще срещнат друг финалист на Евро 2024 – Словения на стадион "Стожице" в Любляна. Отборът..

публикувано на 31.05.24 в 06:26
ЦСКА София - ЦСКА 1948

ЦСКА София и ЦСКА 1948 в битка за Европа, пряко по "Хоризонт"

Отборите на ЦСКА София и ЦСКА 1948 ще се изправят един срещу друг в баража за участие в Лигата на конференциите тази вечер от 20.00 часа. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" ще предаваме пряко по програма "Хоризонт" на БНР. Той ще определи последния български участник в евротурнирите през следващия сезон. Лудогорец вече си осигури участие в..

публикувано на 31.05.24 в 06:19